Inlägg

Inlägg som Braus har skrivit i forumet
Av Braus

@Schn3id3r: Snäll du är, tack så mycket för hjälpen Får vänta tills slutet av augusti då eftersom jag registrerar mig först den 23 aug.

Av Braus

Önskar dock att XPSen inte varit silvrig utan svart.

Av Braus

Ser inga studentrabatter för XPS datorerna tyvärr. Någon som har koll på prisbilden? 18.000 kronor verkar ju som ett hyfsat trevligt pris för XPS15 med FullHD. Men det har ju funnits 10% rabatt omgångar tidigare, frågan är ifall datorn då kostade säg 19.800? Överväger att köpa, då jag valt bort Thinkpad denna gången, men sparar gärna en tusenlapp om det kan tänkas komma fler erbjudanden inför skolstart/höst.

Av Braus

@McEdvin: Gbg hade egentligen velat tagit en 3 årig dataingenjör men jag jobbade hela våren och tog aldrig tag i matten och fysiken. Kanske blir bättre med systemvetenskap?

Av Braus

@Napoleongl: Spela har jag inte behov av. Hade dock velat gardera mig litegrann då jag faktiskt tycker om den omgjorda versionen av Age of Empire 2 som finns på steam, så 630 eller bättre integrerat inbillar jag mig hade garderat mig där då det inte kräver mkt.

Väntar nog 2 veckor som du säger och hoppas på det bästa. Får se var som är smartast att köpa den från, Dustin.se eller Lenovos egen hemsida bara. Tack!

Av Braus

@Napoleongl: Kan nog vänta två veckor Dock är det inte priset som får mig att vela, utan det är vilka specifikation som är värda att ha. 8 eller 16 gb(kommer ddr4 framöver ist för ddr3?) Intel HD 620, eller kommer den nya versionen integrerade grafikkort som finns i Intel Processorer? 630 eller iris?

Trodde för övrigt att dessa högupplösningar som ni pratade om i början av tråden krävde både mer av grafikkortet och var svåra att uppskatta om man inte hade en större skärm.

Av Braus

@McEdvin:
Var köpte du din och vilka specifikationer? Jag är praktiskt taget ett musklick iväg från att köpa mig en thinkpad men jag velar och velar och velar. Vill väldigt gärna ha en X1 Carbon som jag ska ha i skolan(ska börja systemvetenskap) samt koppla in hemma till minst två stycken externa skärmar. Min budget för datorn är 17.000-27.000 kronor. Vad kostade din?

Av Braus

Någon som har en åsikt om man borde köpa sin X1 thinkpad via Dustin eller via Lenovo?

Av Braus

15-25k Köpråd för dator + dockningsstation + 2 skärmar

Hej!

Skulle behöva någons feedback gällande hur man på smartast sätt skapar en liten datorplats hemma. Har ett rätt taskigt skrivbord just nu, men har väl tänkt och skaffa nytt. I vilket fall ska jag köpa mig en ny bärbar och vill gärna ha råd eller tips om någon har det, har aldrig kört dockning tidigare och vill såklart att allt skall vara hyfsat kompatibelt och smidigt Kommer för övrigt bli student till hösten, men är inte jätteviktigt och jaga rabatter. Tänkte lägga en 18-25k för datorn och sen får tillbehören kosta det de kostar.

Det är lite av lyxkonsumtion över det hela, men med tanke på att man kan köpa en S8+ för 9k så ser jag ingen anledning till att man inte skulle köpa sig en bärbar dator för det dubbla om det innebär att man är väldigt nöjd. Mitt aktieintresse tar upp mycket av min fria tid på vardagar och jag gillar dessutom tanken på just dockningsstationen och hur lite sladdar och annat man slipper(sitter just nu med en gammal gaming rigg)

Det jag har tänkt är:

1x Lenovo Thinkbad x1 Carbon - specifikationer vet jag inte men på lenovo.se verkar det finnas två standard alternativ som antingen kostar 19k eller 23-24k. Det som verkar skilja är processor hastighet och minne.

2 bildskärmar(eller bara 1, ifall jag behåller min asus skärm på 24 tum). Funderar på någon lite större skärm som t.ex. en thinkvision 27? Det jag skall använda datorn till är främst studier, surf, aktier(infront t.ex). Dvs allt som är bra för ögonen eller som blir bekvämt och trevligt när man kopplar in den bärbara där hemma, vore kanon. Vet ej om den bör vara på 60 hz, IPS och 8 bitar? Det verkar standard nuförtiden.

1 dockstation, vet inte vilken man bör välja. Har som sagt snöat in mig på thinkpad, så jag tänkte mig en dockningsstation från lenovo väl vore rätt val.

Ett exempel vore:

http://www3.lenovo.com/se/sv/laptops/thinkpad/x-series/X1-Car...
+
bildskärm
https://www.dustinhome.se/product/5011007106/thinkvision-p27q
+ docka
https://www.dustinhome.se/product/5011015737/thinkpad-thunder...

Vet inte var jag bör köpa X1an, ser att det finns och köpa på Dustin men jag blir totalt förvirrad när jag försöker t.ex. jämföra dessa två som skiljer 1000 kronor i pris. Tycker den billigare verkar bättre än den dyrare varianten.
Dyra
https://www.dustinhome.se/product/5011019093/thinkpad-x1-carb...
Billigare
https://www.dustinhome.se/product/5010961458/thinkpad-x1-carb...

Av Braus

Får nya impulser hela tiden. Vore det kanske bättre att beställa direkt från lenovos hemsida istället för att förlita sig på de modeller som dustin har köpt in?

Av Braus
Skrivet av Calby:

Jag har en T470s som jag satte in 16GB extra i vilket då blev totalt 20GB ram och sen satte jag i en 500GB Samsung evo 960.

Jag är nöjd med den iaf

Skickades från m.sweclockers.com

Värt o stoppa i en till sticka i den jag länka eller är det helt overkill? Vet iofs om garantin ryker eller ifall det är krångligt.

Av Braus
Skrivet av Braus:

Funderar starkt på att köpa den här nu. Kan tänka mig att gå upp i pris mot 20k men denna verkar vara ganska gedigen och billig?
www.dustin.se/product/5010965080/thinkpad-l460

Skickades från m.sweclockers.com

Enda problemet verkar vara att minnena är DDR3 istället för DDR4 men det kanske inte spelar så stor roll.

Av Braus

Funderar starkt på att köpa den här nu. Kan tänka mig att gå upp i pris mot 20k men denna verkar vara ganska gedigen och billig?
www.dustin.se/product/5010965080/thinkpad-l460

Skickades från m.sweclockers.com

Av Braus

Lenovo Thinkpad - X1 Carbon - Någon som köpt?

Funderar på att införskaffa en X1 Carbon, eller åtminstone någon sorts Thinkpad modell.
Skall läsa antingen datorteknik eller systemvetare till hösten, inte helt säkert ännu då jag fortfarande saknar fysik 2 i behörighet, men har tillräckliga betyg.

Någon som nyligen köpt sig en Thinkpad? Vad kostade den? Vad tycker ni?

Kan såklart köpa en billigare dator.

Av Braus

Tack för svar båda två!

Hur kommer det sig att det skiljer såpass mycket pengar dock? Tycker det verkar extremt, inte bara över 1000 kronor jämfört med tele2 butiken, utan sen även en massa jämfört med dustin.

Kan dock köpa först på onsdag, så rädd att jag missar helgerbjudandet.

Av Braus

Köpa en Huawei P9

Funderar på att slå till på en P9, då min gamla samsung inte räcker till längre. Tycker både kameran och minnet är för dåligt.
Hade inte tänkt delbetala utan bara köpa, dock vet jag inte varifrån. Som det är nu ligger mitt abonnemang på tele2, men min uppfattning är att det tycks gå och få mobilen billigare på andra ställen. Enligt deras shop skulle det kosta mig 4990 kronor att köpa mobilen hos dem: https://www.tele2.se/mobiltelefoner/huawei/huawei-p9#
Men på bland annat Dustin tycks den kosta 4449 kronor.

Någon som har förslag på var man bör köp sig en P9 utan abonnemang? Någon som tycker jag borde undvika att köpa P9? Min aptit är runt 3-5k kronor.

mvh

Av Braus
Skrivet av kissekotten4:

Kommer du använda datorn som en mediamaskin eller arbetsdator on the go?

Allt i allo dator. Men inget avancerat. Studier och surf är det + Netflix o annat direkt i datorn eller via HDMI kabel till tv.
Ska handla aktier med infront och kanske koppla extern skärm.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Braus
Skrivet av Sandia:

Skulle tippa på att det kan vara så att Thinkpaden är mer kvalitet i chassit. Eftersom thinkpad inriktar sig mot företag mer. Jag har en Lenovo thinkpad t520 och den såg gammal ut när jag fick den men det var rejält chassi i den. Ingen designe i chassit. Men vem behöver det.

Om du fick välja hade du fortfarande valt thinkpaden ifall du fick välja här?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Braus

Förstår dock inte varför den här är billigare. Både minne, hårddisk och processor är bättre. https://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/252213-...

Av Braus

@kissekotten4: mm har läst mkt att thinkpad och lenovo skall vara bra därför jag snöat in mig en aning.

Uppdaterade filtret en aning https://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s307905574

Funderar på denna då den var 15.6 och kostade 7k vilket känns ganska hyfsat. DDR3 minnen dock.
https://www.dustinhome.se/product/5010992846/thinkpad-l560?ss...