Inlägg

Inlägg som jomakr har skrivit i forumet
Av jomakr

De passar utmärkt, bestäm bara vilken storlek du vill ha. Går väl att få billigare på ebay eller liknande men tar längre tid att få. Själv gillar jag inte känslan av o-ringar men man kanske vänjer sig, har bara testat en gång.

Av jomakr

Skaffa keycaps är inga problem, ganska standard storlek på dem. Dock blir det svårare att hitta några som lyser igenom bakgrundsbelysningen om du bryr dig om det.

Av jomakr

Amazon uk eller de kanske, sen finns det alltid ebay.

Av jomakr

Fixa introt, det är så högt om man jämför med resten av videon.

Av jomakr

Jag hänvisar till det här svaret.
#15136877

Av jomakr

Så fort man såg att den kom med Windows blev det genast ointressant, går det inte att få den kraftigare versionen med Linux.

Av jomakr

Jag vet inte vad du köpte din K30 för men just nu kostar den ca 450:- för 50-100 kr mer kan du få ett mekaniskt.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=2175619,2888651,1274737,...

Av jomakr

Är det möjligt att använda den här kontakten med en adapter till ps2 eller usb.
Förlåt för den dåliga bilderna, inte mina bilder.

http://i.imgur.com/Hih9Q3Ys.jpg

http://i.imgur.com/NDtXYQqs.jpg

Av jomakr

Debian minimal Gnome install, bara ändrat ikonerna.

http://i.imgur.com/OrwdFEwl.png

http://i.imgur.com/rU6A1ISl.png

Av jomakr

Jag har en Quickfire Rapid och den är 21mm. Tror TK är ungefär samma, kanske skiljer någon mm.

Av jomakr
Skrivet av HaZe.eXe:

Hej, har en annons ute om 3 stycken tangentbord som jag byter mot något annat tangentbord:
http://www.sweclockers.com/annons/105633-steelseries-7g-mekan...

Om det är någon som vet något om de två äldre tangentborden, så får den gärna dela med sig! Speciellt BTC tangentbordet skulle jag vilja veta mer om, då det verkligen känns kvalité. Och lär även kostat en del när de kom.

Cherry tangentbordet har vanliga rubber dome. BTC har dome with slider eller foam and foil, ingen av tangentborden är väl värt något speciellt, i så fall BTC.

http://deskthority.net/wiki/Category:BTC_switches

Av jomakr

Jag köpte i alla fall EVGA SuperNOVA G2 750W.

Av jomakr

Då kanske man ska testa, tänkte köra Gnome 3.14

Av jomakr

Debian testing

Hej.
Tänkte höra om det är någorlunda stabilt att gå över till Jessie nu när det har varit fryst i över en månad. Sitter just nu på Debian Wheezy men vill byta nu främst p.g.a. nyare drivrutiner. Och kan man bara byta repositories när det går över till stable.

Av jomakr
Av jomakr

Varför rekommenderar så många XFX Pro Series 650W/750W. De är säkert kvalitativa nätagg men de verkar så högljudda, har både sett tester och kunder som tycker det. Eller har jag helt fel, här är bara ett exempel.

http://www.eteknix.com/xfx-pro-650w-xxx-edition-semi-modular-...

Av jomakr
Skrivet av xdavvex:

Ser verkligen intressant ut! Kan mycket väl bli ett köp, dock så är jag intresserad av Filco också men det verkar vara omöjligt att få tag på i Sverige..

Här kan du beställa svenska Filco från England.
http://www.keyboardco.com/keyboard_search.asp?sr=swedish&ss=c...

Av jomakr
Skrivet av ggwp:

Alltså tanken är att kvalitet ligger i den hådvara som sitter i agget och hur det är byggt. Att det presterar bra i ett testsystem hos en recensent (sweclockers) säger inte mig sådär jättemycket. Jag vill VETA att agget kommer leverera kvalitetsstöm till mina komponenter i många år framöver. Inte i en 3 dagars testsituation i ett testlabb. Och för att VETA det med säkerhet litar jag bara på tillverkare som använder sig av högsta klass komponenter i ALLA sina byggen. Jag känner bara två sådanna tillverkare. Seasonic och Super Flower.

Sen som nämnts i ett antal poster nu att platinum inte nödvändigtvis behöver skilja i kvalitet på strömförsörjingen mot säg bronze, utan att det handlar om effektivitet mer håller jag med om.

Det jag inte förstår är varför man väljer att handla från en tillverkare som flera gånger visat sig bygga aggregat med billiga komponenter (FSP i det här fallet), när det finns tillverkare som aldrig gjort det.

Så min personliga rekommendation är att köpa från tillverkare som vi alla vet med säkerhet använder sig av komponenter av yttersta kvalitet. Seasonic - Super Flower. Lägg gärna till en tillverkare om ni känner till någon annan som aldrig snålar i sina byggen.

Så alla de här är bra kvalitet.
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?m=s197608535&o=produkt_pr...

Av jomakr
Skrivet av jonatan80:

väljer du då en med 5-600W så belastas ju nätagget lika mycket. skulle du däremot gå upp mer i watt så den inte jobbar lika hårt = inte lika mycket värme, fläkten snurrar då inte lika snabbt och den låter mindre.

väljer du +80 gold eller mer så är ju verkningsgraden över 90% bara 10% blir värme = tystare nätagg.

mellan dom flesta 12cm fläktar av kvalitet så skiljer det ju bara några decibel så misstänker att du letar i fel område om du ska ha ett tyst agg

Så om jag har förstått det rätt, förklara gärna om jag har fel. Skaffa ett med mer watt eller ett med 80+ guld, lite förenklat.

Av jomakr
Skrivet av jonatan80:

ordet "Tyst" är ju rätt individuellt, du kommer nog att höra fläkten sen var går din gräns?

Jag har den här just nu och den är inte speciellt tyst. Så gärna tystare än den.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=339075