Inlägg

Inlägg som Aldrik har skrivit i forumet
Av Aldrik

Finns fler bilder på chassiet ? Vilken version är det ? Usb C i fronten ?

Av Aldrik

Efter flera samtal med kundtjänst och 2 utskick (första försvann på vägen) är nu min Playstation 5 hemma ! Beställde på release via Elgiganten

Av Aldrik
Skrivet av ReToX:

Bring har fått ett spårningsnummer den 6 december, men har inte fått något paket från elgiganten än så länge, dom säger att elgiganten har gjort något fel.

Själv har jag fått en PS5 redan från cdon, denna är till en polare så jag överlever, men tycker ändå det är illa, verkar inte vara den enda som fått detta problem från EG.

Update : Pratat med elgiganten, den är skickad i deras ögon den 6 december, men dom ser också att bring ej tagit emot något, så det ska startas utredning nu. Låter helt klart som den är stulen helt enkelt. Dom säger att dom tar bilder på alla paket som går ut så det ska dom kika på det nu...

Kontakta dem via DM på Instagram Elgiganten gaming så ska du se att det händer grejer och att du får en ny konsoll skickad ifrån den batchen som de lottar ut konsoler ifrån skickad så du har den innan julafton(funkade för mig och min order status var exakt samma som din, kundservice var värdelöst att ringa för mig)

Av Aldrik
Skrivet av Prippz:

Skickade du dem ett DM? Tlf numret på deras Instagram sida ser ut att vara det vanliga kundtjänst numret som inte varit särskilt framgångsrikt för mig.

Yes DM

Av Aldrik
Skrivet av bugulu:

Intressant. När lade du din beställning?

På releasedagen kl 12 isch, skulle fått skickat förra veckan, men den försvann , har även en order sen längre tillbaka på komplett som har leverans i maj 2021 😂

Har ingen aning om när den nya batchen släpps, men verkar onekligen som om de som lyckas knipa en kommer ha en innan julafton 😊

Av Aldrik

Ni som inte fått eran Playstation 5 ifrån Elgiganten än och inte får hjälp ifrån kundservice kan jag glädja er med att det finns en chans om ni kontaktar Elgiganten Gaming på Instagram att ni får hjälp den vägen 😀 Efter flera samtal är nu min på G med leverans innan julafton (den första blev bortslarvad) 😊

Av Aldrik

Någon mer som inte fått sin ifrån elgiganten än? Min har fortfarande sedan den 6 december "Meddelande om försändelse på väg via e-post" dvs bring har inte fått den men står som skickad i elgigantens system. ser mörkt ut att jag får den innan jul då de är helt slut

Av Aldrik
Skrivet av PlexGear:

Bara min som e fast på "Meddelande om försändelse på väg via e-post"? Fick kollit den 6:e. Gäller elgiganten standard leverans.

Jag har precis samma status på min, verkar sitta fast i limboland.

Av Aldrik

Har alla ni som bor norrut och väntar leverans ifrån elgiganten fått jönköpingsterminalen som första anhalt när ni spårar paketen eller har era försändelser dykt upp på terminaler närmare er som första terminal?

Min verkar vara fast i något slags limboland nämligen, bring säger att den inte finns hos dem då den inte skannats in i deras system, elgiganten insisterar på att allt är som det ska och den lämnat deras lager ?!
När jag frågar bring om de har några burar ifrån elgiganten som står och väntar på att scannas in säger de att det är stört omöjligt att så är fallet...

Förstår att det är lyxproblem då den kanske eventuellt är på gång och ni andra stackare här får vänta kanske flera månader, men man blir fortfarande irriterad att man inte kan få klar status var den befinner sig.

Av Aldrik
Skrivet av arknvgh:

Låter riktigt märkligt, första gången jag ser att leveransdatumet skjutits upp så pass mycket. 1-2 dagar har varit normal fördröjning. Kan det vara så att enheterna faktiskt tagit slut?

Är ju extremt oseriöst isåfall, eller vill de kanske ha massa onödiga samtal till kundtjänst?

Av Aldrik

Skulle nog säga att bästa uppgradering vore en billig gpu typ Radeon RX460 eller Geforce gtx1050 (ca 1200-1400) samt ett 2x4gb kit (ca 500:-) vore en helt ok uppgradering, vet inte vad som krävs för 200fps på så gammal hårdvara dock.
Om du vill vara helt säker så är nybygge det bästa alternativet helt klart.
Brukar pensionera mina spelburkar efter ca 4 år och låta dessa gå ca 4 år till som kontorsburkar hos mindre krävande släktingar.

Av Aldrik

Club 3D Displayport™ 1.2 Till 4K HDMI™ 2.0 Adapter

Enda lösningen jag känner till är en aktiv adapter för Displayport 1.2 till hdmi 2.0, Club 3D Displayport™ 1.2 Till 4K HDMI™ 2.0 Adapter.
Använder den själv för att driva en sekundär hdmi signal som går till min (4k 60 hz signal) tv då recivern inte klarar 4k signalen.

https://www.dustinhome.se/product/5010893206/displayportt-12-...

Av Aldrik

Sata controller (pcix x1) för ssd

Hej!
Jag har precis uppgraderat min dator med en Ocz vertex 2 ssd disk på 120gb vilken jag tycker fungerar perfekt, problemet är att mitt moderkort inte stöder ahci (nvidia 650 Ultra baserat) och att jag behöver 1-2 sata portar till.

Så det jag söker helt enkelt är ett billigt bra presterande pcix x1 baserat sata controllerkort med 1-2 portar och det ska vara bekräftat att det funkar i Ahci mode och såklart går att boota ifrån,igen raid krävs.

Vill helst slippa byta moderkort och lägga ner några större investeringar då jag iaf ska uppgradera resten av datorn inom ca 6mån...

Av Aldrik

Vilken raid kontroller bör jag välja ?

Hej,
Jag håller precis på att planera en uppgradering av min filserver,
servern ska köra hårdvarubaserad raid 5 på 8 diskar och raid 1 på 2 , här kommer mitt problem in ...

Har tittat på lite olika kort däribland HighPoint RocketRaid 2340 som jag kan få tag på för ca 3500:-, är det ett vettigt kort? eller finns det något bättre alternativ?
Kraven är att det ska ha pci xpress ,minst 16p och klara raid 5(gärna raid 6 dock) samt inte kosta mer än runt 5000:-

Tankar och förslag ?

Av Aldrik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FredrikMH
Nu var det inte frågan om vad som är billigast

Helst skulle jag vilja ha en router i 1U eller en dator i 1U som tar hand om all in och utgående trafik.

Mikrotik - RB/1000 klarar att routra 2,5gbit sec enligt uppgift och finns i rackmoterbart chassie pris ca 4500:-

Webshop som är baserat i Europa (Tjeckien?)
http://www.i4-wifi.com/?p=productsMore&iProduct=83&sName=mikr...

Oficiell hemsida:
http://www.mikrotik.com/
http://www.routerboard.com/comparison.html#powerSeries

Av Aldrik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av raag
Har en dir-655 router, bör den funka? Det är som sagt 1 gigabit router. Varför jag undrar är att alla jag frågat har aldrig tagit upp denna.

Din router klarar ca 230mbps/thrughtput det är det värdet du ska titta på inte vilken hastighet porten klarar av att etablera en anslutning på (aka thrughtput =routringshastigheten mellan ditt wan och lan)
http://www.smallnetbuilder.com/content/view/30087/96/1/3/

För att komma upp i 1gbit thrughput via en router idag behöver du nog antingen en enterprise class router ifrån cisco eller liknande alt en hemmabyggd router baserad på tex m00nwall eller pfsense (som tidigare nämnts i denna tråd)

Av Aldrik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Furion
Tack så mycket för hjälpen.
Undar dock om det finns nån guide jag kan använda mig av till hur man sätter upp ftp och webserver.
I windows server 2003 då

Finns massor med material där ute , google är din vän som jag brukar säga

Av Aldrik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Furion
Kanske en dum fråga men varför inget grafik kort? (Ska göra den som mitt projekt arbete för att lära mig om servrar)

Det finns visst ett grafikikort , intel´s G33 styrkrets inehåller en hyffsad grafikontroller som fungerar för ändamålet av direkt administration av server (generellt sett så är det bara vid konfigurationen som man använder det) vid mer vardagliga administrationsuppgifter är remote-desktop administration mycket smidigare , hmm projektarbete om servrar säger du, bör väl inte vara några större problem dock så bör du tänka på att det är en "hemma-server" du bygger och ingen Enterprise server...

Ps: Frågar man inte så har man ju ingen chans att lära sig något,alla har varit nybörjare och är fortfarande iaf inom IT om man ser till hur brett begreppet är, ingen kann allt det finns alltid outforskade områden...

Av Aldrik

Huvudfrågan är väl om den endast ska användas till filserver eller om den ska användas till annat med (spelserver,ts,webserver etc) om du endast ska använda den som filserver verkar Free Nas eller liknande intressant iaf, annars bör du välja server 2003/2008 om du har "möjlighet".

Medelprestanda (spel,ts,filserver) 1tb lagring:
http://www.prisjakt.nu/optimize.php?p=182455,177980,173758,21...

Kör en nästan identisk setup själv och det fungerar väldigt bra (min använder dock en xeon 3060 4*1gb och 160gb sysdisk) ,det kann iof i viss mån vara overkill för en filserver , men är å andra sidan väldigt prisvärt i förhållande vad du får för pengarna !

Av Aldrik

Tack för svaret , då satsar jag på 4*500 raid 5 lagring och 160gb sys + ev en sekundär 160gb´s disk för redundans (raid 1)