Vad gör RPi 1 lika bra som senare modeller?

Permalänk
Medlem

Vad gör RPi 1 lika bra som senare modeller?

Det är säkert fler än jag som noterat att det kan vara lite av en utmaning att hitta något vettigt att göra med första generationens RPi numera. De tenderar att ligga och samla damm i någon låda. Prestandahoppet till RPi2 med sina fyra kärnor istället för en enda är enormt, och en sådan eller senare gör så gott som alltid jobbet bättre/snabbare.

Har dock hittat ett par undantag där RPi1 funkar lika bra som senare modeller:

Pi-hole. Kör min med DietPi i botten och Lighttpd för webgränssnittet. Såväl DNS-uppslag som webgränssnittet känns blixtsnabbt, inte sett någon anledning att uppgradera hårdvaran.

Pi1541
. Emulerar Commodore 1541 floppydrive. Mycket bättre än SD2IEC och liknande enheter. Överklockad till 1100 MHz klarar Pi1 uppgiften helt utan anmärkning. Snacket i communityn är att det räcker med 900 MHz, men jag har inte fått det att funka hundraprocentigt.

Nu undrar jag förstås om någon har koll på andra applikationer som RPi1 gör lika bra eller ytterst marginellt sämre än senare modeller? Vore kul om vi fick ihop någon slags lista

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem

Alla projekt som görs där man egentligen borde valt Arduino istället.

Första träffen på google:

Plant Watering System.
Smart Dustbin.
Motion Activated Night Light.
Remote Control Light Switch.
Basement Flood Alarm.
Smartwatch.
Portable Humidifier.
Floor Cleaning Robot.

Visa signatur

Processor: Motorola 68000 | Klockfrekvens: 7,09 Mhz (PAL) | Minne: 256 kB ROM / 512 kB RAM | Bussbredd: 24 bit | Joystick: Tac2 | Operativsystem: Amiga OS 1.3