Ett kompromisslöst spöke

4.3
19 röster
Skapat
2018-11-28
Senast ändrat
2019-01-15
Visningar
4 372

Hej på er,

Jag lurkar runt rätt mycket här på forumet och tänkte nu visa vad jag åstadkommit med mitt mycket efterlängtade Louqe Ghost S1!. För att dra lite kort bakgrund så inleddes min hårdvaru-karriär med ett litet barbone-chassi från Shuttle med socket 478 och en P4. Har ingen bra bild, men det ser ut ungefär såhär.

Sedan dess har det blivit ett par olika burkar genom åren. Alla har en gemensam nämnare i ett stort chassi, alldeles för stort. Så när Louqe äntligen släppte sin kickstarter-kampanj för andra gången var det äntligen dags för en efterföljare till min kära Shuttle XPC!

Tankegångarna som pågick under planerandet av bygget handlade främst om CPU-kylning. Jag kommer senast från ett Define S-chassi med en (återigen) alldeles för stor luftkylare och därmed nästintill obegränsade möjligheter till att mata VCORE. Det skulle ju inte gå lika bra med en liten mesig Noctua NH12, som Louqe rekommenderar. Samtidigt ville jag ju inte förstöra spöket med tophats, eftersom jag kände att charmen med chassit låg i dess ringa volym om 8.2 liter. Målet för bygget blev alltså att bygga en riktigt överklocksvänlig burk av spöket, utan att kompromissa med varken volym, oljud eller temperatur. Dvs, helt utan kompromisser.

Jag ska inte tråka ut er med research, planering eller min excelbudget. Låt oss hoppa rakt in i byggprocessen så som den inleddes i söndags när fått hem chassit.

Äntligen anlände det efterlängtade paketet!

Jag kan erkänna att man hade lite ståfräs vid det här laget. Måste även passa på att ge cred för den schyssta paketeringen.

Trots att chassit valdes pga dess litenhet blev man ändå ordentligt överraskad över hur litet det faktiskt var när man tog upp det ur kartongen.

Stiligt!

Chassit strippades och ställdes upp på alla fyra (haha )

Denna ska bort..

...och aldrig mer användas

För denna skönhet ska nämligen ta över platsen!

Hur fan ska detta få plats? Medan jag väntat på spöket har ett skokartongslock har agerat tillfälligt chassi haha . Kylaren är en NZXT X41, dvs en 140mm radiator.

Genom att använda en sån här skönhet frigör jag hela utrymmet bredvid moderkortet där radiatorn ska få bo framöver. Odjuret på bilden är alltså en DC/DC-omvandlare, och till skillnad från det man generellt hittar inom kategorin, har denna rejält med kräm! Den har kapacitet att leverera uppemot 500w kontinuerligt och är hobbytillverkad i Shengzen av en trevlig here vid namn Gury. Ni hittar hans skapelser under namnet G-Unique.

Hmm, kan bli trångt detta. Jag hade ju räknat på detta fram- och baklänges mer än en gång..

Efter att jag tagit bort skruvarna till power-knappen (och kämpat en hel del) såg det ut som att det skulle gå vägen, men det skulle bli trångt!

Tyvärr var det helt omöjligt att få ner själva dc-dc-agget i 24-pinskontakten.

Men i övrigt såg det lovande ut!

Passade på att montera grafikkortet medan mitt undermedvetna jobbade med problemlösning. Det är ett RX480 4gb som fått RX580 bios och en trevlig undervoltning för att kunna jobba under bade högre frekvenser och lägre temperaturer än standard.

Här finns nog mer problemlösningskapacitet än på KTH

Fick med mig lite förlängningskablar till dc-dc omvandlaren.

Då provar vi igen.

Radiatorn på plats i chassit!!

Här någonstans tänkte jag att dc-dc omvandlaren skulle få plats

Kabeldragning..

Slutgiltig plats! Hittade ett outnyttjat skruvhål i GPUns pcb som passade perfekt att buntbanda fast dc-dc omvandlaren i.

Sidopanelen gick på utan att radiatorns slangar gick emot fläkten, helt sjukt!

Såhär prydligt (nåja) blev det på insidan till slut! Mycket nöjd!

En bild på det färdiga slutreslutatet med det externa nätagget bredvid, som utan problem ska kunna leverera ca 450w till dc/dc omvandlaren.

En bild på spöket i sitt rätta element. Den går riktigt tyst och fint, och med standardklocks går inte min deliddade 7700k över 55 grader haha. Här finns det utrymme för mer spänning!!

Edit: Nu har ett RX580 8GB Nitro+ Special Edition fått ta det gamla 480-kortets plats i chassit. Då kylaren är betydligt kralligare fick backplaten monteras av för att kortet skulle kunna tvingas in i sin slot. Kommer bilder på detta så småningom. Det nya kortet undervoltar ännu bättre än det gamla och minnena är betydligt snabbare (1750 vs 2100 mhz).

Kompromisslöst spöke - spec:
CPU: Intel i7 7700k Delid @ 5ghz/1300mv
MB: Asus Z170i Pro Gaming
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8gb @2666c14
GPU: Sapphire Nitro RX580 8gb SE 1315/2100mhz @980mv
KYLARE: NZXT Kraken X41 w. Noctua NF-A14 Ind. PWM
SSD: Samsung OEM 512gb NVME SSD
PSU: G-Unique Arch Daemon Limited Edition + Ultimate 450w power brick
CHASSI: Louqe Ghost S1 XS Limestone

Hoppas ni gillade mitt lilla (lol) projekt, och att det kan inspirera till fler balla spökbyggen framöver!
Trevlig kväll önskar erssn!