Permalänk
Medlem

Wlan på 100 meter?

Hej!
Det är så att nu i april så ska jag flytta till ett hus som är väldigt närliggande mina föräldrars hus. Och jag vill ju gärna ha bredband där då det ej finns något telejack. Nu är problemet det att den vanliga antennen troligtvis inte räcker som är till wlanet. Och jag behöver en ny.

Det är en del träd mellan husen och på sommaren så blir det ju en del löv också. Så troligtvis behöver jag någon typ av mastodont antenn.

Sen är fråga hur jag ska koppla ihop det om jag ska ha flera datorer. Ska jag ha en access punkt då på något sätt? Inte så grym på det här med wlan som nu märker.

Är en rundstålande antenn på 18 dbi tillräckligt för att gå igenom löv och grejer. Samt om jag har en access punkt i det huset jag ska bo i, behöver jag en likadan antenn där eller räcker det med de vanliga nätverkskorten? Behöver jag ens en accesspunkt med en sådan stark antenn?

MVH Dantax

Permalänk
Medlem

Ett par sådana här skulle räcka:

http://www.davido.se/shop/product_info.php?products_id=56

Det är alltså riktantenner du skall ha för själva länken. Ovanstående både räcker och blir över för 100meter.

Permalänk

Du bör ha en en brygga (genom en bassation som har brygg-funktion) i ditt hus som tar emot signalen och skickar den vidare inom huset så varje dator som ska ansluta slipper ha en större antenn var.