Permalänk
Medlem

Är TCL’s MQLED80 och QM8 samma?

Kollat på en del info om QM8 men verkar vara exklusiv till USA. Vad jag kan förstår är MQLED80 det närmaste vi får här i Europa men är det samma tv? Vekar väldigt prisvärd isåfall.

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av deha:

Kollat på en del info om QM8 men verkar vara exklusiv till USA. Vad jag kan förstår är MQLED80 det närmaste vi får här i Europa men är det samma tv? Vekar väldigt prisvärd isåfall.

MQLED80 (El-G) är även känd som C805 (nästan alla andra) och troligtvis också T8A (Komplett-kedjorna) med kosmetiska variationer.

Återkommande fråga detta om TCL US och EU-modellerna och två saker:

TCL skiljer på EU och US-modellerna och de kör olika operativsystem, därav olika beteckningar. De är inte exakt lika hårdvara och funktioner men kan beroende på produktionscykler och liknande vara så att den aktuella EU-modellen är snäppet modernare eller snäppet äldre i tekniken. De kan också överstämma till att vara ungefär samma, i alla fall rent tekniskt. Så kanske snarlika men förmodligen inte. Tekniskt verkar US QM8 vara mellan EU C805 och C845 så du behöver gå upp i modellnummer för att helt matcha.

TCL i USA delar nog endast varumärket med TCL i Europa (som är gamla Franska tillverkaren Thomson) och deras närvaro och metoder för marknadsföring är väldigt olika. TCL USA är väldigt mycket inne på stark marknadsföring inklusive influencers och därför ser man mycket fler entusiastiska hyllningar av TCL:s modeller från nordamerikanskt håll. Ofta med tesen att TCL är både bäst och billigast på samma gång. Lätt att smittas av denna betalda entusiasm om man gillar den typen av mentalitet.

De europiska modellerna möts mer av ett återhållsamt och sansat intryck. Jag själv skulle sammanfatta dem som tekniskt omfattande allround, bitvis rätt plastiga/smäckiga apparater där priset och tillgängligheten är deras allra största fördel. Mycket TV för pengarna men ännu inte kapabla till att klassas som det allra bästa vad gäller exempelvis bildkvalitet. Vilket iofs gör dem till lämpliga allroundapparater för den som söker något som är tillräckligt bra för mycket mindre pengar än det som klassas som det allra bästa.

Om du sonderar forumet kommer du märka att det finns en hel del som har varierande synpunkter på hur väl TCL:s apparater fungerar. Ganska typiskt är kritiken riktad mot mer specialiserade funktioner, likt hur väl TV:n fungerar ihop med datorn, soundbaren eller liknande. Mer sällan för allroundbruket.

Permalänk
Medlem

Tack för ett väldigt utförligt svar. Får kanske tänka om då, annars verkade det vara en bra modell för att få 75” teve under 20k.