Inlägg

Inlägg som anon100733 har skrivit i forumet
Av anon100733

Oj den var inte lätt Kul.

Av anon100733

ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC
26599 kr 8 i lager

https://www.komplett.se/product/1178554/datorutrustning/dator...

Av anon100733

Vad ni överanalyserar annonsen. För mig var det uppenbart att annonstexten är antingen maskinöversatt eller har skrivits av någon som har problem med språket.

Av anon100733

10/10

"Du är .com-mander in chief av filändelser. Grymt jobbat!" hahaha

Snittresultatet bland alla deltagare är 6.76/10. Du klarade quizet på 1 minut 56 sekunder.

Edit:
Mer sånt här från redaktionen tack!

Av anon100733
Skrivet av Ferrat:

Ja.

https://i.imgur.com/xdafmtE.png

Av anon100733
Skrivet av Ferrat:

Har jag påstått annat? Ser inte vad det har att göra med om gamers är en primär målgrupp eller inte? Surfa in på deras sida och kolla vad de marknadsför sig som överst.

Du påstår att de har ett "konstant beteende" i sin marknadsföring och jag bara problematiserar det.
Kan du kommentera istället namnet på din flik för nvidia.com startsidan 😂 Titeln på sidan.

"NVIDIA är ledande inom bearbetning av artificiell intelligens"

Av anon100733
Skrivet av Ferrat:

2003-till hänvisningen hur de presenterar sig idag på sin hemsida, dvs konstant beteende.

https://i.imgur.com/bagmWTg.png

Av anon100733
Skrivet av Ferrat:

Alltså när nvidia ger ut ett "white paper" på hur man får använda deras slogan/tm/logo med "The way it's meant to be played"
https://www.nvidia.com/content/imagekit/guidelines/NVIDIA_TWI...

och officiella slogans för GEFORCE GTX serierna

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3d/GTX_900_series_logo_with_slogan.png
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c5/GTX_10_series_logo_with_slogan.png

I detta läget är man ganska klar med vad man marknadsfört sina kort för, skulle nog säga att gamers är en primär målgrupp.

Tillägg
https://www.nvidia.com/sv-se/ 2021-05-02
4 bilder högst upp i slideshow
bild 1: 3060 med texten "The ultimate play"
bild 2: Geforce Now reklam med flera spel
bild 3: Laptops med 30 serien "The ultimate play"
bild 4: RTX, IT'S ON reklam - bild på Cyberpunk 2077

Företagslösningar presenteras en halv sida ner.

De själva marknadsför sig som ett bolag för spel så inte bara äldre generationer där de belyst just spel med deras kort.

Vill göra dig medveten om att du länkar en PDF från 2003 och verkar använda den som argument för hur Nvidia marknadsför sig 2021. XD Sorry kändes tvunget

När ändå rör det så, Nvidia har mer produkter än grafikkort. Dom har t.ex. stora marknadsandelar av hjärnan för automatiska bilar och så vidare... Datacenter...

Av anon100733

Bara för att försöka knyta an diskussionen tillbaka till det som nyheten vi diskuterar faktiskt handlar om...

Ethereum går över till Proof-of-Stake. Ethereum drar innan dess mycket mer energi, detta innebär alltså att det kommer skala bättre i framtiden. Det har inte att göra med vad Nvidia tycker vi ska göra med våra grafikkort. Det är upp till varje person som äger grejer att göra vad den vill med dessa grejer så länge det sker i enlighet med lag. Man kan ju komma ihåg också att ett grafikkort idag är så pass avancerat att det kan klassas som en dator nästan. Att det heter grafikkort är rent historiskt.

Förändringarna mot Ethereum 2.0 har att göra med skalbarhet och det är den enda vägen framåt. Jag tänker speciellt om stora stater som är för klimatmål ska använda detta... Det står tydligt t.ex. i e-kronans senaste utvärdering att det inte ska baseras på att använda mining-liknande tech. Får inte dra massa ström.

Mer konstruktiva diskussionspunkter jag ser är till exempel:
* Kommer Bitcoin blockkedjan försöka gå över till Proof-of-Stake eller annan metod? Är det möjligt rent praktiskt?
* Vad händer med grafikkorten för mining-riggar för Ethereum när övergången till 2.0 är färdig och mining inte längre lär vara aktuellt i samma skala? Kan man kollektivt gå ihop här på forumet och försöka kräva ner priser på Blocket, Tradera t.ex. framöver ...

Av anon100733

Bra skriven artikel för att informera.

Förhoppningsvis tar mining-hater medlemmar till sig vad skillnaden är på blockchain och kryptovalutor som använder mining. Finns inget ont i Blockchain, det är här för att stanna. Mining är bara ett sätt att hålla igång blockkedjan.

Hoppas på en mer givande diskussion i forumet än "vi mot dom" pga mining med GPU, där blockchain får skit kastat på sig som resultat.

Av anon100733

Köpte (1) RTX 3090 nyligen via Sweclockers tips-tråden. Tanken är att ha högt till tak vid utveckling av A.I. modeller till min spelmotor. Men det är inget jag gör hela tiden direkt av förklarliga skäl. Den sitter i min workstation/desktop.

Så, självklart kör jag ethminer, det blir över 2000 kr i värde varje månad (som info för intresserade) som jag dock konverterar till Cardano (ADA) som jag ser som ett mer hållbart alternativ för miljön (mer värdefullt på längre sikt. det kräver ej mining för att fungera, Proof of Stake, precis som Ethereum kommer gå över till). Dubbelmoral, jag vet, men vad fan. Man har ju Bevis på Stake.

Bra att inte låta utrustning stå och bara gå på tomgång om man ändå har 1 kort som e avsett för annat också. Ni som tycker annat och hatar kan väl sätta in er lite... Oftast är man sur för att man är avundsjuk.

Av anon100733

Haha så jävla bra start på veckan att läsa detta.

Av anon100733

Verkligen extremt välgjort, du har fått in nyanserna perfekt när du valt klossarna också!
Du har känsla. 5/5

Skulle vilja köpa en själv alltså. Dock med en annan Nintendo-figur på, Link från det magiska GameBoy äventyret Link's Awakening
Han kunde ha röd dräkt i det spelet så röd ton skulle funka det med rent autentiskt sätt

https://www.pngkey.com/png/full/34-340267_the-legend-of-zelda-li...

Av anon100733

Tycker det var antiklimax med Agenda 2030 / FN. Hade hoppats på en ny Galaxy Z Flip istället.

Av anon100733
Skrivet av rytterstedt:

Prestandan är en sak men tidigare har det varit nästan omöjligt att hitta roms till några av Samsungs telefoner som kör med Exynos. För mig är de minskade möjligheterna att flasha in ett nytt rom det största problemet.

Vet inte vad du menar med "tidigare" eller vad du baserar detta på, men det är precis tvärtom faktiskt.
Snapdragon-varianterna av Samsungs flaggskepp har nedlåst bootloader och går inte att flasha med andra roms på samma sätt som de bestyckade med Exynos.
Källa: https://www.xda-developers.com/unofficial-twrp-now-available-...

Dessutom så har det precis i november kommit en ändring på detta. För S20 så finns även rom till Snapdragon, vilket brukar vara omöjligt.
Källa: https://www.xda-developers.com/snapdragon-samsung-galaxy-s20-...

Av anon100733
Skrivet av mpat:

Se det som en kostnad för utvecklarverktygen, som annars är gratis. Just den detaljen har jag faktiskt inga som helst problem med - Apple använder ju pengarna till att betala utvecklare som gör verktygen bättre.

Visual Studio Pro kostar $45 i månaden, som jämförelse.

Tycker att det ligger något pretentiöst i hur utvecklarna ska behöva betala för att få vara med och bidra till ekosystemet som inte är deras. Jag använder extern textredigering, skulle bara behöva Xcode för signering för App Store i princip.

För jämförelse för de som läser detta och är nyfika:
* Google tar 25 dollar engångsavgift för Google Play "utvecklaremedlemskapet".
* Samsung tar 0 kr för behörighet att lansera till Galaxy Store. Dessutom så får man sin app väl testad av riktiga människor (åtminstone för Galaxy Watch, det är där jag är just nu). Detta är obligatoriskt och kostar 0 kr. Helt otroligt i jämförelse med Apple-exemplet på 99 dollar per år.

Av anon100733

Som spelutvecklare själv tycker jag det jobbiga är 99 dollar per år i en basavgift för att ens få vara utgivare av appar på App Store.

Av anon100733
Skrivet av Nucky:

Sitter med en MacBook Pro 2013. Dags att pensionera den. Batteritiden är inte vad den var La precis en order på Apple's hemsida med 16GB RAM & 256GB. Leverans 7 Dec - 14 Dec skriver dom.

Blir nog nice

Av anon100733
Skrivet av Nucky:

Vad fick dig att välja MacBook Pro över Air?

Den ännu bättre batteritiden och framförallt att jag behöver en fläkt för de utdragna kompileringar av kod jag kommer göra och så vidare. Rädd för throttling på en Air.

Av anon100733

Underbara resultat!

Nu verkar det äntligen precis kommit Macbook Pro (M1) med configure-to-order (CTO) alternativ hos Webhallen Så jag beställde en med 16 GB RAM / 256 GB Lagring

:3