Inlägg

Inlägg som Kurt-Olsson har skrivit i forumet
Av Kurt-Olsson

Moon 44 av Roland Emmerich!

Av Kurt-Olsson

Det var kanske lika bra det. Trådlösa lurar går inte att spela med pga. hög latency.

Av Kurt-Olsson
Skrivet av Eophex:

Det jag hade för tillfället (har returnerat den) fungerade och lät hyfsat vilket man bör få på vilket ljudkort som helst. Vad jag verkligen vill se till att ha är att ljudkortet/ampen inte blockerar allt annat ljud. Om jag skaffar mig en Focusrite Scarlett Solo 2nd gen istället för den som du har, vad går jag miste om?

Det du går miste om är stabila drivrutiner och vad som kallas för "true multi-client support" för ASIO, dvs. att fler än ett program kan använda densamme samtidigt utan konstigheter. Alltså inte YouTube och GuitarAmp (Detta fixar alla interface), utan t.ex två instanser av valfri DAW. Men, jag ska vara helt ärlig med att säga att jag faktiskt inte är helt hundra på hur det här funkar och det är möjligt att detta funkar på Scarletten också. Det var viktigt för mig att jag kunde spela både MIDI-keyboard och guran via ASIO samtidigt helt smärtfritt, därför valde jag Komplete Audio 6.

Något jag saknar är att kunna loopa tillbaka output-ljudet internt till datorn för att enkelt kunna spela in processade gitarrer/keyboard i typ Audacity eller något annat enkelt program. Rätt drygt att behöva starta Ableton/Reaper/whatever varje gång med allt vad det innebär bara för att spela in en trudelutt.

Tror du kommer bli svinnöjd med Scarletten.

Av Kurt-Olsson

Jag har ett Native Instruments Komplete Audio 6 av precis samma anledning som dig. Funkar svinbra. Valde det pga. drivrutinerna som är i en helt annat klass än Scarlett (när det gäller multi-client ASIO, latency och stabilitet). Men ska du bara plugga in en gura och köra diverse amp sims så kommer vilket interface som helst att fungera.

Vad jag vet så stöder inga "billiga" interface internal routing så det kommer krävas lite meck för att få in processat ljud till micken.

Jag använder ReValver 4 till guran. Relativt billigt och låter bra. Har det alltid igång och hänger således bara på mig guran, vrider på volymen så har jag ljud. Det är enkelt och gör det lättare att spontan-öva/spela.

Av Kurt-Olsson

med ett f-värde på 4,5-5,6 så kommer minsta skymning bli ett helvete när det gäller filmning iaf

Av Kurt-Olsson

Jodå, har använt det ett par gånger men det är så sällan jag använde det under 14mm så det blev bara en dyr och relativt långsam prime egentligen. Tycker att alla zoomobjektiv ska ha 24mm FF, då har man en ordentlig vidvinkel som man kan fota det mesta med. Tyvärr så ska ju alla bråka med typ 28mm FF och uppåt när det gäller APS-C-objektiv, vilket det här är ett perfekt exempel på.

Funderar dock fortfarande på om man ska byta bort mitt 17-50 f2.8 till detta...

Av Kurt-Olsson

Personligen hade jag hellre sett den som 16-35 istället. Saknar den ordentliga vidvinkeln Ganska tråkigt omfång, men still nice.

Av Kurt-Olsson
Skrivet av Nisse-Tuta:

Ja de voiceovers som är gjorda off-camera i del 2. I del 1 kör jag på zoomen tills slutet.

Den är rätt reko faktiskt men det den är framförallt imo är smidig att köra direkt in i soundbooth och får minimalt med reverb med sig.
Jag velade lite mellan den och Blue spark digital som jag hört några riktigt fina ljudupptagningar ifrån.

Ja, den låter jävligt torr för att vara i ett vanligt rum vilket är najs. Får nog spö av frugan om man ska börja ljuddämpa lägenheten! Så slipper man sitta i bilen med sina H1or...

Av Kurt-Olsson

Egentligen håller jag med dig. Forum är ju inte den roligaste diskussionsplatsen direkt.

Angående klippet så tycker jag mig se micro-jitter ungefär hela tiden även om det är relativt stabilt, och det är just micro-jitter som Jag inte klarar av - Därav "mitt krav" på OIS-stöd på BPCC. Är kameran liten och nätt tycker jag att man bör kunna köra den liten och nätt också utan krav att behöva rigga upp den. Micro-jitter är ett störande inslag och det förekommer i alla fokallängder även om den kanske är försumbar vid 24mm FF.

Givetvis är det alltid en bonus att något är kompakt och väger lite, men det känns dumt att man ska behöva rigga upp den till tusen. "Reklamsnubben" på deras hemsida håller den till och med i handen som en liten kompaktkamera och då antar jag att den även riktar sig till den "marknaden" också, som du kanske gissat, är mer min marknad

Och till sist så är det ju som du säger - Hälften av alla objektiv man använder har ju inte ens OIS... då måste man ju ha rigg, stativ eller något annat ändå.

Av Kurt-Olsson

Kanon!

All voiceover du gör, är de inspelad med Röden? Letar efter något liknande inför lite dokumentärinspelning i höst.

Av Kurt-Olsson

Skeppades i tid? "What we can do is tell you what we do know, and that is that for their first camera (The EF mount version of the Blackmagic Cinema Camera) customer deliveries started approximately 6 months after the pre-declared shipping date, and it has taken a year to fulfil back-orders" /CVP. Det tycker inte jag är att skeppas i tid.

OIS är ett perfekt komplement för Run n Gun. Stativ har ingenting med Run n Gun göra, oavsett vilken värld man lever i, monopod undantaget. Att OIS finns har ingenting med "konsumenter som inte vet hur man håller en kamera" att göra, utan med att konsumentkamerorna idag inte väger 5kg och sitter på axeln som förr i tiden. Det blir helt enkelt inte stabilt nog för att eliminera micro-jitter, och då har man löst det med optisk stabilisering.

Hur kameran är riggad spelar väl hur stor roll som helst. Inte tar du med dig en axelrigg, jib, dolly eller ens ett stativ till Bahamas om du ska dit på semester, speciellt om man skulle ha en BPCC? Likt förbannat vill du väl ha bra material efter en sån resa ändå? En monopod är imo gränsen på vad man skulle ta med sig. Återigen så är OIS perfekt om man inte orkar mecka med sig prylarna och inte bara ska filma en palm rakt uppåner.

Hur saker ser ut i professionellt användande spelar väl inte så stor roll, för det är väl inte ens något vi diskuterar här. För visst var det väl så Nisse-Tuta att du, precis som jag, mest "filmar polarna på semestern"

Edit: http://www.youtube.com/watch?v=VBGcCSNTcPo&t=1m10s - Ganska bra exempel från en av dina egna videos där OIS hade suttit ganska fint. Tycker du inte?

Av Kurt-Olsson

Då undrar man ju förstås vilken värld du lever i

Nåväl. Är ju fortfarande jävligt stoked, men den som lever får se vad som händer. Intressantast just nu är ju om de lyckas skeppa i Juli... gick ju inte så bra sist.

Av Kurt-Olsson

Jag har aldrig sett bra material utan stabilisering, men du får gärna prove me wrong. Och kom inte och visa något statiskt klipp nu Det är ju alldeles för stor risk att det blir skit utan stabilisering, vilket det oftast blir imo. Framförallt skulle jag aldrig sälja en liten handhållen kamera utan möjlighet till det.. det är som sagt, dödfött. Sitta och rigga upp en såndär kamera är ju ja...?

Jag ser det som en "semesterkamera" on steroids, och för att det då ska bli intressant för mig så behöver jag ett objektiv som är 24mm-50mm (FF eqv.), stabiliserat och bländare på minst f2.8. Och det finns ju inte än Men det hade ju varit jättelätt om de bara hade låtit m43-sensorn varit kvar där inne...

Av Kurt-Olsson

Ja, konstigt vore nog annars. Utan stöd för OIS/motsvarande är ju kameran dödfödd. Kameran är väl designad för handhållet utan diverse axelriggar och annat bös.

Imo, största "problemet" med BPCC är ju Super16-sensorn. Omöjligt att hitta bra vidvinkelobjektiv till dom som inte är sämst eller slöa.

Av Kurt-Olsson

Sony FS100 med Speed Booster och Samyang 24mm 1.4 - Ett vidvinkligt low light-monster för "kaffepengar"

Av Kurt-Olsson
Av Kurt-Olsson

Nej. Vill du se 48fps, eller "HFR" som det så fint kallas för, får du glatt ta på dig 3D-glajjerna.

Av Kurt-Olsson

550D alla dagar i veckan. 40D är en gammal kamera i jämförelse med 550D.

Av Kurt-Olsson

När det gäller ISO så finns det "native ISOs" vilket är 160, 320, 640, 1250 etc vilket ger brusfriare bilder. Finns i 550D genom Magic Lantern-firmwaren t.ex.

Du kommer inte ifrån brus i en DSLR i instegssegmentet, inte i mörker.

Av Kurt-Olsson

Du kan få en 550D för en spottstyver idag. Den, tillsammans med ljusstark optik kan hålla ISO-talet nere och i slutändan ge "brusfriare" filmer.

Jag skulle vilja påstå att alla DSLR-kameror inom 5000-15000kr mer eller mindre har samma kvalitet på videodelen. Man behöver gå upp ganska rejält i $$$ för att få nämnvärd kvalitetsökning, framför allt när det gäller brushantering som i sin tur påverkar färger och färgmättnad. Sony FS100 är ju teh shit nu och kostar typ 50 000:-.

Införskaffade nyligen en Sony NEX-5n och den har bättre brushantering än min 550D. Du kan dessutom sätta på i princip vilka objektiv som helst med adaptrar vilket inte går med t.ex en 550D. Kan kanske vara något?