beställa från Danger Den?

Permalänk
Medlem

beställa från Danger Den?

Hej! Jag undrar om det är någon här som har beställt från
dangerden.com och har några frågor:

1. Vad blir frakten på totalt?
2. Något man behöver tänka på om man ska beställa därifrån?
3. Tjänar man mycket på att beställa därifrån?
4. Hur lång tid tar det att få varorna?

Permalänk
Medlem

2. Tänk på att räkna med den svenska momsen och tullavgiften, detta räknas även på frakten.
Så om du köper nått för 2000, och låt oss säga att frakten går på 300kr.
Då får du först betala tull på det, typ 2% eller nått sånt, vilket ger 2343kr. Och sen moms på det, 25%, 2932,50kr. Det blir mao lite dyrare än vad man först kanske räknat med.
Tänk även på att du inte kan köpa vattenpump där, då man har kör med andra spänningar i staterna. (att köpa en konverter är inte värt pengarna, billiga pumpar kan du istället köpa fraktfritt på www.seame.com)

3. Beror på hur mycket du beställer såklart, att köpa endast en meter slang lär du ju förlora rätt mycket på, men köper du massa grejer kan du nog spara några hundringar. Testa lägga ihop ett paket på DD (och räkna med svensk skatt och sånt) och sen lägger du ihop motsvarande paket på overclockers.se (eller om det var kylning.com som var DD återförsäljare här i sverige..), då ser du ju ganska klart om det är värt att beställa från staterna.

Visa signatur

The difference between stupidity and genius - the latter has limits

Permalänk
Medlem

Okej, tack så mycket för svaret!

Jag tyckte att det verkade lite väl billigt med tanke på priserna man kan läsa där...

Permalänk

Alternativt kan man göra som jag och en kompis vars far tog hem åt oss då han jobbar i staterna.

Visa signatur

"Trying is first step to failure" Homer J Simpsons

Permalänk
Medlem

Vi gjorde en beställning från dangerden.com och vi åkte på att betala både moms och tull =/
Tog väl nästan två veckor innna grejerna kom.

Permalänk
Medlem

Okej.. då får man väl hålla sig till sverige då

Permalänk
Medlem

Jag beställde ifrån dangerden den här sommaren. Jag är totalnöjd eftersom jag inte behövde betala nån tull avgift och sånt....delade frakten med en polare så det blev kanske 150 kr i frakt eller nåt sånt. Paketet kom efter cirka 1,5 vecka. Har nog sparat runt 800 kr jämfört med om jag skulle ha köpt prylarna i sverige. Om du har någon att dela frakten med så kan jag starkt rekommendera att beställa direkt därifrån...det finns ju chans att du slipper tull och om då åker dit på tull så kan det i alla fall inte bli mycket dyrare än att köpa i sverige (det beror så klart på hur mycket du köper).

Visa signatur

- AMD 2500+ @2,41Ghz - ABIT Nf7-s - Leadtek GeForce 6800GT 256mb - 2x TwinMOS 512mb - 2x IBM 120gb + 1x Seagate 200gb hdd - Hyundai L90D+ 19" TFT

Permalänk
Medlem

Hmm, konstigt att det tog så lång tid för er att få era grejer. Jag beställde på en fredag och grejerna kom till dörren måndagen därpå.

Permalänk

Jag beställde nyligen från Danger den, tog inte mer än ca en vecka att få hit grejerna och nån tull behövde jag inte betala heller. Har jag aldrig behövt när paketet kommer med Fed Ex av nån anledning.