Inlägg

Inlägg som Genmah har skrivit i forumet
Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Marklar
Någon som nyligen fått sin iPhone 3GS 16gb som beställt från telia (web eller kundtjänst) som kan tala om väntetiden ni hade på att få er iphone? Jag bäställde i torsdags 12/11 och är nyfiken på ungefär hur lång tid jag kan tänkas få vänta

Telia har en iPhone-blogg där de bland annat rapporterar om hur leveranserna ligger till:
http://www.teliaiphoneblog.se/?page_id=218

Bokmärk den vettja!

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EyEr0n
Någon som har ett tips på en BRA bilhållare?
Den skall monteras på rutan, och ha laddning och ljud ut möjligheter.

Tomtom har en för GPS-användarna:
http://www.webhallen.com/prod.php?id=104466

Dock har den bara "ljud ut" i form av 3,5mm-uttag. Iget alternativ för oss som bara kan köra med FM-sändare.

Elgiganten i Uppsala hade en Belkin-produkt för iPhone som bestod av en billaddare, hållare och FM-sändare i ett. Dock minns jag inte om den fästes på rutan, eller på annat sätt.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ploppsan
Det där med XP mode är inte för äldre spel. Står så här hos microsoft Windows XP läget. Nu hittar jag inte var nånstans på Microsoft där det står att det inte är för spel. Vet att jag har läst det. Om det ändå skulle vara så så undrar man ju varför inte Microsoft har lagt in xp mode i home versionen då den versionen säljs för hemanvändare med spelintresse.

XP Mode är kanske inte skapat med spelande i åtanke, men det går _även_ att använda till gamla spel med ett par år på nacken. Till exempel titlar som ej kräver 3D-acceleration, som Elgot sade här ovanför.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shadarr
Vilken version rekommenderas för en gamer?
Ska bygga om min dator helt ock hållet snart och funderar
på vilket OS jag ska köra..

Den version de allra flesta hemanvändarna behöver är Windows 7 Home Premium.

Alternativet är Windows 7 Professional, då "Windows XP Mode" ingår, vilket kan vara bra att ha ifall man har många äldre spel man vill kunna spela och som kanske inte fungerar under Windows 7. Men, ifall du redan äger en gammal Windows XP-licens kan du ladda ner gratisverktyget "Virtual PC" från Microsofts hemsida och skapa en Virtuell PC. Då blir det ungefär likadant som "XP Mode".

Av Genmah

Under första halvan av 2010 öppnar Media Markt Uppsala, bara att hålla utkik!

Av Genmah

torsten85: Oj, då borde väl det där gälla även för de Uppgraderingslicenser som säljs i butik, får man anta. Intressant information!

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ruzirekta
Ultimate och professional kostar ju lika mycket.
Så finns det någon som helst anledning att köpa professional?

Om du kör Ultimate får du kanske en massa extra processer igång som du inte har någon nytta av och bara tar upp prestanda. Annars vet jag inte.

Av Genmah

Beta-versionerna är inte aktuella längre. Dags att köpa Retail.

Av Genmah

För något år sedan köpte jag en Windows Vista Home Premium 32bit OEM-licens. När jag sedan beställde en 64bit-installationsskiva från Microsoft använde jag bara samma nyckel som jag hela tiden använt när jag installerat 32bit-versionen. Det verkar som att de inte bryr sig nämnvärt om det är 32- eller 64bit-versionen man har installerad så länge nyckeln är äkta.

Dock gällde detta Windows Vista, men det borde förhoppningsvis vara likadant med Windows 7, gissar jag på.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SolidDread
Kan någon typ sälja in varför jag skulle välja Pro över Home?

Du får en Virtualiserad Windows XP-miljö på köpet. Detta kan man annars installera själv gratis, via det nerladdningsbara "Virtual PC", ifall man äger en egen XP-licens.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Om man inte har någon version installerad före installationen kan man få problem med aktiveringen. Se även http://www.winsupersite.com/win7/clean_install_upgrade_media....

Oh, hoppas det där fungerar. Då jag redan äger en giltig Windows-licens är ju Uppgraderingslicensen ett billigt alternativ, men det vore ju skönt att kunna göra helt rena installationer.

Om jag har en OEM-licens nu och köper en Win7 Uppgraderingslicens, räknas uppgraderingslicens som en Retail-licens praktiskt sett, undantaget att den är rabatterad?

Av Genmah

Jag sökte igenom tråden lite snabbt efter svar men hittade inget om detta.

Om man nu inte behöver uppge någon slags produktnyckel vid en installation av en Uppgraderingslicens, finns det något, praktiskt sett, som skiljer installationen av en Uppgraderingslicens från en Retail-licens?

Genomförs någon slags kontroll ifall man redan äger en tidigare version vid installation av Uppgraderingslicensen? Måste man ha sitt tidigare OS installerat när man installerar en Uppgraderingslicens eller kan man göra en ren installation?

Av Genmah

Vilken licens har du köpt?

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cazorp
http://tinyurl.com/muwcl4

Hah!

Av Genmah

Sedan OS 3.0 ska iPhone ha börjat dra mycket batteri, enligt en bekant. Tyvärr. Det går nog att mildra lite genom att stänga av Push, 3G och annat, men då blir inte telefonen lika rolig längre.

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Halogen
Ok. Ebuddy är skräp, så vad rekommenderas istället?

Jag kör gratisversionen av IM+. Viss reklam i programmet, men det fungerar bra!

Av Genmah
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Oh Qrap
Garanti
En garanti innebär att säljaren ansvarar för att varan fungerar och behåller kvaliteten under en viss tid. Det är alltid frivilligt för säljaren att lämna garantier.

Källa:

http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel.asp?lngArticl...

Se där, då vet jag tills nästa gång. Tack för rättningen!

Av Genmah

Det låter _väldigt_ märkligt att en butik som säljer en elektronisk produkt kan avsäga sig garantiansvar på det sättet. Jag trodde det var lagstadgat att en butik som säljer en vara ska ta hand om garantiärenden.

Av Genmah

Jag orkar nog inte bry mig om fodral för repighetens skull. Kör med det på min iPod och den känns så... tjock och lite halvt otymplig att hantera. Det skulle vara för att ev. mildra fallet ifall jag skulle tappa telefonen i så fall.

Av Genmah

Ni som tipsar om program, kan inte ni lägga en notis ifall programmet ej finns på officiella App Store, dvs att man måste ha jailbreakat för att få programmet?

Det skulle underlätta för oss om inte jailbreakat!