Inlägg

Inlägg som Braus har skrivit i forumet
Av Braus

Behöver hjälp och välja ut den bästa Thinkpaden/lenovon

Tjena!

Har fortfarande inte köpt mig en dator och skulle behöva hjälp att välja något med kvalite för 5-10k(helst någonstans i mitten spannet)

Har tänkt mig att studera och använda till surf/netflix/aktier. Det jag mest av allt letar efter är en hyfsad skärm, okej tangetbord och en ok design.

14-16 tum skärm(tror det ideala är 15ish, då 14 kan kännas lite litet när man bara har en dator)
SSD (jag hade klarat mig med enbart en 126gb då jag har extern hårddisk, men det är såklart bekvämare ifall man kan lagra mer på datorn speciellt om jag laddar ner någon stor torrent, dock inte viktigt.
Grafikkortet är ganska ointressant om det är intergrerat eller inte.

Hade tänkt mig en Thinkpad då jag hört att de skall ha bra tangentbord och bra kvalite. Är dock öppen för förslag, men vill inte ha en HP, Acer, Apple eller Dell.

Kommer behöva köpa en windows licens och office paket med ifall inte det ingår.

Kollat runt lite på dustin men känns svårt att välja som det är nu har filterat såhär på prisjakt, men vet inte vad jag skall ta:

https://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s307877438

Känns som att jag får för många alternativ, vet inte riktigt vad som skiljer åt heller.

mvh

Av Braus

Någon som vet när lenovo x1 carbon kommer dyka upp med bra specifikationer och pris på ex dustin/komplett/inet etc?

Av Braus

5-9000 :- , 14-16 tum - användarvänlig vardagsdator - behöver hjälp och råd

Hej!

Har flyttat hemifrån till en lägenhet och har därför skrotat min gamla stationära som tjänat mig i fem års tid. Tänkte köpa mig en bärbar som skall hålla ett tag framöver och vara mitt allt i allo så att säga, mitt fönster ut i verkligen eller in i fantasin.

Hade tänkt mig förutom vanlig surf/word/excel(vill gärna kunna använda den till och skriva) så hade jag tänkt köra netflix. Plus i kanten om det går att spela lättare strategispel likt warcraft/starcraft, men är egentligen ganska oväsentligt. Vill jag så kan jag köpa mig något nytt vid ett senare tillfälle för sådant.

Har en rad rätt normala krav på en bärbar

Operativsystemet skall vara windows.
SSD disk helst för nämnda operativ system.
IPS
14-16 tum
När det gäller grafikkort så är det som sagt inte jätte viktigt, så det funkar med ett integrerat om det är det som erbjuds.

Någon som vet något köpvärt? Är inte under tidspress ifall mycket händer såhär i början av året och det kan tänkas bli prisfall på vissa produkter. Vill helst inte äga Mac/HP/Dell/Acer. Funderat mycket på en Lenovo då jag hört att thinkpad har ett magiskt tangentbord. Skärmstorleken skulle kunna skalas ner i värsta fall, då jag ändå funderar på att fixa en skärm som jag kan koppla in hemma och det är inte lika viktigt när man t.ex. har med sig datorn någonstans.

Funderat på den här - https://www.dustinhome.se/product/5010947206/thinkpad-e560-ci... tycks behöva köpa till ett operativsystem dock?

Kan tillägga att jag inte äger någon OS licens just nu tror jag och behöver köpa en windows office licens.

Mvh
Braus

Av Braus

Läge att köpa en bärbar nu, mellandagarna eller i vår?

Är ute efter en dator för 5000-10.000 kronor som skall användas till multimedia, surfning, skrivande och studier, samt aktiehandel.

Vill nog inte ha en skärm mindre än 13 då jag som sagt kommer stirra en del på grafer och ha en del fönster uppe samtidigt, i annat fall hade jag kunnat koppla in en extra skärm kanske, eller om det inte kräver för mycket, två stycken.

Om någon har ett köptips så tar jag mycket gärna emot det, men är i övrigt lite nyfiken på när folk tror det är fördelaktigt att köpa. En tusenlapp hit och dit kanske inte spelar så stor roll, men jag har inte jätte bråttom att skaffa datorn heller även om jag gärna vill ha den inom någon eller några månader.

Köpa via internet? eller köpa i en fysik butik? Haft bra erfarenhet av Inet när jag köpte min stationära för 5 år sedan som har hållt jätte bra.

mvh

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Braus
Av Braus

@kissekotten4: Ah okej, tack. Trodde annars att just grafikkortet påverkade om man kunde koppla skärm eller inte. Sen är jag såklart rädd att jag råkar köpa mig en för liten dator där de sparat in på diverse uttag som jag skulle kunna behöva(extra skärm och möjligen HDMI)

Av Braus

@Alle22: Kan absolut tänka mig en dell. Blir dock aningen problematiskt då man har möjlighet att lägga till saker hos dem Vet som sagt väldigt lite om vad som kan vara värt och ha och inte ha. Om jag skulle välja en insplorion, någon del av datorn som man kanske borde ändra från standard bygget?

Av Braus

@Barren Wuffet:

Har fått tillgång till terminal via avanza(infront eller edge som jag förstod det)(haft 2300 i courtage senaste månaden, vilket är ganska blygsamt för vissa säkert), men har inte bestämt mig vilken jag skall välja. Det är dock inte tal om att jag skall livnära mig på aktier, utan snarare ha roligt och förhoppningsvis bygga ett ännu större kapital. Dessutom har jag inga planer på att verkligen utnyttja terminalen till fullo. Dock är jag som sagt intresserad av att kunna koppla in en extra skärm när man är hemma, då det ger en hel del bekvämlighet att kunna ha mer än ett fönster uppe i taget.

Vilken del av datorn är det som handelsterminalen påverkar mest? har som sagt inte ens valt eller startat upp terminalprogrammet, utan tänkt sätta mig in i sådana quality of life verktyg när jag väl kommit i ordning med en ny bärbar.

Av Braus

@folmeroN: Bärbarhet är inte ett dugg jätteviktigt, sålänge den är 13-15 tum. När det gäller transporterande, då skulle jag snarare säga att tålighet vore viktigare

Av Braus

@Alle22: Hej! tack, men vill helst inte köra mac. Har tänkt mig en PC.

Av Braus

Skulle även vara mycket intressant ifall det gick och koppla in en extern skärm när man är hemma vet inte exakt vad som krävs när det gäller grafikkort då dock.

Av Braus

Bärbar aktie/studie/vardags dator 5-15k

Hej!

Letar efter en bärbar som passar mig bra, då jag riskerar använda den många, många timmar om dagen.

Specifikationer som jag tänkt mig är:
13-15 tum
ssd
Full HD/IPS
Hyfsat fräsch

Sitter mycket och pillar med aktier som hobby och har även tänkt och börja plugga nästa år. Så en dator som är användarvänlig för ögon/skrivande i ordbehandlare/excel etc vore guld värt. Batteritiden får gärna vara okej också, men i de flesta fall kan man ju använda sladden. Har även tänkt ha möjlighet att koppla datorn till en TV så att man kan se serier och filmer på det viset.

Kan egentligen inte bestämma mig om jag vill spela eller inte, men min utgångspunkt blir nog att jag då får ta och köpa mig ytterligare en dator vid ett senare tillfälle när jag bestämt mig. Just nu behövs det åtminstone inget grafikkort som överstiger normalt användande av en dator.

När jag filtrerade på prisjakt så fick jag upp dessa alternativ, men känner mig aningen osäker när det gäller tillverkare. När det gäller priset så gör inte några tusenlappar hit och dit så stor skillnad sålänge jag blir nöjd med datorn. Kan tänka mig och betala upp till 15k för en vardagsdator(vill dock inte ha en Mac).

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3420542
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3680779
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3815865

mvh

Av Braus

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8951447/2015-12-27

Om ingen kan komma med ett tips om en mer prisvärd laptop före imorgon. Helst inte ROG eller alienware.

Av Braus

@fermia: Nu höjde de priset med 500 spänn bara sådär hm

Av Braus

@fermia:

Har faktiskt redan en extern som funkar bra, men tänkte mer att jag lätt kommer ta upp 100gb+ för program på SSDn vilket innebär att jag inte kommer klara av att ladda ner ett megapack på t.ex 100 gb ifall jag dessutom har lite filer jag inte fört över till den externa. Så en mekanisk hade underlättat. Men visst kanske bara har hybris

Av Braus

@fermia: jo kanske, priset springer iväg lite då dock. Extra minne + montering + en mekanisk hårdisk(ifall det finns plats) blir en 1600-1700 kr till. Får fundera på det här.

Av Braus

@Skippy:

Har dock verkligen ingen lust att bli så kort på pengar så max 12k

Av Braus

@fermia:

fick precis det här svaret från inet
"8Gb räcker långt men vill du ha mer så är det https://www.inet.se/produkt/5315222/corsair-8gb-1x8gb-ddr3-cl...

Det är inte så lätt å byta på Nitro-serien, man måste skruva av hela baksidan.

Vi kan lösa det för 599kr plus minnets kostnad om du ej har kunskap att utföra den typ av jobb."

Vet inte om jag skall bli avskräckt, är som sagt bara oerfaren och saknar kunskap när det gäller sådant här, men hyfsat händig och försiktig. Vet inte ifall samma grej gäller för hårddisken med.

Av Braus

Möjligt jag ställer för mycket frågor

Lutar iallafall mot en

9 490 :-
Acer Aspire Nitro i7 8GB 256GB SSD GTX 960M
https://www.inet.se/produkt/1978080/acer-aspire-nitro-i7-8gb-...

och som @fermia sa har jag inget emot att lägga in ytterligare en 8 gb minne då det finns en ledig plats
https://www.inet.se/produkt/6110046/corsair-8gb-1x8gb-ddr3l-c...

"Antal SATA (2,5") 1 st, ledig, FFC kabel säljs separat

Antal mSATA/m.2 1 st, m.2 (2280, används)"

Om jag förstått saken rätt så finns det en plats för en extra hårdisk, och jag funderar då på en mekanisk sådan. Någon som kan tipsa om ett märke? på inet finns det tre stycken olika 2.5* Seagate, Toshiba och WD http://www.inet.se/kategori/109/2-5-barbar Antar att livslängd är det viktigaste?

Till sist, är det en bra ide att som nybörjare när det gäller sådant här hålla på och lägga till delar till ett redan färdigt bygge?

Tacksam för alla svar. Och tack Sarkissati som först tog sig tid och fermia som fick upp mina ögon för vad jag kunde lägga till.

Av Braus

Antal SATA (2,5") 1 st, ledig, FFC kabel säljs separat

Antal mSATA/m.2 1 st, m.2 (2280, används)

betyder det att jag även i framtiden har plats för att sätta dit ytterligare en hårdisk? Tex en 1tb mekanisk.