Permalänk

Datorn uppför sig underligt

Hej

Har tänkt göra om min gamla stationära burk till en webserver. Jag har inte använt den på ett tag och nu när jag försöker starta den så startar fläktarna upp men sen dör den efter typ 3 sekunder. I början gick det att komma längre efter det att jag resettat bios, men sedan när jag försökte boota en ubuntu cd så stänger datorn bara plötsligt av när jag nått installationsdelen. Men som sagt så nu dör den numera direkt inom ca 3 sek. Vad kan det vara?

spec ser ut som såhär ungefär:

CPU: Athlon Xp 2400+
Moderkort: Abit KD7raid
GFX: Geforce 4 4200Ti
PCI: Extra Nätverkskort
Nätagg: Chieftec 300W
HDD: 200GB WD
DVD: samsung

Permalänk
Medlem

Koppla ur och plocka ut alla komponenter som inte behövs(usb, ps/2, firewire, extra nätverkskort, hårddisk, dvd, osv. Reset:a sedan bios igen och prova starta upp. Om det inte fungerar kan det bli större problem. Prova då att plocka ur grafikkortet och om det inte fungerar utan att den dör bör du fundera om det är värt besväret ^^ buda in ett litet paket på tradera för femhundringen och kör därifrån istället.

mvh

edit: Glömde lägga till att du kan prova olika kombinationer av minnesstickor om du har flera stickor/portar

Visa signatur

He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster. And if you gaze long into an abyss, the abyss also gazes into you.