Inlägg

Inlägg som Blixe har skrivit i forumet
Av Blixe

Speldator ~9000:-

Tja!
Nu har tänkt att köpa mig en ny dator som kommer användas till främst spel. Jag har aldrig klockat så det kommer inte bli så mkt av det.
Det jag vill ha är en hyfsat framtidssäker dator som kommer klara av nyare spel på nästan max inställningar :P. Jag kommer även att köra vista på datorn och det borde fungera klockrent på denna?

Det paket jag funderar på är:

http://www.uppladdning.net/bilder/blandat/0bf52bb350b860eb5ae345...

Ger en länk till ett liknande paket på komplett fast utan chassit, det kanske är lättare att kolla där på komponenterna etc. http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=480951...

Antec sonata III's nätaggregat på 500w klarar väl att köra denna dator?
Vad tror ni om detta paket, kommer det uppfylla mina krav på en någorlunda framtidssäker dator som klarar att köra nyare spel på höga inställningar? Finns det något jag bör byta ut?
Det spelar väl heller ingen roll om jag beställer från datorbutiken eller komplett, båda har väl bra support, bra priser, snabba leveranser osv?

Och ja, jag ska vänta på intels prissäkning innan jag beställer

Av Blixe

Några ljudrelaterade problem :S

Tja!

Jag har 2 frågor som jag gärna skulle vela ha svar på

1. Jag kör med ett headset och problemet är att allt ljud som kommer från datorn/hörlurarna hörs direkt genom mikrofonen också (även fast jag skruvar ner volymen till 0 i hurlurarna så hörs ljudet som spelas upp från datorn i mikrofonen), vad kan detta bero på?

2. Jag har ett "vanligt" ljudkort och ett integrerat ljudkort på moderkortet, headsetet fungerar perfekt på det "vanliga" ljudkortet men när jag kopplar det till moderkortets integrerade ljudkort så är mikrofonen stendöd :S (har provat alla möjliga inställningar i volymkontrollen osv.). Någon som vet vad som kan tänkas vara fel?

Tack på förhand!

Av Blixe

Ventrilo Problem

Tja, jag har ett litet problem. När jag snackar på ventrilo så hörs allt bakgrundljud från hörlurarna till micken så att dom andra hör t.ex. sig själva i bakgrunden när jag snackar, och detta beror inte på att jag har för högt ljud i lurarna så att det hörs till micken eftersom jag har gjort lite olika tester och märkt att dom även hörs i bakgrunden när jag inte har på något ljud alls i hörlurarna. Det verkar alltså som att allt ljud från datorn går både till hörlurarna och till "micken"? Någon som vet vad som kan vara fel?

Av Blixe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rich
Har du kikat på senaste recensionen här på SweC? Finns på förstasidan.

Ahh det hade jag helt missat, det lutar nog mot Plantronics Audio 370 dom verkar rätt grymma och verkar passa in rätt bra på mina krav på headset
Tack för tipset

Av Blixe

Tips på hörlurar/headset

Tja!

Jag skulle behöva lite tips på ett par bra hörlurar/headset (helst headset ) för runt 200-500:-
Dom ska vara sköna att ha på sig, ha hyfsad bas, hyfsad mick (om de nu är ett headset) och så ska dom inte ha alltför bra ljudisolering, man vill ju höra lite ljud från omvärlden och självklart ska dom ha bra & klart ljud ^^
Alla tips utom skullcandy är välkommna :), eftersom varken jag eller mina polare har bra erfarenhet av dom, för mig gick dom sönder rätt snabbt (började spricka kring lurarna) så helst något annat märke typ koss eller sennheiser eller något sådant.

Tack på förhand!

Av Blixe

Okej, tackar så mkt för svaren så det är
http://www.komplett.se/k/shoplist.asp?mode=receive&si=447949&...
som gäller då?

Av Blixe

Datorbygge - speldator ~9000-10000

Tjenare, jag ska bygga ihop en speldator för runt 10000:- men jag är inte så jätte insatt i datorbyggandet
Jag funderar på: http://www.komplett.se/k/shoplist.asp?mode=receive&si=447949&...
Vad tror ni om denna, kommer den att räcka länge? finns det något som jag bör byta ut i den? Kommer moderkortet att fungera bra med vista?