Min första modd 2001

Hej Swec,

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Här kommer bilder på min första modd som jag gjorde 2001 som också indirekt ledde till att jag blev medlem på Sweclockers.

Det är en "7V/Off/12V Dual LED Baybus" (fläktkontroller) för 5.25" platser baserat på ritningar av användaren Wolfman från communityt virtual-hideout som jag hängde på en del back in the days.

Jag hittade fläktkontrollen efter en utrensning av förrådet. Efter att jag fixat några kortslutningar så funkade den - 18 år senare!

Njut av bilderna, särskilt av de vackra lödningarna som var bland mina första med för låg temperatur, ingen flux, smutsig spets och massor av kallödningar. Märk också avsaknaden av isolering mellan ledarna.

Denna härlighet satt monterad i mitt AOpen HQ08 Big Tower chassi, en bastant pjäs på ca 13 kg och nästan 60 cm hög. Jag levde tydligen efter devisen "go big or go home" när jag var tonåring.

Bilderna är nytagna för tyvärr finns det inga från 2001, du vet då mobilerna knappt hade mobilkameror och digitalkamerorna var något ovanligt. Kanske tog jag några "analoga" bilder med föräldrarnas kompaktkamera men var dessa bilder är...

Så se detta galleri som en trip till memory lane där det spelades sven-coop på LAN och dracks jolt cola och där det gällde att showa off med en egenbyggd fläktkontroller med LEDs.

/NUKEGREEN