Nyhetssite, tips på passande CMSer

Permalänk
Medlem

Nyhetssite, tips på passande CMSer

Jag har planerat att öppna en nyhets site, men jag är lite osäker på vilken CMS typ som är mest passande, jag ska integrera ett forum i siten så stöd för det är ett måste, olika typer jag kikat lite på är Webspell och Joomla, men jag vill främst ha ett enkelt system där designbyte skall vara enkelt, helst att man bara kan ladda hem en template och göra om den till sitt eget tycke för att sedan bara slänga in.

Permalänk
Medlem

Wordpress.org

Då jag är en stark förespråkare för WordPress platformen så råder jag dig att ta en titt på denna.

WordPress › Blog Tool and Publishing Platform

Word Press har också ett forumsystem kallat bbPress.

Detta är påväg att göras om till en plugin för Wordpress platformen så att dom kan bli helt integrerade.

Och WordPress i mitt tycke har vad jag sett av CMS ett bra och överskådligt sätt för att enkelt
skapa sina egna Themes och templates.

Lycka till.

/BlueEyes

Visa signatur

Fractal Design Arc Svart | MSI Z68A-GD55 G3 REV B3 | Intel® Core i7 2600K, 3.4GHz, 8MB | Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP | MSI GeForce GTX 670 | Phanteks PH-TC14PE CPU Cooler (vit) | Corsair Power Supply 650W TX M, Modular, ATX, PS/2 | SSD (okänd tillverkare) + 2 äldre SATA2 diskar på 750 Gb, 350 gb. | OS: Microsoft Windows 10 home.

Permalänk
Medlem

Jag har pysslat en del med Joomla, bara sneglat på Wordpress. Båda använder templates på ett relativt enkelt sätt, att skapa egna templates och modifiera är inget problem om du kan HTML/CSS. Det finns ett fåtal forum-komponenter till Joomla verkar vara av relativt god kvalitet, och om du har kunskapen och tålamodet så finns det ett litet hack för att integrera phpbb i Joomla, det kräver dock en del arbete, i synnerhet vad gäller templates för forum-delen.

Visa signatur

data, representation av värden, text etc. lämpad för överföring, tolkning eller bearbetning av människor eller maskiner.
dator, digital automatisk beräkningsmaskin som styrs av ett i dess minne lagrat program.