Inlägg

Inlägg som Ghaan har skrivit i forumet
Av Ghaan

Kylpasta - hur länge håller det?

Har på senare tid börjat märka att det låter som processor fläkten har börjat jobba mer och mer. Så kom då att tänka på att kolla på temperaturerna på processorn såklart, såg då att efter datorn stått igång ett tag (burkar stå igång ett par dagar i sträck) samt efter dagens spelande att temperaturerna låg ganska höga. Kommer inte ihåg de exakta siffrorna, men just nu i skrivande stund så är temp nere i 35-40 grader efter att den stått avstängd under natten (samt dammat ur den nu på morgon).

Kom då att tänka på att det är ju ett tag sen datorn monterades ihop, så undrar hur länge kylpasten håller ungefär? Är som sagt en dator som kan stå på flera dagar i sträck och spelas mestadels på, plus att den är överklockad till 3,8ghz (1,320v säger CPU-Z).

Av Ghaan
Skrivet av Kenneth:

Det är inte bara ditt ordval som vi reagerade på. Du har flertal gånger förolämpat folk och varit allmänt otrevlig i chatten.
Du har fått tillräckligt med chanser tidigare utan förbättring så nu fick vi nog av ditt beteende.

Det är lungt, hade inga planer på att komma tillbaks till servern så länge ni är admins :).
Bara stärker poängen att ni endast fokuserar på "otrevliga" människor istället för folk som faktiskt exploitar/griefar/fuskar.

Inte så konstigt att server bara blitt tommare och tommare, så hej då!

Av Ghaan

Så nu blir man bannad för att man ber en AA som inte gör nått att faktiskt skjuta mot helis?

Det är bra admins, ta oss som är fula i munnen men skit i dom som faktiskt saboterar för andra.
Värdelösa admins som inte ens är aktiva på servern och endast kollar i loggar. Bra där.

Som du kanske inser så bryr jag mig inte längre om jag blir perma-bannad eller inte, admins på servern är bara för inkompetenta. En 70-årig nunna har ju högre tolerans för svordomar än er.

Av Ghaan
Skrivet av Yverc:

... 9 dB, upp till 31dBa" <-- Är inte CPU-kylaren lite väl högljudd?

http://www.gcaudio.com/resources/howtos/loudness.html En liten tabell över decibel-nivåer .Där det står tex 6' betyder 6 fot, dvs 1,8m cirka (1fot=30.48cm). Så nej, det är inte särskilt högljutt.

Av Ghaan
Skrivet av nisselask:

Tror inte WMP stödjer MKV out of the box utan man får hämta ett codec-pack för att det ska funka, bara att googla!

Har ett codec pack, CCCP (Combined Community Codec Pack) , så jag kan redan spela upp .mkv filer på min dator med WMP utan bekymmer.

TV'n är en "LG 47LN613V" för övrigt.

Av Ghaan

Det är en ny LG, 47 tums. Vet inte exakt modellnamnet. Köptes nu under mellandags-rean.

Men det jag fann lite konstigt att det inte fanns med i "Spela till" menyn var ju att även .mkv filer funkade om man bara böt namn till .avi innan. Då dök exakt samma fil och spelades upp utan problem med "Spela till".

Av Ghaan

Lägga till .mkv i "Spela till" menyn, möjligt?

Visste inte helt säkert vart jag skulle posta detta, men misstänkte att fler skulle kunna det i denna forumdel.

Som trådnamnet anger, är det möjligt att lägga till ".mkv" fil-tillägget i "Spela till" menyn i Windows 7?

Upptäckte häromdagen att vår nya TV i hemmet stödjer uppspelning genom nätverket, men att det bara går att spela upp om filen har ".avi/.mp4" som filnamn. Prövade att döpa om en ".mkv" fil till ".avi" och då fungerade det utan problem.

Av Ghaan

Har inte vart med om Seagate diskar som packat ihop, däremot WD diskar som har.

Så tvärt om för mig

Av Ghaan

Händer det på specifika banor?

Har själv samma problem i vissa lägen på Flood Zone och Golumnd Railway, där fps ibland droppar ner i ~30.
När i ALLA andra lägen så ligger jag på 60fps (medium/high mix)

Av Ghaan

"Nästan alla dina fula ord var riktat mot någon på ett nedlåtande sätt". Minst hälften av de gångerna är pga folk hålt på att jävlas med fordon (stulit, medvetet krashat osv) eller liknande, vilket inte är något som kan avgöras genom logs, där ni endast ser texten och inte sammanhanget vad som faktiskt hände inne i spelet.

Faktumet att det inte kan avgöra (eller att ni inte kan avgöra det genom logs) i vilket läge det används gör det bara mer till ett hinder. Vet att jag sett fler personer som tycker åt samma håll.

Att ni tillåter ordet "jävla/jävlar" men inte "fuck" (vilket är engelskans motsvarighet), samt att man inte kan skriva "noob", men "rape" är okej. Sådant som gör att jag anser att filtret inte fungerar.

Och nej, jag försöker inte göra någon ursäkt för hur jag skriver ibland, vet väl att fingrarna kan gå lite väl fort ibland. Men det ändrar inte det faktum att filtret ställer till minst lika mycket problem som det skyddar mot och att admins inte kan avgöra i vilket läge saker sägs.

Av Ghaan

Vad är ditt ingame namn Ghaan
Vad hände: Efter att blivit TK'ad ~2gånger och säger inget, sen kliver jag ur min AA för att reparera och någon snubbe snor den. Då brister det och jag blir förbannad på han. Blev kickad, när jag försökte komma in för ca 30min sedan så upptäckte jag bannen.
När hände det (klockslag och datum): 6:e jan (klockslag la jag inte på minne)
Vilken av våra servrar skedde detta på: 64 HC conquest

Det är bra att veta att ni prioriterar att ta bort alla dessa otroligt farliga ord, istället för dom som faktiskt förstör och griefar för andra.

Jag må inte vara len i munnen, men jag har i alla fall aldrig gått ut för att griefa andra. Vilket är den största orsaken varför man svär åt folk öht.

Av Ghaan

Bra idé. Mindre bra utförande.
Verkar vara väldigt olikt hur ofta det uppdateras från spelet till battlelogen. Har en polare jag brukar spela med som ibland kunde få vänta ett par timmar innan battlelog registrerade att han rankat upp. Medans för mig gick det instant (mer eller mindre).

Sen enormt ofta "Error: Disconnected from server" senaste par veckorna.

Av Ghaan

Då fattar jag varför servern var så knökfull när jag skulle spela

Av Ghaan

De streams jag kollat så verkar folk som nyligen dingat 70 ha ca 400k dps minst. Så 1m dps från en legendary proc är rätt dugligt

Av Ghaan
Skrivet av Wip3:

Blizzard kör load-testing samtidigt, så jag tror att det påverkar laggen samt en massa andra problem?

edit: hittade lite gott ivf. Natalyas bloody footprints(?) som ökade damage rejält samt en rare hjälm.
Såg även att dom har sänkt kostnaderna för att göra gems, 20000 för en marquise

Ja marquise gems droppar på marken (och bättre tom) nu i betan.

Av Ghaan

Ja trådlöst måste du köpa extra.

Av Ghaan

Tror nog moderkortet har nätverkskort redan.

Bilden är från Gigabytes sida.

http://www.gigabyte.com/fileupload/product/2/4642/8183_m.jpg

Av Ghaan

När jag idag gjorde ett försök att stänga av datorn så dök det i bilden nedanför upp efter att Windows avstängningsskärm blitt klar.
Vilket det inte har gjort tidigare. Men då undrar ifall det är någon som vet vad den nämnda "driver verifier" är för något? Kollade runt lite i datorn och hittade inget relaterat till driver verifiering.

http://i.imgur.com/73VjXDh.jpg

Av Ghaan

Har nu även prövat med default settings i BIOS ifall det skulle kunna vart min OC som strulade till något vid avstängningen, aldrig tidigare haft problem med den men tyckte det var värt ett försök.

Men tyvärr ingen skillnad där heller.

Brukar kunna lösa de flesta problem själv, men det här har mig helt ställd. Får nog bli att lämna in den för felsökning eller något.

Av Ghaan

Nu har jag googlat runt lite efter lösningar till problemet, men utan större lycka.

Det enda som verkade leda någonstans var ett tips som sa att stänga av "Starta om automatiskt" vid "Systemfel" under "Start och återställning" inne på "Systemegenskaper" (högerklick på "Dator > Egenskaper"). Då stängs datorn av vid tryck på "Stäng av" i startmenyn.

Men det betyder ju då att det är någon form av crash av datorn som inträffar vid avstängning? För skärmen visar allt som vanligt, den vanliga Windows avstängningsskärmen osv.

Sen så ett par gånger nu när jag försökt fixa problemet så har datorn vid tryck på "Stäng av" inte startat om sig, utan den går igenom Windows avstängningsskärm som vanligt och stängt av skärmarna. Men sen stannar den, fläktar går fortfarande och power lampan lyser också och då måste jag stänga av datorn genom att hålla ned power knappen.

Datorn startar fortfarande upp som den ska utan problem och den fungerar som den ska när den är igång utan problem med. Så jag har verkligen ingen aning vad som är problemet längre.