Inlägg

Inlägg som Damir2d har skrivit i forumet
Av Damir2d

Tack för snabbt svar, någon som vet som har ett sådant kort och vet ungefär om jag kommer märka skillnad från 8800GTX OC2 till XFX 4890?

Någon som har annan åsikt om XFX 4890? eller ska man köpa något annat, dock måste det ligga inom 2000-2500kr.

Av Damir2d

Akut köpråd Grafikkort

Hej, jag vill köpa ett nytt grafikkort då jag har sålt mitt grafikkort och har nu inget grafikkort. Min budget ligger på 2000-2500kr. Jag tänker mig då grafikkort ATI 4890 eller GTX275, vilket rekommenderar ni?

Jag har en dator butik 2 minuter från mig som säljer XFX Radeon HD4890 Dual-DVI 1GB för 2299kr, är det bra pris för grafikkortet eller ska man satsa på något annat, Ni ser min datorn i sign, dock så är mitt grafikkort sålt. Mitt moderkort har jag för mig stöd för crossfire, därför tänker jag ATI dock aldrig kört ATI innan.

Vänligen skriv alla åsikter så jag gärna vill köpa grafikkort så fort så möjligt, eventuellt imorgon.

Av Damir2d

Kul att det kommer lite datorer med färg utan att köra svart eller grå, även om man är kille så kan man en dator med färg. Dell rules

Av Damir2d

Du har hwmonitor, core temp for CPU, real temp för CPU, everest, river tuner för GPU mm.

Edit: 1 minut försenad, men ungefär som killen ovan nämner.

Av Damir2d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eat_me
Så kan man väl ändå inte påstå, om man bara kan ge tummen upp på produkter man redan äger skulle det bara behövas ett kort, för alla kommer då att rekomendera det dom har.

Jag äger varken HD4770 eller 8800GTX, men enligt de tester jag kan komma över så är ju HD4850 det snabbaste kortet, knappast för att jag äger ett utan för de tester jag sett.

BTW, jag rekomenderar VW Polo före Lamborghini Diablo, för min sambo har en Polo och jag vet hur den presterar.

Hur i H........... har du kommit fram att jag tyckte tummen upp för 8800gtx bara för att jag ägde ett sånt kort, som jag skrev ENLIGT mig så tycker jag det då jag vet hur kortet presterar, samt 4850 vet det också, dock inte den nya och därmed placeringen, sedan sluta jämnföra bilar i såna här sammanhang för att det har inget med detta att göra, svara istället på killens fråga, har du en annan åsikt så visst kom gärna fram med det.

Dock finns det tester som säger 4850 slår 8800gtx samt tvärtom, 8800gtx klockar bra dock vet jag inte om 4850. Hade varit trevligt om du hade lagt upp vilken upplösning du ska köra, vad du har för nätagg, alltså lite dator spec, Mb om du har sli eller Crossfire för framtid uppgradering då kanske man borde tänka på detta med. Tänk dock på att ATI´s modeller som du angav är nyare modeller.

http://www.sweclockers.com/articles_show.php?id=6173&page=7

Kolla på länken för testerna med 4770, 8800gtx är ungefär som 9800gtx, överklockar du så hamnar du på 9800gtx+ enligt enligt länken, men om du endast ska välja bland dessa så är inte skillnaden så stor i FPS men i pris så är det, om du vet hur mycket alla kortet kommer kosta dig ge oss info så kan man jämnföra priset och ta det billigaste eller mest prestanda för pengarna.

Av Damir2d

Enligt mig då jag kör 8800GTX och vet hur den presterar.

1: 8800GTX
2: 4850
3:4770

Av Damir2d

Vet ej om det inte är bättre satsa på ATI 4890 eller 4870 pga köper man 4770 crossfire så kan man inte uppgradera mer, men köper du 4890 så har du ungefär samma prestanda som CF 4770 men har möjlighet lägga en till då det är endast 1 kort, dock krävs det crossfire kompatibelt kort.

Av Damir2d
Citat:

Ursprungligen inskrivet av adzer
Nej den ser ut precis så i verkligheten.

Och den finns bara i den färgen.

Den finns i olika färger samt special Editions som denna:

http://laptoping.com/wp-content/dell_xps_m1730_wow_edition.jp...

För alla WOW spelare, den är snyggare i verkligheten, MYCKET snyggare dock så gillar inte jag så pass tjocka datorer.

Av Damir2d
Av Damir2d

CS, vad heter banan.

Hej alla, kommer ihåg att jag spelade en CS bana för längeeee sedan, det var som små hur/rum i luften alltså stående på var sitt rör i olika höjder och man hade sniper till den hade jag för mig. Huset/rummen är av tegelsten. Någon som vet vad banan heter?

Av Damir2d

Många pratar om att man ska vänta till DX11 kort, men kommer dessa nya kort ligga på 4000kr+ eller? Om dessa kort ligger på 4000kr och uppåt så tror jag inte alltför många kommer byta direkt utan det tar ytterligare någon månad innan folk börjar uppgradera förfullt. Så just nu lönar det sig fortfarande uppgradera kanske ATI 4890, eller CF 4770 eller GTX275 då man får mycket för pengarna eftersom man kommer förmodligen inte byta ut kortet direkt när DX11 kommer. Eller har jag fel?

Av Damir2d

Någon som har mer förslag?

Av Damir2d

Tack för svar, Alle22: tyvärr är jag mer intresserad av dem nya korten så som ATI 4890 eller GTX275, aldrig haft ati innan, någon kommentar från någon som äger ett ATI 4890 kort, vad tycker du/ni om den?

Av Damir2d

Uppgradera från BFG 8800GTX OC2

Tjena, skulle gärna behöva lite tips på uppgradering av grafikkortet från mitt BFG 8800GTX OC2, datorn ser ni i sign och kör skärm 22" Samsung T220 1680x1050. Brukar lira mest BF2, COD 4-5, GTA 4 lite annat smått och gott. Tips på ett graffe som är värt uppgraderingen.

Av Damir2d

men starta med boot menyn istället för att vänta på att den ska komma upp, kolla vilken knapp du har för att komma in i boot menyn, välj cd/dvd

Av Damir2d

Jag funderar på samma sak, men mer intresserad av 4890.

Av Damir2d

Enklaste är att att om du har tillgång till en Windows skiva, prova boota från den alltså vid uppstart när Dell loggan dyker upp tryck på F12 knappen och sedan välj i Boot menyn CD/DVDRW och boota från skiva, fungerar den att boota från skiva då är det software issue och kan vara svårt att felsöka och du kan testa ominstallera bara. Du kan testa Windows Boot skiva eller Dell resource cd som brukar komma med drivrutiner samt med diagnostik.

Av Damir2d

Till vilken patch, 1.5 eller?

Av Damir2d

vad är det för datorn, Operativ system samt menar du system återställning? Alltså backa tillbaka till tidigare datum utan att ominstallera?

Av Damir2d

Ring supporten Sony eller testa i en annan dator med firewire.