Phanteks Evolv mITX WaterCooled

3.0
4 röster
Skapat
2019-04-01
Senast ändrat
2019-04-02
Visningar
1 445

Köpte lite begagnade vattenkylningskomponenter på marknaden här, så fick äntligen bygga ett vattenkylningsprojekt som jag funderat på i några år, har inte haft custom vattenkylning på 10+ år. När det gäller datorer så bygger jag ofta efter funktion istället för design så det är inte de snyggaste lösningar men blev nöjd med resultatet.

Nu är ju detta ett rätt så stort mITX chassi så det var inte så svårt att få plats med vattenkylningen men var tvungen att hitta på lite roliga modifikationer, har gjort några av dessa med 3d-printade delar (vit/transparent plast som ni kan se på bilderna). Eller okej, det var svårt att få plats men lätt att bygga.
Ville "gömma" så mycket sladdar/slangar som möjligt så såg ingen mening med att försöka mig på hardtubing då man inte kommer att se något ändå.

Målet med detta var att få en tystare dator, har testat med AIO's (på både CPU och GPU) tidigare men tycker inte de fungerade tillräckligt bra.

Datorkomponenter:
Ryzen 1600
Gainward 1080 ti GS
Gigabyte AB350N-Gaming WiFi (mITX)
2 x 8GB Corsair lpx 3000Mhz
Phanteks Enthoo Evolv ITX
Corsair SF600

Vattenkylning:
EKWB Supremacy med AM4 kit
Heatkiller IV till 1080 ti
Phobya dc12-220 (Med en spänningsregulator så den går på 9V (den startar vid ~8V) då den inte har PWM.
2st 240mm radiatorer (XSPC är 56mm tjock, EKWB är lite tunnare)
EKWB och alphacool fittings

Min cpu klockar dåligt, har svårt att få den stabil över 3800 MHz så hoppas att mitt moderkort kommer att få stöd för den nya 3000-serien. VRM'en på moderkortet ska vara okej-ish så den borde kunna leverera tillräckligt stabil spänning till nya serien men kommer troligen behöva modda kylningen på det också (VRM'en då).

Jag laddar upp några bilder på datorn nu då jag nu är på tillfälligt boende och kommer inte kunna göra något på datorn på några månader.

Bild på chassit.
Datorn står på en tillfällig plats så ignorera kabeldragningen till den

Glaset är mörkare i verkligheten än på bild. Har funderat att göra nån ledlist i den, men det får bli nångång i framtiden.

Todo: Printa en shroud så man inte ser nätagget och printa en längre list som täcker hela vägen vid grafikkortet som inte bara täcker PCI-risern.
Behöver också printa ett skydd till baksidan där grafikkortet är, då jag nu bara kapat ut ett hål där grafikkortet. Skulle kunna printa i en mera passande färg också

Slangen som går uppåt från tanken går till en fillport som man kommer åt när man tar bort taket på chassit

Vattenloopen går:
pump -> CPU-block -> GFX-block -> front-radiator -> top-radiator -> reservoar -> pump
Med fillport högst upp och drain nere.

Relativt nöjd med kabel/slangdragningen, lite småfix kvar att göra.
Kommer kanske i framtiden att byta pump. så den vilar tillsvidare på lite skumgummi så det inte blir vibrationer i chassit.