Inlägg

Inlägg som Genmah har skrivit i forumet
Av Genmah

Uppgraderingslicensen inte mycket dyrare än en OEM-licens, annars... ^^'

Av Genmah

Även jag tycker det känns ganska underligt att detta bara ska gälla Microsoft, när det finns andra kommersiella operativsystem (Mac OS) som ej tvingas till detta.

Ska det gälla för Microsoft anser jag att detta även borde gälla för Apple.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheCazz
Sitter själv i tankarna om man ska köpa sig en OEM licens eller Retail
Retail är ju nästan dubbelt så dyr men då bryter man inte mot Microsoft regler.

Nackdelen med OEM är att licensnyckeln låses till datorns maskinvara, och då kan du inte flytta licensen till en ny dator när din gamla går sönder.

Tycker man det känns obekvämt är det Retail som gäller, eller Uppgradering ifall du lagligt ägt en tidigare Windowslicens (Windows XP och framåt).

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m3rnel
Har för mig att man är tvungen att ha en speciell app för att tillåta sådan surf, eller har jag fel?

En iPhone i grundutförande kan dela Internet med en dator! Funktionen heter "Internetdelning", har jag för mig, och finns inne bland Inställningar.

Av Genmah

Köpråd önskas: Digital Kompaktkamera

Hej!

Som rubriker antyder är jag på jakt efter en ny digital kompaktkamera och då jag sett många goda råd ges i den här forumdelen passar även jag på att be om köpråd.

Idag har jag en Canon EOS 400D (inklusive kitobjektiv samt telezoom) som jag fotar med på amatörnivå, då och då. Till detta har jag en kompaktkamera, min nästan 6 år gamla trotjänare Canon Ixus 500.

Dock börjar min Ixus 500 sjunga på sista versen och jag funderar på att köpa mig en ny kompaktkamera. Förvisso har jag en bra systemkamera, men ibland känner jag att den är för stor och bökig att bära runt på.

Det jag söker hos en kompaktkamera är att den ska ta bra bilder så klart, samt att den i kontrast till systemkameran ska vara lätt att ta med sig. Filma i 720p är inget jag känt behov av alls utan ser det mest som en kul finess. Jag har inte funderat på zoomfunktionen så spontant känner jag att det inte är något jag lägger stor vikt vid.

Då jag varit nöjd med min Canon Ixus 500 och är van vid Canons menyer, programvara och så vidare har jag främst kikat på kompaktkameror från Canon och då speciellt Ixus-serien. Spontant gissar jag på att Powershot-serien inte är det jag söker då de känns lite mer som ett mellanting mellan kompaktkamera och systemkamera.

De modeller som verkar vara aktuella i dagsläget är Canon Ixus 100, Canon Ixus 110, Canon Ixus 120 samt Canon Ixus 200. Ixus 200 går bort eftersom jag inte är någon större fantast av pekskärm, samt att en fotobutik gav rådet att den har sämre skärpa än de övriga och dessutom är den dyrast. Ixus 110 går även den bort då jag spontant gillar de andra två bättre.

Med andra ord väljer jag just nu emellan Canon Ixus 100 samt Canon Ixus 120.

Fördelen för Ixus 120 är att den har bättre vidvinkel (28mm mot de 33mm som Ixus 100 har), samt bättre optisk zoom (4x hos Ixus 120, 3x hos Ixus 100). Det finns säkert fler skillnader, dock inga jag känner till i dagsläget.

Pris i butik för Ixus 100 är cirka 2200kr medan Ixus 120 kostar cirka 2900kr. Spontant är jag mest sugen på Ixus 120, men jag är osäker på ifall de extra finesser den har motiverar prisskillnaden på cirka 700 kronor.

Tips och råd mottages tacksamt!

(Självklart har jag inte helt stängt dörren för andra märken. Dock känner jag mig bekväm med Canon av ovan nämnda anledningar och fortsätter gärna med märket ifall det inte skiljer markant till andra märkens fördelar.)

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Guppy
Jag har en XP-licens som jag fick med när jag köpte en Dell dator genom jobbet (för 6 år sen ungefär), står Dell på CD-skivan tom. Kan jag använda den och köra uppgraderingspaketet? Eller måste jag köpa en fullversion?

Som jag förstått det får man köpa Uppgraderingslicensen bara man varit ägare till någon slags tidigare Windows-version; jag har aldrig läst något om att man skulle vara begränsad av att det varit en OEM-licens.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Findah
Jag hade tänkt att köpa en olåst 3GS och fortsätta använda mitt Comviq kontantkort, då jag helst slipper fasta kostnader om det är möjligt. Såg dock att datatrafik kostar 15kr/MB (rätta mig om jag har fel) med Comviq..

Är det alltså abonnemang som gäller om man har tänkt att förbruka mycket datatrafik, eller vad finns det för alternativ?

Jag har för mig att man kan köpa eller "prenumerera" (minns inte vilket) på månads-Internet på Telias kontantkort, tror det kostar 69 kr per månad för 0.5 gigabyte.

Detta såg jag något plakat om i Stockholms tunnelbana härom månaden, vet ej hur det är nu.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Phod
På min iPhone finns det två spel som spelats mycket den senaste tiden:

Sword & Poker: Poker RPG som liknar Puzzle Quest. Kostar endast 7kr på iTunes Store just nu.
Defender Chronicles: Ett tower defense-spel med RPG-inslag.

De ser intressanta ut, ska ladda ner LITE-versionerna och pröva direkt!

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av david_dellblom
Sen när började man räkna jul/nyår redan på 14/15:de december?

Kan kanske också vara så att ökad pakethantering inför jul är orsaken till förseningen. Men det är bara min gissning.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SissY
Hejsan, först och främst, jag är ett stort SATANS fan utav sökfunktionen. Jag hittede ZERO. pma mig om du är duktig och hittar vettig fakta som jag förstår.

Jao, wiki gav mig si och så, jag vill bara veta hur det spelar roll i verkligheten.

Edge och 3G är olika tekniker som används för samma sak, dvs prata och surfa. Det enda har bra täckning på det ena stället och det andra har bättre täckning på det andra. De kompletterar varandra.

Det spelar ingen roll vilken av teknikerna som används, samtalspriser och surfpriser är alltid detsamma. Vad det kostar beror på din operatör och abonnemang.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av André18
Ah okej! Då tackar jag så mycket. Ja men i och med att det bara kostar 100 kronor mer och har ett helt års längre garanti är det väll värt enligt mig

// André

Enligt både Komplett och Inet så har både XFX Radeon HD5850 1GB och XFX Radeon HD5850 1GB Black Edition 2 års garanti.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Molor
köpte Microsoft Windows Ultimate 7
Svensk, Full, DVD och fick både 32 och 64 bit

min fråga är om man får använda 32 bit o senare byta till 64 bit ??
eller köra med båda 2 installerade på samma dator , växla när man känner för det ?

Vad jag vet ska det gå bra att byta mellan 32- och 64bit-versionerna, ja.

Om man får ha båda installerade samtidigt på samma dator vet jag ej, men jag har svårt att se att någon skulle klaga över det.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bangtzi
okej, men iofs anänder jag aldrig det....hörlurarna kopplar jag direkt i datorn.

men kan du inte se på baksidan av förstärkaren samt på högtalarna med inbyggd förstärkare om de går å koppla till både dator och TV. ?

inbyggd: http://www.minhembio.com/forum/uploads/monthly_06_2008/post-1...

förstärkare: http://opiaudio.com/images/OPI-ClassT-Amp_C-86.jpg

Båda varianterna ser ut att ha 3,5mm-ingång ja. På den separata förstärkaren kallas den "STEREO IN" och på den andra ser den ut att kallas "INPUTS - B".

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bangtzi
okej, men båda funkar väl fint att koppla in till TV:n direkt?

samt även till dator...

Så länge det finns ingång för 3,5mm-kontakt så borde det gå utmärkt, jo.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av bangtzi
dem 2:a med inbyggd förstärkare ser ut så här på baksidan: http://www.minhembio.com/forum/uploads/monthly_06_2008/post-1...

går de inte koppla till hörlurar där?

Det verkar inte finnas någon utgång för hörlurar vad jag kan se, dessvärre. Det stod även så om dem på prisjakt-länken har jag för mig.

Av Genmah

Fynda.se-paketet verkar lite mer praktiskt eftersom du får en mer lättåtkomlig volymkontroll, samt utgång för hörlurar ifall du skulle vilja koppla in sådana. Högtalarna på prisjakt-länken verkar sakna hörlursutgång och har volymratten på baksidan av ena högtalaren, lite mer opraktiskt.

Omdöme om själva ljudkvalitén lämnar jag till andra.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Newklear
Var det siberia v2 hörlurarna du hade?

Kan du isåfall ge en kommentar kring skillnaden i ljudkvalitet kanske?

v1, dessvärre, så jag vet tyvärr inte hur v2 är. De fåtal recensioner jag läst om v2 säger att ljudet i v2 är bättre.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bangtzi
ja tp, hälften av ljudet kom ur TV:ns högtalare, sen hälften ur z-4, men bara ena högtalren för den andra funkade inte....

til ldatorn funkar båda högtalare, + allt anant perfekt´med z-4

Pröva att gå in i ljudinställningarna på TVn och stänga av de inbyggda TV-högtalarna. Det går att göra på min Samsung TV, iallafall.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sinned89
ta en vanlig byrå låda och tänja ut dem i ca 4-5 dagar, typ tänj över natten använd dem i några timmar, Tänj dem sedan på natten igen.

Tack för alla tips!

Hur långt tror ni man kan tänja ut dem utan att det föreligger risk för att de går av på något ställe? Jag är lite nervös för att jag ska töja för mycket och ha sönder dem. ^^'

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bangtzi
så gjorde jag med mitt nuvarande logitech z-4, det funkar inte, de suger

man ska väl kunna använda audio out på TV:ns baksida?

Konstigt, jag har för mig att jag kopplade mina Z-4 till hörlursutgången på TVn med en 3,5mm-kabel och det fungerade för mig.

Menar du att det blev dåligt ljud eller att det inte fungerade alls?

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bangtzi
oops!

men vilken kabel behöver man, och ska man satsa på de första högtalarna som länkades eller dem 2:a ??

Enligt bilden du länkade på baksidan av förstärkaren verkar den ha ingång för 3,5mm-kontakt och då kan du säkert koppla den till hörlursutgången på TVn med en sladd som har 3,5mm-hanar i båda ändarna! Jag _tror_ samma sak gäller Logitech-paketet du själv länkade.

Vilket av paketen som är det bättre är jag själv inte ljudkunnig nog att själv svara på, så det överlåter jag till andra att svara på. ^^'