Inlägg

Inlägg som Genmah har skrivit i forumet
Av Genmah

Problem med USB3 host controller

Hej!

Efter att ha tröttnat på att mitt Geforce GTX 580 ej har stöd för en tredje skärm beställde jag en USB3->HDMI-adapter på Ebay, denna: LÄNK

Problemet är att trots att jag ansluter den till en USB3-ingång på mitt moderkort så vill den inte visa bild på skärmar när den är ställd på att visa upplösningar över 1280*800, och när den kopplas in ploppar det upp ett meddelande vid systemklockan i Windows som säger "USB 3.0 VGA Display - The xHCI Host Controller for this USB 3.0 port cannot display high resolution."

I ett par förgäves genomförda försök för att få det att fungera har jag både uppdaterat usb-drivrutinerna från tillverkaren i Windows 7, samt prövat Microsofts egna i Windows 8.1, men utan resultat.

Kan det vara så att det är något hårdvarumässigt som krånglar? Är det något som inte är kompatibelt med just mina USB 3.0-portar? (har för mig att mitt moderkort var bland de tidigare hemma-moderkorten med USB3)
Mitt moderkort är ett Gigabyte GA-P55-USB3. LÄNK

Kan det hjälpa att köpa ett USB3-kontrollerkort för PCI-E och montera in?
Kan detta fungera isåfall? LÄNK

Av Genmah

GTX 580 på 500w nätagg?

Hej!

I mitt Fractal Design Define-chassi sitter ett av Fractals egna nätagg på 500w. En kompis har erbjudit mig att köpa hans gamla GTX 580 för en billig peng. Jag har ett Radeon 5850 idag och är lite sugen på att kunna spela Dead Rising 3 som släpps imorgon, som verkar kräva ett GTX 570 som minst.

Kommer mitt nätagg kunna driva kortet? Jag har inte alls tänkt överklocka och min CPU är en Intel i5 750.

Av Genmah

Bild hämtad från annat forum som visar bra var inställningarna på ens AMD-kort ska göras ifall detta problem dyker upp: http://postimg.org/image/r44mnc4rx/

Av Genmah

Bytte ut lite info och förtydligade användningsområde!

Av Genmah

Laptop för Mass Effect och "något MMO".

Hallå!

En vän behöver köpråd om en laptop som ska klara av spel (Mass Effect-trilogin, MMOs), Photoshop och surf/Skype. Skärmstorlek är av mindre betydelse, men runt 15"-17". Budget ca 7000kr, men är inte helt satt i sten.

Tips emottages tacksamt!

Av Genmah
Skrivet av Ceogar:

Tack, Ceogar! Ska pröva det imorgon.

Av Genmah
Skrivet av anon42512:

Jag har inte sett nån anledning till att köra annat än Home Premium iaf

Känner lite samma sak jag med. XP Mode hade förvisso varit trevligt, men det går alltid att fixa separat om man skulle få ett retrosug.

Av Genmah

När jag startar min Nox A15 ser jag endast bios-loggan när datorn startas, för att sedan gå direkt vidare till nätverksbootning. Jag har gjort försök med lite olika knappkombinationer för att komma in i bios setup-menyn, men har inte lyckats. Datorn har varit såhär i nästan tre år, men tänkte göra ett sista försök att fixa det.

Bios-skärmen är dessutom blocklig och lite scramblad på nedre halvan av skärmen; dock är Intel-loggan direkt i scramblingen intakt, så det borde inte vara något hårdvarufel enligt en vän. En reflow av komponenterna skulle alltså inte fungera enligt honom, så jag tänkte pröva att uppdatera datorns bios. Problemet är att jag inte sparat någon bios-fil sedan innan Zeptos konkurs, och den enda nerladdningslänken jag hittar är en som kostar 49 kronor:

Skrivet av jobbo:

49 kronor är verkligen ingen större summa för att få en fungerande laptop, nej. Problemet är att jag inte vet om det faktiskt hjälper med en bios update, och då skulle det kännas snöpligt att ha lagt ut pengarna i onödan.

Så, finns det någon vänlig själ som kan länka/skicka en bios-uppdatering för Zepto Nox A15, gärna en av de senaste?

Av Genmah
Skrivet av tcntad:

Vad jag förstått så är family pack's licenser nån form av retail.
Men visst kan du det, kan du uppgradera vista till 7 kan du använda 7ans nyckel för att aktivera.

Vet inte rent praktiskt hur det går till, har testat en gång i vmware player men det var ju allt. En uppgradering gjordes från windows vad jag kommer ihåg.
Du kan också göra en ren installation av W7 med uppgraderingsskivan eftersom alla skivor är precis likadana för att sedan aktivera med din uppgraderingslicens.

...och klagar Windows efter installationen på att det är just en nyinstallation och inte en uppgradering, räcker det med att "uppgradera" sin nyinstallation direkt så funkar det. Det gjorde det för mig med min uppgraderingsversion, åtminstone!

Av Genmah
Skrivet av 92:

håller på att leta efter en axelväska till en 15.6 tums laptop
annat en laptop och laddare+mus så vill jag få ner 3-5 skolböcker och ett par anteckningsblock

nån som har några tips?

Mitt tips är att du överväger laptop-ryggsäck, med allt det där i en axelväska kommer det kännas i axlarna efter en heldag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Genmah

Samsung x125

Jag funderar på att köpa en liten bärbar som främst ska användas till skolan, ordbehandling, och lite blandad surf. Det vore "kul att ha" möjlighet att spela upp 1080p-video, även om det inte är det den främst skall användas till.

Spontant är jag sugen på något i netbook-storlek och har spanat in Samsung X125.
Prisjakt-länk: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=655376

Den verkar kosta runt 4400-4700kr men Alina verkar ha kampanj på den.

Så till frågorna. Enligt en recension på Reghardware.com skall den klara av att spela upp 1080p utan problem, kan någon som äger x125 bekräfta ifall detta verkligen stämmer?

Vet någon ifall Samsung har nya modeller på gång? X125:an verkar inte finnas på alla större butiker, därav undran ifall den är på väg att utgå.

Av Genmah
Skrivet av Alexus65:

Kan inte bestämma mig om jag ska välja Home eller Professional?? OEM är väl bästa valet?

Har du ett stort antal viktiga program som endast stödjer XP och därför behöver "XP Mode" (Inbyggd Virtual PC med "fri" XP-licens) som medföljer Professional? Om inte duger Home gott och väl.

Vill du komma billigt undan och bara tänkt ha operativsystemet till en och samma dator? Välj OEM. Vill du kunna flytta operativsystemet ifall du köper helt ny dator i framtiden? Välj en Retail-licens.

Av Genmah
Skrivet av Derox:

Ja, men det är ändå bra att ladda ur det sällan, ca 1 gång i månaden för att kalibrera ochhålla rörelse i alla celler. Apple själva rekommenderar ju att man gör sådant 1 gång i månaden ca.

Apple - Batteries - iPhone

Som sagt, enligt vad jag har lärt mig tar Li-ion-batterier skada av konstanta urladdningar. Varför Apple rekommenderar det vet jag ej, de vill kanske att folk ska lämna in telefonerna för dyra batteribyten.

Av Genmah
Skrivet av Derox:

Du skall ju ladda ur batteriet helt (kör den död och låt den ligga någon timme) och sen ladda den full. Detta skall man göra någon gång i månaden för att hålla batteriet fräscht och kalibrerat.

Det verkar sitta ett Li-ion-batteri i iPhone, och jag har lärt mig att om man låter ett Li-ion-batteri ladda ur helt upprepade gånger kan det ta skada och få försämrad kapacitet i framtiden.

Av Genmah
Skrivet av SunQ:

Men det kommer tyvärr inte fungera för din del. Apple är väldigt strikta på det där.
Ifall fuktsensorerna ger utslag så är det inget de kan göra.

Det blir billigast för dig att ta det med ditt försäkringsbolag. Brukar vara 1500kr i självrisk där. Så får du en ny telefon.

Fast ifall de bara tittar på sensorn, utan att faktiskt öppna telefonen och se efter, kan du ju inte veta ifall fukten och själva felet på telefonen är relaterade med varandra.

Försäkringsbolaget säger nej, eftersom min hemförsäkring inte har allrisk-tillägg.

Av Genmah
Skrivet av Genmah:

Jag prövade det, men iTunes varnade två gånger och frågade ifall jag verkligen ville köpa programmet xx, så jag vågade inte fortsätta.

...men nu kan jag ändå inte använda telefonen. När jag slår på den går den konstant in i återställningsläge. Efter att ha återställt telefonen till fungerande skick stängde jag av den och satte på den igen. Bam, konstant återställningsläge igen. Prövade ett par gånger till att återställa. Samma resultat.

...tills nu. Nu kan jag inte ens återställa telefonen, utan får bara meddelandet "Okänt fel. (28)" och Internet verkar inte helt säkert veta vad "fel 28" är. Skulle vara lagom typiskt ifall det är något som ej täcks av garantin, telefonen är inte ens ett år gammal. :/

Mobilen inlämnad, och verkstaden har hört av sig med kostnadsförslag efter att de konstaterat "fuktskada".

Men! De har inte öppnat telefonen, för de får inte verkstaden göra tydligen. De har sett att fuktindikatorn, som sitter exponerad inne i dockningsporten, reagerat på fukt och direkt dragit slutsatsen om fuktskada.

Tycker det känns lite B, att de direkt fastslår att det är fukten som är orsaken till att min telefon inte fungerar, utan att faktiskt öppna och kolla efter. Det _kan_ ju lika gärna vara så att fuktindikatorn och själva skadan är helt orelaterad, det kan de ju inte veta när de inte ens öppnat och tittat efter.

När de ska ha 3650:- för en "ny" telefon borde man liksom kunna begära någon form av "bevis" på att det faktiskt är fukten som orsakat skadan, och inte ett "Det är fuktskada. Tyvärr _får_ inte öppna telefonen för Apple.".

Konsumentvägledningen i kommunen tyckte att ARN kunde vara en idé, funderar på det.

Av Genmah
Skrivet av Gascogne:

Säkert dum fråga men vill ställa den ändå.

Kan man ha egna alarmljud på en iphone samt sms signaler?

Eget alarmljud, ja. Eget sms-ljud, ja, men bara om du gör en jailbreak på telefonen.

Nu pajjade förvisso min Iphone precis innan jag skulle lägga in Iphone OS 4, så om det går nu vet jag inte.

Av Genmah
Skrivet av Ljung:

Allt du behöver göra är att gå in i App store och ladda ner dem igen så kommer en text där det står att de redan är betalda..

Jag prövade det, men iTunes varnade två gånger och frågade ifall jag verkligen ville köpa programmet xx, så jag vågade inte fortsätta.

...men nu kan jag ändå inte använda telefonen. När jag slår på den går den konstant in i återställningsläge. Efter att ha återställt telefonen till fungerande skick stängde jag av den och satte på den igen. Bam, konstant återställningsläge igen. Prövade ett par gånger till att återställa. Samma resultat.

...tills nu. Nu kan jag inte ens återställa telefonen, utan får bara meddelandet "Okänt fel. (28)" och Internet verkar inte helt säkert veta vad "fel 28" är. Skulle vara lagom typiskt ifall det är något som ej täcks av garantin, telefonen är inte ens ett år gammal. :/

Av Genmah

Även jag har liknande problem, som ovan.

Min Iphone började muppa sig och gå in i återställningsläge (på grund av min jailbreak? Inte hört andra med jailbreake ha problemet) när jag stänger av telefonen och sätter på den igen. Förut har det tagit en 10-15 försök innan den går igång istället för att gå till återställningsläget, men efter att ha blivit värre efter ett misslyckat försök att uppdatera till Iphone OS 4 igår, så fick jag nog av strulet och återställde telefonen. Backup gjordes automatiskt av Itunes, telefonen återställdes och direkt efter återställde jag även backup:en.

Men! Alla apps, all musik och alla filmklipp jag lagt in på Iphone:n är borta, trots nämnda backup. Musik och filmklipp kan man alltid lägga in igen, men det som svider mest är att de nära tiotalet icke kostnadsfria apps jag betalat för även de är borta.

Finns det något sätt att ladda ner dessa program jag betalat för, igen, eller måste jag betala för dem igen om jag vill ladda ner dem igen?

Av Genmah

Då är det väl bara att skruva isär skärmen och kika på panelen ifall bokstaven står där, om ni inte redan gjort det. Dock är det nog inte så bra med tanke på garantin, men är man nyfiken så är man.