Dell U2515H anti-glare removal

4.3
23 röster
Skapat
2018-01-16
Senast ändrat
2018-01-16
Visningar
6 161

Tjena!

Här kommer ett litet galleri / guide över hur man tar bort anti-reflexfiltret på en Dell U2515h.

Man bör vara medveten om att detta såklart medför att all garanti på skärmen försvinner. Det görs även på helt egen risk om du nu skulle få för dig att försöka själv.

Men är du sugen på att vara lite Wild N Crazy så kika vidare!

Anledningen till att jag tog bort filtret är följande:

Bättre svärta
Klarare färger
Skarpare bild

Enligt mig blev en redan mycket bra skärm ännu bättre!

Skärmen i sitt orginalutförande innan operation.

Försöker här ta bort den nedre listen, använder ett litet verktyg av plast. Lyckades inte få loss den på mitten vid Dellmärket men återkommer till hur jag löste detta utan att ta bort listen helt.

På just den här skärmen behöver man inte plocka ut panelen ur chassit, vilket gör det hela till en mycket enkel process. Reflexfiltret sträcker sig enbart in en liten bit under nedre listen. I övrigt kan man komma åt filtrets kant i dom övre hörnen.

För att filtret skall släppa behöver vi använda fuktiga trasor. Jag använde Allduk eftersom den är lätt att blöta upp och veckla ut utan att den går sönder. Finns att köpa på de flesta mataffärer.

Trasorna bör vara mättade med vatten men utan att det rinner om dom. Viktigt att stryka ut luftbubblor vid varje applicering av trasor.

Jag la tre lager över hela skärmytan så det inte torkar för fort. Det ska ligga i blöt cirka 6 timmar för att filtret ska släppa helt. Efter cirka 3 timmar sprutade jag på vatten igen, inga mängder.

Eftersom jag inte fick bort listen pillar jag in det första lagret med fuktiga trasor innanför kanten cirka 5 mm, behöver alltså inte pilla in 3 lager. Reflexfiltret fortsätter en bit in under listen därför behöver vi ha fukt där också. Därefter placerade jag resten av trasorna ovanpå bara.

Jag var väldigt försiktig vid detta moment eftersom det finns risk att man skadar panelen. Använde ett smalt verktyg i plast för att få in trasorna.

6 timmar senare är det dags att plocka bort alla trasor.

Pilla försiktig upp kanten på filtret och dra FÖRSIKTIGT diagonalt över panelen. Det skall släppa väldigt lätt om det har varit tillräckligt fuktigt.

Sådär, då var filtret borta!

Låt torka ett tag, koppla in och be en stilla bön till datorguden att skärmen fortfarande fungerar!

Oh my god, look at that GLOSSSSSY screen!