Över 200MHz på minnet på AsRock Dual S-ATA?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Feb 2003

Över 200MHz på minnet på AsRock Dual S-ATA?

Har precis byggt ihop nya burken med en Opteron 144, Asrock Dual S-ATA2 och ett par Geil Value 2*512MB PC3200

Har dock stött på 2 problem:

1. Går det inte att köra minnet högre än 200MHz på Asrock-brädan?
Kör för tillfället HTT på 250MHz vilket ger 2250 MHz på core men
minnet får jag inte över 200MHz, någon inställning som felar?

2. Om jag ställer in minneshastighet på "Auto" så körs minnet bara i
166 MHz även då processorn går oklockad den borde känna av att
det är ett par 3200-stickor som sitter på brädan. Kan det vara så
att minnena inte är kompatibla med moderkortet?

Kör på senaste officiella BIOS, version 1.50. Får jag fler inställningsmöjligheter med ett annat BIOS t.ex från OCWorkbench?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2005

Hade samma som dig mina kördes också bara i 166Mhz, byte då till OCW Beta 2 bios och problemet är borta

| Asus Maximus Gene-Z | Intel Core i7 2600k @ 4.6Ghz | 16Gb Corsair XMS3 | Palit GTX 1080 8Gb Jetstream | 1x Samsung Evo 250Gb SSD 1x 2TB WD Red | NZXT Hale90 750w | Fractal Design Define Mini |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Feb 2003

Går det att flasha om till OCW biosen via windows eller du behöver en vanlig bootbar diskett samt flash-prgram?

Vart hitta flash-programmet isåfall?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2005

Tanka hem asrflash ochbioset sen kan du ju göra en boot bara cd skickar dig en länk på det här: http://www.biosflash.com/e/bios-boot-cd.htm#Update

Så dära det borde hjälap dig.

| Asus Maximus Gene-Z | Intel Core i7 2600k @ 4.6Ghz | 16Gb Corsair XMS3 | Palit GTX 1080 8Gb Jetstream | 1x Samsung Evo 250Gb SSD 1x 2TB WD Red | NZXT Hale90 750w | Fractal Design Define Mini |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2005

Stäng av flexibility till minnena i bios.

7800gt, opteron 165@3060mhz, 1gb elixir......Asrock 939 dual sata förstås :)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2005

Jag har oxå en 144 opteron och ASrocket, mina minnen ligger i 128 mhz :/
jag ska stänga av flexibility i bios senare.. men har dom inställd på DDR400.
Och det absolut största problemet jag har; vart i bios i vilken meny;undermeny hittar jag HTT inställningen ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Feb 2003
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NeZo
Tanka hem asrflash ochbioset sen kan du ju göra en boot bara cd skickar dig en länk på det här: http://www.biosflash.com/e/bios-boot-cd.htm#Update

Så dära det borde hjälap dig.

Tackar för detta!! Fungerade bra att göra en bootbar CD och sedan flasha till OCW Beta2.

Nu känns minnena igen som PC3200-minnen.

Kan dock inte klocka högre med detta BIOS, har inte kollat så mycket på vad som stoppar men tycker man borde komma över 2450MHz med Stock-kylning på en Opty 144?

Kanske mitt Q-tec 350W agg som inte orkar mer.Har inte gjort några moddar på moderkortet och har inte så mycket krävande i burken, ATI 9600 PRO samt 3st HDD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stavanger
Registrerad
Aug 2002
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bommers
Jag har oxå en 144 opteron och ASrocket, mina minnen ligger i 128 mhz :/
jag ska stänga av flexibility i bios senare.. men har dom inställd på DDR400.
Och det absolut största problemet jag har; vart i bios i vilken meny;undermeny hittar jag HTT inställningen ?

Menar du allstå att du vill sänka hypertransport så inte den kommer över 1000MHz?
I så fall ligger det under NB-link speed och SB-link speed i nån av menyerna.

-Mycken möda leder ofta till tappad handske.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trelleborg
Registrerad
Jul 2001
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bolibompa
Tackar för detta!! Fungerade bra att göra en bootbar CD och sedan flasha till OCW Beta2.

Nu känns minnena igen som PC3200-minnen.

Kan dock inte klocka högre med detta BIOS, har inte kollat så mycket på vad som stoppar men tycker man borde komma över 2450MHz med Stock-kylning på en Opty 144?

Kanske mitt Q-tec 350W agg som inte orkar mer.Har inte gjort några moddar på moderkortet och har inte så mycket krävande i burken, ATI 9600 PRO samt 3st HDD

jag hade ett Q-tec 350w innan...svart skärm när man ändrade vcore......
bytade till antec och inga konstigheter,eller så stängdes datorn av i windows.
problemet var ostabil vcore spänning på q-tec

|| Förstärkare Amplifix || Högtalare Canton RC-L || Cambridge Audio Dacmagic || asrock 330||

http://www.minhembio.com/forum/index.php?s=dd15fd8c8426beaecf...