Inlägg

Inlägg som Kurt-Olsson har skrivit i forumet
Av Kurt-Olsson

Du kan få en 550D för en spottstyver idag. Den, tillsammans med ljusstark optik kan hålla ISO-talet nere och i slutändan ge "brusfriare" filmer.

Jag skulle vilja påstå att alla DSLR-kameror inom 5000-15000kr mer eller mindre har samma kvalitet på videodelen. Man behöver gå upp ganska rejält i $$$ för att få nämnvärd kvalitetsökning, framför allt när det gäller brushantering som i sin tur påverkar färger och färgmättnad. Sony FS100 är ju teh shit nu och kostar typ 50 000:-.

Införskaffade nyligen en Sony NEX-5n och den har bättre brushantering än min 550D. Du kan dessutom sätta på i princip vilka objektiv som helst med adaptrar vilket inte går med t.ex en 550D. Kan kanske vara något?

Av Kurt-Olsson

Det kommer som köpbar DLC för de som inte köpte LE. De som köpt LE kommer få det "gratis".

När det släpps har jag ingen aning om.

Av Kurt-Olsson

Du kommer att få 1,5gb VRAM totalt.

Av Kurt-Olsson

Precis.

Så egentligen har man inte fått ett skit (om man inte köpt versionerna med typ specact, dog tags eller vad det nu var), för pengarna som man sparar med att köpa ett vanligt kommer säkert räcka som mellanskillnad för att köpa "expansionen" sen.

Av Kurt-Olsson

Någon som vet ifall man behöver ha i skivan öht för att installera eller om det går att bara använda key'n i fodralet och tanka via Origin? Mitt nya bygge saknar ODD...

Av Kurt-Olsson

HD-redigering sätter stora krav på minnen och hårddiskar så jag hoppas han har snabba, och framförallt fler, HDDer.

- i7 2600k
- 16gb ram (minst)
- nVidiakort, typ 560Ti för GPU-accellerering i Adobe Premiere (som är ett redigeringsprogram jag rekommenderar). "Gratis" prestanda.

Av Kurt-Olsson

Transcend 8/16/32gb Class 10.

Av Kurt-Olsson

Svaret är Nej.

En systemkamera kan ta så pass bra video (utöver ett redan bra fotoläge liksom) så att det är inte värt det helt enkelt. En vän som jobbar i en fotobutik berättade nyligen att det inte är någon som köper konsumentkameror längre, folk vill ha systemkameror...

Det som talar emot är väl manuell fokusering + sport = inte alltid så roligt.

Av Kurt-Olsson

Att filmer står som "16:9" på förpackningen men visas som CinemaScope/2:35 är för att man lagt till svart över och under för att din TV inte ska behöva ändra bildformat (som bonus får du textningen utanför bild). Det som skickas till din TV är tekniskt sett i 16:9-format.

Av Kurt-Olsson

Nikon öht har väl en bit kvar till den "kvalitet" Canon har gällande filmning.

D90 lämnar ganska mycket att önska på den biten. Ska man filma med nikon i dagsläget så är det nog D7000 som gäller.

Av Kurt-Olsson
Skrivet av per_62:

Magic Lantern verkar vara en fantastisk applikation för att förenkla filmandet med tex Canon 550D.

Hur fungerar kameran när man har installerat Magic Lantern? Erhåller man fler extramenyer och vad händer med de ursprungliga menyerna, kan man enkelt avinstallera Magic Lantern samt måste man då återinstallera Canons firmware igen?

Kan kameran skadas av att prova Magic Lantern eller kan man lita på följande:
"As of September 2009 the software has been downloaded over two thousand times and there have been no reports of damage to the cameras. While this is no guarantee of absolute safety, the stable releases have been tested by beta testers. Most of the risk is to the developers' cameras while testing new features and probing new portions of Canon's firmware. By the time the software moves from development to beta testing it has been installed hundreds or thousands of times"

Du trycker på Delete/Papperskorg-knappen så får du upp en meny med alla ML-inställningar. Alla ursprungliga menyer finns kvar på respektive knapp. För att återgå till vanliga firmwaren stoppar du i ett SD-korts om inte är preparerat för ML, således behöver du inte lägga in vanliga firmwaren igen.

Ser du till att följa instruktionerna så kommer du inte ha några problem alls.

Av Kurt-Olsson

Adobe After Effects.

Av Kurt-Olsson
Av Kurt-Olsson

Nej, det är standarden. Rörelseoskärpa existerar i film med

Finns däremot filmer som är inspelade med mycket högre slutarhastighet också. Det kanske mest kända exemplet är Saving Private Ryan, främst öppningsscenen...

Av Kurt-Olsson

Videoklipp tar plats och du kommer få ge avkall på kvalitet för att komma ner i storlek, that's the way it is Experimentera med olika codecs och kvalitéer tills du blir nöjd!

Istället för att börja trixa med materialet från kameran så skulle jag rent spontant börja med att positionera kameran på något annat ställe. Kanske vid grillen eller på taket precis ovanför vindrutan. Du kan ju prova att beskära bilden så du får med mindre av det du ser, dvs bara göra klippet större än bildrutan som den kommer visas upp i är.

Bara googla på videoredigeringsprogram så hittar du nog något! För det du ska göra kan du använda vad som helst egentligen. Sony Vegas är väl ganska lätt, vad jag vet.

Av Kurt-Olsson

550D-hus + Tamron 17-50mm f2.8 VC

Mer bang for the buck får du inte.

Av Kurt-Olsson

Välkommen till filmvärlden, ingenting är billigt. Vänta ett år eller så när DSLR-filmrevolutionen kommit till kinesiska tillverkare och vi börjar se lite kopior.

Av Kurt-Olsson

1. Hague Mini-Motion Stabilizer

2. Billigt fluid head (Fluid head är ett _måste_ för film. Dock får köpa du köpa stativ/ben separat)

Var så god.

Av Kurt-Olsson

Nej, det kommer inte att fungera. Två olika tekniker.

Av Kurt-Olsson

Finns ingen plats bakom moderkortsplåten på 341.