Inlägg

Inlägg som pt96hni har skrivit i forumet
Av pt96hni
Skrivet av Gurrrra:

Huh? Nån tipsade om en butik o jag otipsade om en butik, vad är felet med det? Hur ofta håller jag mig för övrigt inte till ämnet?

Det du gjorde men att dra in "ormolja" diskussionen är tyvärr döda hela tråden för oss andra som vill ha lite bättre saker och inte tycker allt är "ormolja".

Av pt96hni
Skrivet av Buddaz112:

Helt ärligt vet jag inte. Inte helt hundra. Ändrar mig hela tiden. Svårt att välja.
Spanade lite på nya Martin Logan 15i Motion.
Vet ej om deras diskant har samma jobbighet som jag har fått uppleva med Audiovector. Att höga toner låter så högt.
Jag har nedsatt syn och det medför till att hörseln är bättre och mina öron uppfattar höga toner som det låter allt för högt.

Var i butik och köpte Yamaha lurar och fick då provat SF lumina 2, SF Sonetto och Monitor Audio Gold.
Fick lyssnat via en Roksan.
Eftersom vi då kom fram till utifrån det jag hadde hemma och preferens att jag gillar rakt samtidigt lite värme.
Fick lyssnat och efter det hadde jag önskat en kloning på SF mellanregister/diskant från Lumina ihop med Monitor Audio bas respons.

Jag har några butiker till hands som säljer det mesta. Ofta i butiken har de så minimalt och vill hellre man skall köpa något annat som är dyrare.

Äldre versioner av Audiovector hade problem med diskanten framförallt då Avantgarde modellen i kombination med viss musik och vissa förstärkare. Detta ska vara fixat i nyare modellerna så lyssna på ett par R1:or om de ligger inom budgeten.

Av pt96hni

Kollade lite på priserna och jag betalar 125 kr (årsvis betalning, 149 månadsvis) för Qobuz Studio medans Tidal kostar 199 kr för bättre ljud och 99 kr för bas versionen, Spotify kostar 119 kr numera.
Jag har en Naim NDX2 och den har inbyggt Qobuz stöd och priset var en av anledningarna till att jag bytte från Tidal.

Av pt96hni
Skrivet av NidoKing:

Det låter ju jättebra, finns det något du saknar i utbudet?

Inte vad jag har märkt, dock så har jag inte använt Spotify så mycket utan gått från egna cd skivor (rippade i Naim Unity Core) till Tidal till Qobuz. Metallica:s senaste fanns till exempel på lanseringsdagen i 24/96

Av pt96hni
Skrivet av NidoKing:

Kul tråd!

Har ju själv stereo/tvåkanaligt som intresse sedan många år. Är de någon här som kör Tidal istället för Spotify?
Lämna gärna comments isf, har just signat up på Tidal och tycker det är riktigt bra.

Jag gick från Tidal till Qobuz eftersom den har mera högupplöst musik och min streamer har inbyggt Qobuz stöd.

Av pt96hni
Skrivet av Yoshman:

Gick utmärkt att byta batteriet utan att byta tangentbord, däremot verkar det som Apple även bytte ut batteriet om man ville få tangentbordet utbytt. För att komma åt tangentbordet var man bl.a. tvungen att ta bort det fastlimmade batteriet.

På mitt förra jobb hade vi MacBook Pro:s och jag skickade en hel del 2016 modeller på service pga tangentbordsfel och då byttes oxå batteriet.

Av pt96hni

Undrar om det gäller elbilar oxå 🤔

Av pt96hni
Av pt96hni
Skrivet av Zemlan:

Toppklass är högsta utmärkelsen, Utmärkt är näst högsta. 🙂

Vet inte om jag sett något chassi få toppklass dock, alltid någon miss i helheten som gör att det stannar vid utmärkt. Ex priset lite för högt för att acceptera de mindre missarna/problemen som i regel finns.

Men andra produkter de testar brukar få toppklass lite då och då. Här dock varit lite mer sparsmakat med den utmärkelsen senaste åren iom skenande priser eller dålig till obefintlig tillgänglighet på mycket hårdvara osv. Känns det som iaf.

Men det förekommer ändå. Ex: https://www.sweclockers.com/test/35999-test-amd-ryzen-7-7800x...

Vad jag vet är Phanteks Evolv Shift XT enda chassit som fått Toppklass.

Av pt96hni

Kollade lite i skärmmanualen och den verkar bara ha 1 ingång samt Thunderbolt 3 krävs för 5K upplösning, via usb-c är max 4K @ 60 hz.

Av pt96hni
Skrivet av VisualDarkness:

Hur betalade du till Klarna? Använde du inte Qliros egen betalportal?

Jag betalade på banken fast råkade välja Klarna som mottagare.

Av pt96hni
Skrivet av flukke:

Stämmer inte riktigt längre:
https://nyhetsrum.pricerunner.se/posts/pressreleases/apple-ho...

"Här passade Apple istället på att höja priset på fjolårets Iphones. När sajten blev tillgänglig igen efter eventet hade den billigaste versionen av Iphone 13 och 13 Mini plötsligt blivit 700 respektive 400 kronor dyrare."

De äldre telefonerna höjdes både på apples egna butik och till återförsäljare.

I detta fallet så var det i samband med iPhone 14 releasen och då sänkte man dollar priset på iPhone 13 men i och med att kronan sjunkit kraftigt under året så höjdes svenska priserna istället.

Av pt96hni
Skrivet av Inet:

Hur menar du missade betalningar? det ser du ju i appen om du har några fakturor som inte är betalda?

Jag ser fakturorna i app:en och får en notifiering strax innan den ska betalas och i detta fallet så hade jag lagt in den för betalning men fel mottagare så jag trodde allt var ok. När jag fick hem brevet så kollade jag i qliro app:en och så sade den att fakturan skulle betalts för X antal dagar sedan och det fick jag ingen notis om varken via app:en eller mail endast via brev. Det borde vara ett notifieringsalternativ för missade fakturor för hade man fått en notis alt mail så hade man kunnat betala fakturan direkt utan att krångla till det med fysiska brev.

Av pt96hni
Skrivet av Inet:

Det finns påminnelse på Qliro, vet dock inte om det är default så och kan vara så att det bara är som push-notifikation.

Jag tycker det är en viktig fråga, ska ta det med dom, man borde kunna välja hur man vill ha notis, visa SMS, mail eller pushnotis.

Kanske alltid ha mail som default, tror ingen blir sur av att få ett sånt mail. Vi skulle även kunna göra det från vårt håll, men då vet vi inte om fakturan redan är betald, sen kan jag ibland störa mig på att få påminnelsemail när jag redan lagt en faktura för betalning på förfallodatum.

Oavsett, får ni en påminnelse som inte är rättvis, kontakta oss direkt så stryker vi den med Qliro.

Kollade i Qliro app:en och det finns en "Bli påmind när du ska betala" men ingenting om missade betalningar.

Av pt96hni
Skrivet av Inet:

Vad är det som är dåligt med Qliro? Dåliga omdömen finns det hos alla leverantörer, många som verkligen avskyr Klarna, tror ofta det har att göra med att man missat en faktura och fått en påminnelse. Får du det hos oss med Qliro så kontakter du oss bara så stryker vi den åt dig t.ex.

Jag utmanar dig, testa Qliro, blir du inte nöjd så bjuder jag på ett 50-pack pingvinstänger

Jag råkade betala en Qliro räkning till Klarna och märkte det inte förrän det kom ett fysiskt brev hem med påminnelseavgift. Fick inget mail eller notis app:en att fakturan inte är betald. Klarna får man mail och och notis i app:en att fakturan inte är betald.

Av pt96hni
Skrivet av Dinkefing:

Butiker har ingen makt att styra Nvidias officiella priser det kanske högst rapporterar lagersaldo och hur mycket kort de sålt inget mer.

Det här handlar 100% om kronkursern och den värdelösa kronan.

Samt att Nvidia verkar ha en policy att justera priserna för valuta med jämna mellanrum. Apple som jämförelse sätter ett pris vid lansering och håller fast vid det under produktens livstid.

Av pt96hni

Köp en ny Synology Nas (DS223 kanske) och 2 nya diskar som du sätter upp speglat (Raid 1).
Sedan så kör du Synology Migration Assistant för att flytta data till nya Nas:en se: https://www.synology.com/sv-se/dsm/feature/migration

Av pt96hni
Skrivet av edson:

Strix på detta kort och för det fina premiumpåslaget 1500kr, jisses! 😵‍💫

Japp du får ett 4060 ti för det priset.

Av pt96hni
Av pt96hni
Skrivet av BasseBaba:

Nice! Var kan man köpa nånstans?