Inlägg

Inlägg som nortish har skrivit i forumet
Av nortish

Jag har en gammal PC stående men tänkte lämna den till sitt öde då den låter som en snöslung. Vore smidigare att kunna en NAS el nån extern hdd kopplade på nätverket, gömd i nått skåp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nortish

Ska köpa NAS och xtreamer sidewinder 3

Som rubriken lyder så ska jag investera i lite prylar till hemmabion när vi snart ska flytta till hus. Är ju dock en ren jävla djungel och huvudvärken tilltar. Efter några veckors läsande på forum osv så är XS 3an mer eller mindre spikad iaf.

Då kommer nästa problem. Extern hårddisk eller gå snäppet längre och köra en NAS direkt?!

Läst att Synologys grejer verkar bra men det blir lite dyrt känns det som. Har kollat på 212j + Seagate 2TB och det hamnar på ca.2500kr. Lägg till en tusenlapp för XS3an. Så ni som har tex D-Link DNS-325 eller 320L. Är de mycket sämre eller hur ser det ut? Vet inte riktigt vilka speccar man ska titta efter när det gäller NAS. Helt ny på ämnet.

Tacksam för alla råd och synpunkter.
MVH
Hampus

Av nortish

ladda hem till en plats på nätverket

Tjena.
Har ett litet önskemål som jag inte lyckats lösa själv. Skulle vilja kunna ladda hem torrents via min Nexus 7 till en hårddisk på nätverket. Går detta?
Ska inom en snar framtid köpa en media extender och en extern hdd. Tanken är då att kunna styra mina nedladdningar via plattan och även via en macbook, men att filerna ska skickas till den externa större hårddisken.

Har funderat på en NAS men tycker det bli för mycket pengar.

Någon smart själ som har en bra lösning?
Tack på förhand.

Av nortish

Bumpar denna gamla tråden lite. Ska välja leverantör i Wexnet om någon månad. Är det fortfarande problem med sänkta hastigheter mellan vissa ISPer?

Tack på förhand!

Av nortish

Leverans till Swe?

verkar ju inte som att de skickar till Swe. Kollade på både amazon.cn och suning.com. Chome översätter ju visserligen inte alla länkar och knappar men så vitt jag kan se så skickar de bara inom Kina typ.

Av nortish

har ni hittat någon lösning grabbar? Jag har precis samma problem här på min mors dator. Hinner inte ens klicka "logga in" innan msn lägger av. "Kontrollera din anslutning och brandväggar blablabla"! SUCK!!
Har provat att installera om osv men det hjälpte inte för fem öre. Hemma på min egen burk med Vista så fungerar det utmärkt, var aldrig några problem. Surt när morsan köpt ny burk och allt.

VÄLDIGT tacksam för hjälp!
Mvh

Av nortish

Jag har problem med att få mitt nätverk att fungera i vista!? Kör med Gigabyte GA-8N-SLI Pro mb och hittar inget på deras hemsida om nya drivisar. Verkar skumt. Har Grinchen varit framme??

Av nortish
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xphaze
Om du skapar två partitioner på en hårddisk eller kör operativsystemen på två separata hårddiskar spelar ingen roll. Det enda du behöver tänka på är att installera XP före Vista, därefter ska det inte vara några bekymmer.

Ok tack. Då får jag testa det. Inget jag behöver tänka på med raid och hela faderullan?

Av nortish

Råd/hjälp med ny SATA2 disk och dubbla OS

Tjena!
Har lite problem och skulle uppskatta förslag från någon som kan lite mer om det här med sata2 osv.
Har precis köpt en ny 320gb SATA2 disk och sitter även med en 200gb Maxtor IDE sedan tidigare. Hur ska jag bäst sätta upp det hela om jag vill köra in både XP och Vista på olika partitioner? Vill inte ha någon mirroring el så utan helst bara köra dem för sig rakt av. Som om jag körde två Ide diskar. Eftersom jag inte förstår mig på eller satt mig in i det där med raid hit och dit så tänkte jag låta det vara

Hur tycker ni jag ska göra? Smärtfriast förslag vinner ;P
Eventuellt snabbaste...

Mvh
nort