Inlägg

Inlägg som thrillman har skrivit i forumet
Av thrillman

Kikar på denna:

https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/tv-tillbe...

Har haft siktet inställt på en TCL i flera månader nu efter att ha läst många imponerande recensioner (främst amerikanska) men blir förvirrade vilken modell det handlar om på den europeiska marknaden. Kanske någon kan hjälpa till?

Annars blir det antingen Samsung ovan eller denna projektor:

https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/projektor...

Av thrillman

Hur går det för TCM? Någon modell som är värd att köpa? 75", helst 85".

Av thrillman

Inga större förhoppningar på det här spelet. De var så mycket bättre förr. GTA 5 är självklart ett bra spel men långt ifrån Rockstars påstådda kvalitet. RDR2 är ett mästerverk där man bara övergav online totalt (galenskap) vilket fick avsmak att infinna sig för företaget.
Som allt annat idag centrerar Rockstar bara sina tankar och ideer kring "hur tjänar vi maximalt med pengar?" Det är givetvis online och där kommer fokus att ligga.

Av thrillman
Skrivet av Laxpudding:

Acer Nitro VG240Ybmiix och LG UltraGear 24GN60R är båda IPS-skärmar. De har i grunden samma "svärta", det vill säga ett kontrastförhållande på cirka 1000:1. Vad du upplever som svart är alltså i relation till hur ljusstarkt du kör skärmen. Kör du LG:n med ljustyrkan på hög nivå får du sämre svärta och mer ansträngande bild. Kan vara så enkelt att LG-skärmen från början är ljusstarkare och på pappret är den specad lite högre, 300 nits mot 250 nits.

Så sänkt ljusstyrkan till att börja med.

Ifall du ansluter med HDMI till skärmen är det även vanligt att grafikkortet kör signalen som RGB Limited medan skärmen väntar sig RGB Full-nivå. Då blir bilden väldigt blaskig, både sämre svärta och lägre ljusstyrka. Kan vara så enkelt problem.

Tack för tipset. Så du hade inte köpt en ny 2540x skärm för just poker/film?

Av thrillman
Skrivet av IMPANI:

Vilken Razer modell på skärmen har du just nu?

Sorry, var ingen Razer skärm utan Acer Nitro VG240Y (bmiix) 24"

Den är dock paj, så har en LG som ersättare sen förra året: https://www.inet.se/produkt/2222176/lg-24-ultragear-24gn60r-i...

Behöver dock något bättre då denna skärm inte håller måttet. Vill liksom ha bra svärta, gärna så jag kan ha en del på skärmen samtidigt och mindre strain på ögonen. Kan gejma på LG skärmen jag har så den jag ska köpa ska främst vara för just poker, multitasking, färger, bra för ögonen och lite film.

Av thrillman
Skrivet av IMPANI:

Spontant så skulle jag säga det du är ute efter är en skärm med IPS-panel då dessa har bäst färgåtergivning och svärta, jämfört med VA och TN.

Huruvida det ska va 1080p eller 1440p är en smaksak och svårt att ge någon rekommendation där utifrån din beskrivning. Detsamma gäller för vilken tum du är ute efter. Själv så använder jag en 27" 1440 och en 27" 1080p hemma.

Gällande vilket märke som är bäst så skulle jag säga att du lär inte märka någon skillnad. Många skärmar som produceras har ju samma pool av tillverkare/leverantörer. Ta LG som exempel, dom tillverkar ju panel åt både ASUS och Dell.

Min default rekommendation för simpel skärm är 27", 1080p, IPS, höj- och sänkbart stativ. Gällande varumärke så kör på någon av dom större aktörerna. LG, Asus, Acer, AOC, Samsung, Philips eller BenQ för nämna några. Sådan skärm kan du köpa för så lågt som 1400kr, men oftast runt 2000kr.

https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?b=s491885610&o=produ...

Tack för svar. Har läst att 2540 är riktigt vasst med mycket detaljer, bra svärta och de är lätt att ha flera flikar uppe samt många bord samtidigt. Gärna något som är snällare mot ögonen än min nämnda. Passar det du skriver in?

Av thrillman
Av thrillman

Ny skärm för poker.

Hej. Sitter med en Razer skärm på 165hz "27 just nu, men den gör inte riktigt jobbet.

Skulle behöva en ny skärm till diverse hemarbete/nätpoker. Jag är dock ny på upplösningar osv (alltid spelat så 1080p har varit standard).

Vill gärna ha något som är snyggt, ger bra svärta och detaljer, skön för ögonen och där det ryms en del på skärmen. Är det 2540x1440 som gäller då? Har läst att dell är bäst.

Kom med förslag!

Tack.

Av thrillman

Jösses vilken respons.

Antar att de är bättre att vänta till slutet av året att köpa TV om man inte är i akut behov då? Den jag ville ha fanns dessutom inte i 85".

Av thrillman

Är ute efter en TCL, men då jag kollar recensioner från främst USA, är det svårt att veta vilken motsvarande modell är i Sverige. Siktar på en 85" och deras värstingmodell, vilken ska jag köpa då?

Tack!

Av thrillman

Allt för att folk ska uppgradera för de behövs "mer fps" därav mer konsumtion, mer cash...trött på skiten.

Av thrillman
Skrivet av bopp:

Slog själv till på ett 6700 XT på Black Friday inkl 2 spel.
Om du köper från vissa ÅF får du nu även med The Last of Us Part 1. Välj det billigaste stället:
https://www.amd.com/en/promotions/last-of-us-bundle

Last of us har jag tänkt spela, men inte kommit till skott. Känns ju som ödet - tack för tipset!

Av thrillman
Skrivet av Xverminator:

Jag tror nya PSVR2 kommer ändra på saker och ting, nu börjar ekonomin sakta stabiliseras och folk kanske vågar köpa mer inom kort.

PSVR2 verkar vara ett stort lyft från föregångaren och är väldigt enkelt att komma igång med (och hyfsat bra pris vs prestanda).

"Nu börjar ekonomin sakta stabiliseras.." än är inte den sista tomten född. Inte konstigt att det ser ut som det gör, när folk tror såna helt absurda saker.

Av thrillman
Skrivet av reeson:

hur var den med glas då?hade du nån belagning på? kan tänka mig att plathet och friktion var bra men musen var tokigt kanske beroende på?

Min gamla Icemat jag köpte 2005 är fortfarande som ny. Bästa musmattan jag ägt. Perfekt friktion/snabbhet.

Av thrillman

Blir nog att köpa ett 6700xt. Priset är okej för tillfället.

Av thrillman
Skrivet av Printscreen:

Vi har ju också råd att betala dessa priser som svenskar.

Vi är också i toppen på listan över de länder med minst ökning 2007-2021.
Förövrigt är den där listan helt irrelevant, för det är dels Wikipedia, och dels är det extremt svårt att mäta.

"Gross’ means that depreciation costs are not subtracted".

Skuldsättning i hushåll måste tas med i kombination, inte i samband, och mycket av kapital är fast i fonder, sparkonton, aktier, fastigheter osv.

Inflationen tas inte med i mätningen, då det är fullständigt omöjligt att mäta inflation från första början. Du kan få en minimal hint som är högst medioker som allra bäst. Löneökningar ligger vi extremt efter med.

Vi har dessutom svensk krona som är en x-variabel, och de länderna före oss har som generell regel, lägre priser än oss för de har euro (konsumtion, import/export etc) och högre inkomst i regel. Lägre skatter är något de kan skryta med och dessutom har 5 av länderna framför oss inga skatter på eget kapital utöver lön på samma sätt vi har i Sverige.

Hursomhaver, du kan ju tro att skuldtyngda svenska folket har enorm köpkraft. Det är långt ifrån sanningen, liksom det faktum att vi har 37000 i medellön i Sverige.

Kanske om man räknar in alla kommunalarbetares lön: som icke-kommunalarbetare betalar.

Av thrillman
Skrivet av Enviro:

Inlägg med onödigt sidospår har plockats bort.

Inlägg som behandlar förklaringen om hur kapitalism fungerar, dvs livsnerven, är knappast "onödiga sidospår", utan manar kanske fler till eftertanke i ett bredare spektrum, och samband med de satta priserna på GPU:er.

Ni är dock överjävliga på ta bort inlägg, och det är nästintill skrämmande hur diktatoriskt ni beter er. Snacka om att tassa på bomull.

Av thrillman
Skrivet av Knotvillage:

Jag tycker debatten gällande priser för nya komponenter börjar spåra lite

Vilka är det som tycker priserna är för höga och varför. Finns det någon här som under hot blivit tvungna att köpa något annars kan man ju välja själv.

Det blir ju märkligt när någon som inte ska köpa en produkt tycker priset är fel, och det gäller även prestandan.

Så om vi bara tar den delen som ska köpa ett, låt oss säga grafikkort, varför tycker ni att priset är högt? Vill man nu inte betala 17000 för ett 4080 så finns ju flertalet ställen där man kan köpa andra hand. Den större delen av oss har nog detta som hobby, inte ofta som datorspelande ger en inkomst utan det är en hobby.

Är ju samma sak som att jag skulle börja samla på Bugatti och sen gnälla att dom är för dyra. Det finns ju grafikkort från drygt 1000 till, lite osäker men säkert runt 100000 och någonstans där emellan bör man väl ha lagt sin budget annars tycker jag att man borde byta hobby.

Debatten är redan avklarad. De som försvarar dessa sjuka överpriser behöver nog rannsaka sig själva lite. Förmodligen är det okunskap eller viljan att provocera som råder. Finns absolut INGEN anledning att sätta dessa priser. Att du ens jämför grafikkort med Bugatti är ju sinnessjukt skrämmande. Grafikkort behövs i de allra flesta sektorer där behov av IT existerar, vilket är i de flesta fält idag. Grundtanken är ju att man ska kunna erbjuda kort i lägre/mellanklasser till konsumenterna, inte skinna de. Majoriteten av människor har liksom inte 10-20 k att lägga på ett kort, och ibland är till och med 5000 mycket. Du verkar ju leva på månen, så det spelar väl ingen större roll.

Det behövs större konkurrens helt enkelt. Det här monopolet drivet av total girighet utan förnuft har gått för långt.

Av thrillman
Skrivet av Waste:

Känns som att dom har spelat in "Säsong 2" redan. Dom har delat första säsongen i två delar för mer och längre publicitet och högre intäkter som resultat.

Nej, säsong 2 har inte spelats in än. Den är inte ens i PP ännu och jag tvekar på att manusförfattarna satt sig och skrivit, även om riktning och plot säkerligen är klart.

Tippar på släpp sent 2024, alternativt mitten av 2025.

Av thrillman
Skrivet av CreativeX:

Valuta och inflation säger du. Vad hände för 2 år sen med Nvidia då när dom påstod att det var kretsbrist eller miners som köpte ut korten och orsakade höjda priser? Sen dess har ju priserna inte ändrats, samma skit hela vägen, för dom vet att dom kan. I mitt tycke inflationen här har inte lika stor betydelse som du tror att det är. Visst kanske några % dyrare pga inflationen MEN deras spel om pris är kvar sen 2020, som dom sa själva, du kommer köpa oavsett pris. Kan garantera dig att dom hade kunnat sänka priset om dom bara ville. Men ja detta börjar bli tröttsamt, ständigt prisgnäll.

Börjar bli tröttsamt med ryggradslösa svenskar som gnäller på det mest irrelevanta saker, men tröttnar på gnäll om omotiverade, astronomiska priser på grafikkort.