Blockera policies i en domän?

Permalänk
Medlem

Blockera policies i en domän?

Jag fick en utmanande uppgift till mig från en god vän.

Det är nämligen som så att min goda vän (utvecklingskonsult) har utvecklat ett verktyg för att kontrollera grupp policies i ett nätverk genom ett webbgrafiskt verktyg som har två knappar. Den ena knappen aktiverar ett skript som gör en force policie där inga begränsningar i användarens maskin finns.

Den andra knappen är mer intressant, då den blockerar alla användare i domänen från att använda allt som kräver administratörs rättigheter, Internet anslutningar osv osv.

Bakgrunden till applikationen ligger i all läraren ska kunna styra, under lektionstid, vad eleverna gör bakom sina skärmar.

Jag har kommit så långt till stadiet att jag får göra vad jag vill på maskinen, det som jag inte riktigt kommer under fund med är hur jag ska neka dessa policies från att köras på maskinen via en force gpupdate, när maskinen ligger kvar i domänen.

Finns det något program ni känner till här, likt Ad aware eller spybot, som blockerar att registervärden ändras utan ens vetskap?

Problemet är att grupp policies ligger som "trusted" och går igenom dessa program och jag hittar inga valmöjligheter att blockera "vilka jag vill".

På grund av att det kan finnas folk som vet vilken applikation och miljö jag pratar om så håller jag inne med så mycket information det bara går och skulle vilja att ni gör detsamma. Tanken är inte att "knäcka" säkerheten, utan hjälpa till att göra den ännu säkrare.

Har du en ide om vad som kan hjälpa mig. Skriv ett PM till mig med applikationen så testar jag och återkommer till dig, i samma veva så lägg en kommentar här som bidrar med allmän information kring ämnet grupp policies, så tråden hålls vid liv.

Vänligen respektera ovanstående.

MvH
Richard