Xbox original som strular.

Permalänk

Xbox original som strular.

Hej.

Jag har xbox original som är chippat sedan många många (miljoner) år tillbaka (jag köpte det då det kom ut nytt och fick en att chippa det ganska tätt inpå köpet), det har alltid fungerat utan problem, tills nu. Av någon anledning vill den inte starta i chippat läge. Är det någon här som vet vad som är fel och hur man kan fixa det på enkelt sätt..?
Jag har inga kunskaper om kretskort och lödning etc..

Permalänk
Medlem

Enda jag vet om original Xbox är att alla versioner förutom den sista revision 1.6 av moderkortet har kondensatorer som läcker och förstör.

Man måste ta bort dem och byta ommderninte redan är gjort.

Personligen köpte jag en 1.6 gjord sista året de tillverkade konsolen för att komma undan problemet men de är krångligare att chippa.

Visa signatur

Asus B650 TUF, Ryzen 7600X, 32GB 6000mhz DDR5, Corsair RM1000X, Powercolor 6900XT Red Devil Ultimate, 360mm Corsair AIO, MSI Velox 100P Airflow. Kingston KC3000 M.2.

Permalänk
Medlem

Jag köpte en chippad av PSXCare 2004, bör vara en 1.6. Har bara inget minne av vilket chip det var.

Du får nog skruva av allt och ta en titt om du ser något uppenbart och posta en bild.

Permalänk
Medlem

Så den startar bara i standard läge och inte i chippat läge! Då gissar jag att kabeln till d0 lödningen släppt.

Permalänk

Jag har skruvat isär och har inte sett något uppenbart fel... jag köpte crystal boxen när den precis hade släppts, har ingen aning om det är 1.6 eller senare... kanske får skruva isär igen då för att ta en bild och lägga upp här.

Den startar bara som sagt i original-läge hur jag än gör.

Permalänk

Skulle gå upp nu och testa den för att vara säker, då startar den med chipp helt plötsligt, så nu fungerar den. Men det måste vara något glapp i den tänker jag, eftersom det inte fungerade för ett tag sedan hur många gånger jag än testade att starta den i chippat läge.