Inlägg

Inlägg som Lcars har skrivit i forumet
Av Lcars
Skrivet av TurboTorsten:

Räkna med att få bo på hotell tills huset är återbyggt. Tänk vad skönt det kommer bli med ett nybyggt hus med modern standard sen!

Räkna inte alls med att få bo på hotell tills huset är återbyggt. Inte bara är det larvigt dyrt och helt oskäligt för försäkringsbolaget att ersätta, man vill inte bo på hotell så länge, speciellt om man är en familj.

Av Lcars
Skrivet av Jumpcut:

En väldigt nära väns hus brann ner till grunden. Detta var några år sedan i Stockholmsområdet. Först fick dom direktstöd, alltså en sudd pengar för att kunna köpa det nödvändigaste. Sen hittade dom själva ett hus att hyra i andra hand i samma område som dom bodde och efter lite tjat hyrde försäkringsbolaget detta, där bodde dom sedan i nästan ett år tills det nya huset var uppbyggt. Det nya huset sålde dom sedan med rejäl vinst (det var ju helt nytt) och köpte ett annat hus och tack vare vinsten så är dom idag nästan skuldfria.

Får en att skrocka åt alla kunder som gnäller med "Vad ska man då ha försäkringar till?!"

Av Lcars
Skrivet av Trunk:

Nu säger jag varken att du eller den andra personen har rätt eller fel. Men... försäkringsbolag vill ha svarta siffror längst ner på pappret precis som alla andra företag så rimligtvis borde de vara lite restriktiva med vad de betalar ut. Det tycker i alla fall jag låter logiskt.

Höjdarna i toppen av företaget bryr sig bara om svarta siffror. Skadereglerarna längst ner har svårt att kunna bry sig mindre om hur bra företaget går.

Av Lcars
Skrivet av robbzor:

Min fru jobbar på försäkringsbolag med precis de här frågorna. Man behöver inte styrka vid sådana här tillfällen kvitton eller liknande. Däremot om du har något av högre värde som du beskrev, så har du troligtvis en extra försäkring för just detta objekt och då går den försäkringen in och täcker det objektet. Sen är försäkringsbolag olika men vid sådana här extra ordinära omständigheter som detta faller under så ersätts hela hemmet.

I sådana fall bör du konsultera din fru en extra gång, för det du säger faller på sin egen orimlighet. Skulle man automatiskt bara acceptera 100% av kundens uppgifter utan några som helst underlag bara för att det är en totalbrand?

Vad förskräckligt att mina tolv Rolex-klockor och fem Picasso-tavlor förstördes, tur att ingen kommer ifrågasätta om jag haft dem eller ej!

Den som väntar sig att kunna göra anspråk på precis vad som helst vid en totalbrand utan att besiktningsmannen lyfter ett ögonbryn kommer få sig en kalldusch om det faktiskt händer.

Av Lcars
Skrivet av AplAy:

Tyvärr kommer försäkringsbolaget att göra allt i sin juridiska makt att ersätta så lågt som möjligt.)

Skitsnack. Om du bara ska sprida korkade rykten så var tyst.

Av Lcars
Skrivet av AplAy:

Om du har möjlighet så bör du ta kontakt med någon villig i sociala umgängeskretsen som kan hjälpa dig att skriva ut nödvändiga digitala kvitton på dyrare grejer OM det är så att försäkringsbolaget måste ha det. Förhoppningsvis räcker det med att bara skicka de digitala kvittona till dem.

För de dyrare prylarna tror jag dessvärre att det kommer krävas större underlag som exempelvis bilder på rum där olika dyra prylar befanns sig om det inte går att luska fram bankutdrag och/eller kvitton för köpet vilket så klart kan sträcka sig flera år bak i tiden som kan kräva hjälp från banken.

Möjligen borde banken vara villiga med att åtminstone skriva ut ett kontoutdrag lika många år tillbaka som ni hade huset med sortering på största belopp som drogs från bankkontot. Då har ni en start på ta fram underlag för de dyraste prylarna vilket kanske kan kräva underlag som kvitton.

Digitala kvitton kan man skicka in digitalt, det finns ingen anledning att skriva ut dem.

Kontoutdrag kan man som regel bara se en ytterst begränsad tid tillbaka på internetbanken, men om man ringer banken så kan man begära ut utdrag från längre tillbaka.

Av Lcars
Skrivet av robbzor:

Jag beklagar verkligen det som har hänt, försök ta en dag i taget och gör upp små mål för vad som behöver göras genom processen. Det slutgiltiga målet skulle tex kunna vara "Flytta in i det nya huset". Dessvärre är dessa mål bara objektiva. Däremot kanske det kan hjälpa er att hantera alla de andra psykiska och känslomässiga påfrestningar som är just nu.

Sen hade jag också gett rådet att gå och prata med någon, tror det kan vara lite extra stöd för er.

Ni kommer inte behöva ha några kvitton på allt ni har köpt. Det blir ju konstigt med tanke på att som du skrev att de har försvunnit i branden. Om det är något som skulle vara så är det foton men det är mest för er för att ni ska komma ihåg de saker som ni har förlorat inget som försäkringsbolaget kräver.

Inte på allt man äger, men ovanligare saker av högre värde kan man definitivt behöva styrka med underlag. Det kan vara kvitton, foton, kontoutdrag, men det är helt orealistiskt att vänta sig att försäkringsbolaget inte kommer kräva något underlag alls.

Av Lcars
Skrivet av IMPANI:

4. Att en butik ber konsumenten förstöra produkt som du anger i artikeln du länka, är inte helt ovanligt. Vilket kan jag iaf ge en förklaring till. I ditt fall så har dom inte bett om att förstöra artikeln.

När det kommer till artikeln så hitta ju konsumenten ett hårstrå och spår av användning. Vilket gör ju det till ett reklamationsärende för butiken då dom ej kan sälja det vidare pga hygienskäl. Med den anledning så ber man konsument förstöra produkten och skicka bild och sen så skickar butiken ut ett par nya hörlurar. Istället för att någon ska ta kostnaden för att skicka in en retur av produkt som ej kan säljas vidare.

Har själv jobbat i butik där flertal tillverkare har den rutinen att förstör produkten och skicka in bildbevis så kan man direkt skicka ut ett par nya direkt. Är ju även mer effektivt sätt än att skicka ödsla tid på skicka paket till lager som måste ta emot och sen förstöra.

Så just detta tycker jag inte det är något negativt eller märkvärdigt. Är ju en hygienprodukt. Kan tänka mig det är så för underkläder också. Är sömmen trasig på kallingarna så klipp sönder dom och få ett par nya.

Jag förstod inte riktigt heller varför det skulle vara något negativt. I praktiken är det väl snabbare och enklare för kunden att förstöra föremålet och skicka bevis på detta? Särskilt som föremålet skulle ha förstörts ändå.

Av Lcars

Min huvudsakliga anledning till att inte köpa spelet är att jag har en lite...ska vi säga egenhet, nämligen att jag inte vill ge mina pengar till våldtäktsmän.

Ja, dvs. de som begår våldtäkt och div. andra sexualbrott inom Ubisoft, som företaget sedan mörkar, och har gjort systematiskt under många år.

Visst, andra kanske tycker att det är helt okej att ge pengar till våldtäktsmän och de som skyddar dem, men det är inte människor jag skulle vilja vara fast i en hiss med direkt.

Av Lcars

@MrJiM: Använder dig av seriösa återförsäljare, eller hur?

Av Lcars
Skrivet av lap87:

Jag slits mellan Witcher eller Mass Effect på pc, men sen på ps4 sidan så har vi ju Last of Us, Horizon Zero Dawn och många fler.
Sen hela Yakuza remake-serien är ju klockren förövrigt om man vill ha mycket underhållning i ett paket.

Jag tror inte jag slits mellan Witcher och Mass Effect, eftersom de båda kom ut förra decenniet.

Av Lcars
Skrivet av anon214822:

Kan vara bra att spara fakturor på jobb av typ elektriker eller rörmokare.

Den dagen det blir någon försäkringsskada kanske försäkringsbolaget vill se bevisning på fackmannamässigt utförande. Försäkringsbolag brukar vara pigga på att minska sina kostnader.

Översättning; försäkringsbolag brukar inte vara pigga på att betala för att kunden gjort ett fuskbygge som förmodligen orsakade skadan till att börja med.

Av Lcars
Skrivet av TryNotD[oo]:

Har du varit i Kina? Talat med många kinesiska medborgare? Wow, koncentrationsläger också påstår du. Kanske har du läst bara om dessa absurditeter?

Jag börjar ju undra hur mycket hjärntvätt som pågår uppe i Örebro snarare än i Kina...

Jag ser fram emot Diablo4 iaf.

Vad var det nu du sa om koncentrationsläger?

Tänk om du hade läst på i förväg.

Av Lcars
Skrivet av TryNotD[oo]:

Man får inte glömma vad som startade det hela: https://www.nytimes.com/2019/10/22/world/asia/hong-kong-extradition.html

Blizzard kanske inte vill försvara kvinnomördare? 20-åriga Chan Tong-kai har ju erkänt att han ströp ihjäl sin gravida flickvän Poon Hiu-wing och gömde hennes lik i en resväska när de var på semester i Taiwan. Sen åkte han tillbaka till Hong Kong och fick bara straff för att han sålt sin flickväns värdesaker. Han har erkänt men är frisläppt nu på grund av utlämningsavtalen mellan Hong Kong och Taiwan.

Det är vad som startade det hela. Inte att Kina vill komma åt dissidenter som så, men det kanske kan vara en risk iofs, men det är viktigt att hålla isär begreppen. Media i väst rapporterar det som om Kina vill sätta dit folk på rent politiska grunder.

Blizzard som vill hålla ett spelevent som ett renodlat spelevent blir anklagade för att vara emot mänskliga rättigheter när mycket av kaoset i Hong Kong verkar vara folk som försvarar eller protesterar "friheten att mörda andra". Som något perverterat Amnesty-liknande beteende.

Mycket kaos där det vandaliseras av olika skäl i spåren efter i Hong Kong, så kan media skriva vad de vill, ett hett ämne så Blizzard kanske överreagerade, men gjorde aldrig fel i mitt tycke, om man ser på helheten.

Jag är ingen Kinavurmare som så, men tycker att det känns som media vill få folk att tycka illa om Kina just nu trots att det blivit mer fritt/västvänligt/kapitalistiskt på senare år. Svårt att se varför vi som nation skall göra det när vi har sålt ut så vansinigt mycket av vårt land till just Kina

Vänta nu, pratar vi om samma land; Kina, som har koncentrationsläger där oliktänkande hjärntvättas, och vars statschef har utropat sig till president på livstid?

Fritt? Det finns nog inte ord för hur mycket skitsnack det är.

Men jag antar att bara för att många produkter tillverkas i Kina så ska det vara förbjudet att kritisera deras regim, hmm?

Av Lcars
Skrivet av m4gnify:

Ah. Antar att du låter bli alla produkter som tillverkas i Kina, och alla företag som "stöttar den kinesiska regimen" genom att låta sina produkter tillverkas där? Nej, trodde väl inte det heller. För det är i stort sett omöjligt.

I så stor utsträckning som möjligt. Hurså?

Av Lcars
Skrivet av Olegh:

Men lägg ägg. Var sak har sin plats. T.ex har barn inget att göra i en seriös diskussion om CO2-utsläpp, oavsett hur relevant och viktigt problemet är. Världen håller på att bli knäpp(are).

Så, frågan om mänskliga rättigheter har inte något att göra med att ett företag stöttar den kinesiska regimen?

Intressant ståndpunkt.

Av Lcars
Skrivet av john_doe:

Tycker politik/ställningstagande/propaganda har inget att göra i ett spel, det är så skönt att iaf ha någon form av tillvaro där det bara är ett spel och att man kan hålla debatter som inte rör spelet/spelvärlden utanför.

Varför?

Varför ska just spel vara ett medium som till varje pris ska separeras från alla seriösa diskussioner?

Filmer får ha politiska budskap, musik får ha politiska budskap, men av någon outgrundlig anledning så ska spelvärlden vara avskärmad från allt politiskt.

Det är uttalanden som ditt som gör att gaming inte blir accepterat som ett seriöst medium. Du förstärker bara synen på spel som en lustig lek, och där hör givetvis inte seriösa ämnen hemma.

Fast både du och jag vet ju hur det egentligen ligger till; du använder det som en ursäkt för att inte ta ställning, för att ta ställning är jobbigt.

Om du inte vill ta ställning i frågor som rör mänskliga rättigheter så får du iallafall vara ärlig med det. Kasta inte spelvärlden under bussen för att avleda uppmärksamheten från dig.

Av Lcars
Skrivet av Waup:

Ser att denna tråd är mer än ett år gammal, men..

Idag bad min far mig att säga upp hans abonnemang på viasat med TV och bredband, en enkel tjänst....eller?
Väntade 56(!!!) minuter för att komma fram och det slutade med att jag inte fick säga upp abonnemanget för att jag inte är personen som står på abonnemanget, trots att jag har alla uppgifter osv.
Blir så fundersam, skulle någon ta reda på alla dessa uppgifter, svara på alla frågor om olika uppgifter om adress, personnr osv, och sedan stå i kö i 56 minuter bara för att jävlas???
Viasat verkar tro att deras produkt är livsviktig, han kanske dör om han inte får se en repris på viasat history...

Kommer aldrig rekommendera detta skitföretag till någon i mitt liv, snarare tvärtom, blir med glädje detta abonnemang avslutas imorgon.

Jag tycker faktiskt det är helt uppåt väggarna att man inte kan säga upp ett abonnemang online utan trams, istället ska man vänta en timme i telefon. Hur kan detta vara lagligt?! Hur?!

Så...du är arg för att du, en person som inte hade någon som helst fullmakt att ingå eller frångå avtal i hans namn, inte kunde säga upp ett abonnemang själv utan att de vid något tillfälle diskuterat detta med honom?

*head desk*

Låt mig gissa, du är typen som blir förbannad när du inte får anmäla någon annans skador till försäkringsbolaget också?

"Men jag hade hans personnummer!" Ja, och det har resten av svenska folket också, för det är offentlig handling. Vem som helst kan ta reda på personnummer och adress. Vore lite surt om jag sade upp ditt mobilabonnemang, eller hur?

Av Lcars
Skrivet av Sveklockarn:

Att Antikytheramekanismen verkar så mystisk beror nog främst på att kristendomens mörka medeltid tog västvärlden i ett dödsgrepp några hundra år efter dess konstruktion och kastade den tekniska utvecklingen bakåt minst 7-800 år. Först mot slutet av 1500-talet började schweiziska urmakare (sannolikt omedvetna om Antikytheramekanismens existens) att konstruera urverk med komplikationer på samma nivå.

Återigen; kan vi låta bli att sprida larviga myter? "The dark ages" är fullständigt nonsens, och dina påståenden om att den tekniska utvecklingen skulle ha gått bakåt 800 år är fullständigt befängd.

Gör om, gör rätt!

Av Lcars
Skrivet av Delerium:

Det var inte många hundra år sedan det var straffbart att hävda att jorden är rund.

Woah, woah, stopp och belägg; vi behöver inte kasta rena lögner omkring oss.

Det har varit allmänt känt att jorden är rund i minst 3000 år. Det har också varit allmänt känt hur stor den är, till den grad att Columbus blev utskrattad i alla hov han besökte för att han trodde att jorden var så liten att man kunde segla hela vägen till Indien från Europa.