Hur länge orkar ni hålla på?

Permalänk
Medlem

Tja, det beror på speltyp och hur lång tid varje försök att hitta en lösning tar, m.m.

Kör aldrig godmode, extracash å sånt, pajjar hela spelet ju.

Däremot om man inte hittar nåt ställe eller nån pryl i en bana så kollar jag upp till slut, jag vet, inte, några timmar kanske? Man blir ju lite lack om man loopar runt i samma område timma efter timma och på nåt sätt missar ett hål att krypa in i eller en klickbar mygga nånstans.

Men det beror ju på spelet som sagt, vissa som inte är så linjära kan man göra annat i o sen försöka igen senare.

Visa signatur

|[●▪▪●]| #Monster Battle Station(tm)#: Ryzen 3700X >-< GB-X570-AE >-< 32GB RAM >-< RTX 4070S >-< Crucial 2TB SSD |[●▪▪●]|

Permalänk

Jag sitter tills jag klarar det, en gång satt jag med ett problem i The Simpsons game i två dagar

Permalänk

Finns problem och problem. Hatar spel likt Monkey Island, då deras problem inte är logiska till fem öre. Man sitter och klurar, 5 + 5 = 10, men det är helt fel enligt spelet. Finns inte många spel som är roliga att nöta, då själva motivation helt försvinner.

Tacka vet jag nyversionen av Safecracker. En hel hög med logisk problemlösning, eller till exempel Pr.Leyton and the Curious Village. Guld!

Visa signatur

He who holds the land, can conquer heaven.

Permalänk
Medlem

Om man råkat sätta en save då man har 1 i hp och tokdör typ innan saven loadat fördigt så får man ladda en tidigare save om tillgängligt, eller restart map etc. Dock kan det vara lite tråkigt om saven ligger 2 tim tillbaka, men om det är enda alternativet, så visst.

Andra spel, tex nwn, silent hill, doom3, kotor och såna man ska klura ut, hitta, lyssna för att passera så finns det alltid beskrivningar och just de prylar man behöver för att komma förbi, om man inte hittar dom så fortsätter man tills man gör det.

Fuska förbi ställen är för mig det värsta en gamer kan göra, eller nån annan också för den delen, tex har jag spelat neverwinter nights i typ 10 år och inte har jag kollat upp en enda lösning på något än, i bland kan man råka hitta någe nytt och då blir man skitglad

Vissa spel känner man sig riktigt nöjd efter, och om jag hade fuskat genom minsta lilla så skulle jag inte känna så, kör man sedan om spelet så blir det klart inte samma känsla.

Permalänk
Medlem

Nej fuskar gör jag aldrig i nått spel. Har alltid varit emot fusk och kommer alltid att vara det också.
Spel med lite problemlösningar i är bara kul tycker jag så att inte allt går hur lätt som helst att klara. Jag sitter tills jag hittar problemet eller tills jag tröttnar och då trycker jag på save game, sedan stänger av det och försöker igen senare när man får lust att spela det spelet igen.

Fusk behövs aldrig, man behöver inte klara spelet samma dag som man köper det.
Så som sagt istället kör jag save game och stänger av spelet ett tag istället för att fuska mig igenom spelet bara för att klara det samma dag som man köpte det.

Ushh och fyyy för fusk. Det borde bli olagligt eftersom det förstör spelen totalt.

Permalänk
Medlem

GTA Spelen fuskar jag gärna i. Dock inte för att komma vidare i dom, utan för att prova alla vapen innan man har klarat 60-70% av spelet. Brukar göra en separat sparning där jag fuskar på.

I övriga spel... tja... brukar försöka att undvika att fuska. Fastnar jag på ett ställe försöker jag oftast några timmar (ibland dagar om det är ett spel jag gillar riktigt mycket), sen brukar jag kolla upp en walkthrough men ändå försöka att använda den så lite som möjligt. I värsta fall kan det bli något litet fusk, om walkthrough är otillräcklig eller det bara är överdrivet, löjligt svårt.