Permalänk
Medlem

köra oinstallerat kubuntu?

Okej, jag har hört att det finns något program som gör att man kan använda Kubuntu och XP samtidigt. Alltså att man har XP installerat, startar programet och på något sätt så har man då Kubuntu igång. Är det sant? Det vore perfekt för mig, Tycker om Kubuntu riktigt rejält, men tycker även om mina spel
Tänkte då att är det möjligt att använda XP för spel och sen starta Kubuntu för allt annat?

Någon som vet om det finns ett sånt program? Vad heter det?

Permalänk
Medlem

för att få bäst prestanda så bör du dual boota, men annars kan du virtualisera kubuntu med hjälp av exempelvis VirtualBox

Visa signatur

| Errare humanum est |

Permalänk
Medlem

Vet inte riktigt hur man dualbootar och har hört att det ska vara rätt komplicerat. så jag ska pröva virtualisering först och se om jag är nöjd. Tack!

Permalänk
Medlem

Dual bootning är inget komplicerat alls. Antar att Kubuntu fungerar ungefär på samma sätt som ubuntu så är det bara att installera på en partion. Win och andra os läggs till automatiskt i grub (som sköter bootningen).

Permalänk

Du kan virtualisera det med t.ex. VmWare - dock är ju prestandan inte i närheten av om du hade installerat det direkt på datorn.

Annars kan du använda live-cds och köra det från en skiva istället för att behöva installera det på hårddisken. Då måste du ju dock stänga Windows.

Visa signatur

"Knowledge amplification. What he learns, we all learn. What he knows, we all benefit from."

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

ooh, Wubi ser mycket trevligt ut

Funderar på att använda Wubi för att installera Xubuntu på min laptop som används i skolan. Är det enkelt för den att då få in en "common" server?

Alltså skolan hostar en server som alla datorer har tillgång till, kommer den automatiskt vara där när jag fixar Xubuntu, eller måste jag få in den manuellt?