Inlägg

Inlägg som Saxit har skrivit i forumet
Av Saxit
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CorranHorn
I alla andra branscher hade dessa bolag idag varit i konkurs eftersom de inte rättar sig efter marknaden men eftersom de hela tiden kan "skylla" på kopieringen så behöver de inte ändra sina priser till den nivå som konumenterna är beredda att gå med på. Nämn en enda bransch (som handlar med fysiska produkter) där priset bestäms av den som gör varan för jag kan inte komma på en enda;).

Sportbilar?
Bensin?
Grafikkort (och vissa andra datorkomponenter) ligger på gränsen - Nvidia/ATI kan pumpa ut rätt mycket pengar från de senaste grafikkortet genom att dra ut på nästa generation.
Etc etc. Du kan säkert komma på något om du tänker efter lite.

Av Saxit

CorranHorn: Det är ju lite av ett moment 22 egentligen. Företag hade ju aldrig haft de stötande varningarna/skydden etc om inte folk hade piratkopierat till att börja med.

I längden kommer troligtvis företagen att ge med sig för att marknaden vill det, men det lär dröja och det lär få sina konsekvenser.
Tar man datorspel som exempel så kommer företagen att byta plattform från PC till konsoll mer och mer - PC-spelsmarknaden håller på att dö helt enkelt.
Musik och filmbranchen är annorlunda - de kan inte byta plattform lika enkelt och musikbranchen har troligtvis inte förlorat så mycket som de påstår heller.

Men jag håller med dig annars. Det är fruktansvärt tråkigt att bli anklagad för att vara pirat när man köpt en DVD-film men inte när man faktiskt har tankat hem den.

Av Saxit
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rapidfool
Så om jag ha förstått det rätt så har dom betalat en snubbe för att bli "dömd" för att folk ska skita ner sig och sluta ladda ner?

Förjävligt om det är så.

Nej. Där står i artikeln att de skulle ha betalat killens böter och skadestånd. Dvs han hade ingen anledning att överklaga efter det och då gick fallet inte vidare till högre instans vilket leder till att där nu finns ett prejudikat som de kan hänvisa till i kommande fall.

Där var rätt mycket snack hos bloggare och på forum att folk borde samla ihop pengar och betala hans böter etc. Svenska fildelare har kanske skjutit sig själva i foten och mediaindustrin har kanske inget med saken att göra?