Inlägg

Inlägg som pt96hni har skrivit i forumet
Av pt96hni
Skrivet av HiHiplay:

Jag vet egentligen att effekten inte spelar så jättestor roll, men jag glömmer av det ibland.

Om det finns något sätt att få en in Spotify Connect och kompatibilitet med Google Home i en Stereoförstärkare till ungefär samma pris som en AVC-s660h så är jag villig att överväga det, om det ger ett bättre ljud. Det bästa jag vet är en Chromecast Audio, men de tillverkas inte längre (och på Ebay kostar de bra mycket mer än vad de är värda). En vanlig Chromecast är också ett alternativ, men jag slipper gärna starta TV:n för att spela musik.

Edit: Det kanske ändå är en NR1200 som är bäst? Om den har bättre ljud än en i pris motsvarande surroundförstärkare (när man spelar på 2 kanaler)

Kolla på https://www.hembiobutiken.se/produkter/blu-ray-mediaspelare/n...

Av pt96hni
Skrivet av NightFred:

Gjorde min resa i höstas, 2022. Tröttnade på ljudet i mina gamla Genexxa GX 880 högtalare från Göteborg (typ 25-30år gamla). Så jag köpte ett par Dynaudio Emit 30 till min Pioneer VSX-923 7.1 förstärkare (2x150w i 6 Ohm). Ljudet blev bättre absolut men det saknades mycket när det kom till musik. Film helt OK. Hade dessutom en Centerhögtalare från Wharfedale (begagnad som jag fått av en kompis, 125W i 6 Ohm). Jag var mycket förtjust i centern då den fungerade både som förstärkare av allt tal i film/tv och som bas låda vid effekter i film. Men jag var inte riktigt nöjd med ljudet när det kom till musik. Precis som att ljudet var platt. Läst på massor och pratat med olika personer i olika hifi-butiker. Man måste välja antingen hemmabiosystem eller ett stereosystem. En receiver/hemmabiosystem kan inte leverera som en stereoanläggning kan när det gäller musik vilket också fler påpekat när jag varit runt och lyssnat på högtalare. Jo, om du lägger 30-40Tkr på recivern så får du motsvarig stereo för 10 Tkr.

Man behöver inte välja utan kan kombinera dem, jag har en naim 2-kanals anläggning som fronthögtalarna är kopplade till och den har sedan en bio ingång som stänger av volymkontrollen. Bio förstärkaren hanterar center + bakkanal och dess preout är sedan kopplad till naim:ens bio ingång.

Av pt96hni

Det är samma chassi som förra modellen som släpptes på WWDC 2019 så rivjärnsmöjligheterna har redan testats:
https://www.sweclockers.com/nyhet/28772-ifixit-mac-pro-ett-od...

Av pt96hni
Skrivet av Donnerstal:

Förutom att den faktiskt är bra och värd priset.

Ang prishöjningen mot den gamla så vad jag minns släpptes den innan kronan sjönk och priset justerades aldrig.

Av pt96hni
Skrivet av rotkiv42:

Om den, mot förmodan, stöder GPUs blir det intressant hur mycket extra ström man får ut från PSUn. Synd om det bara är runt 500W totalt...

300 W extra ström tillgängligt:
Två 6‑stiftskontakter som ger 75 W ström vardera
En 8‑stiftskontakt som ger 150 W ström

https://www.apple.com/se/mac-pro/specs/

Av pt96hni
Av pt96hni
Skrivet av tore_a:

Har ca 85mm till grafikkortet och 80mm till nätaggregatet. Misstänker att den nya d15 inte kommer passa för den har ”offset design”.
(Är säkert flera entals personer som kommer ha samma problem)

Kanske kan använda offset monteringen åt fel håll, misstänker nog att det leder till mer än 3 grader temperatur ökning, något som skulle vara spännande att se testat.

Skulle vara nice om moderkort-tillverkare kunde skriva var sockeln är i relation till kanter och pcie platser, minnesplatserna brukar finnas mått till sockel-center.
(Är säkert flera tiotals personer som har samma problem)

Enklaste är nog att kolla i Noctua Compatibility Centre när väl kylaren släppts för där står allt.
https://ncc.noctua.at/

Av pt96hni
Skrivet av OSkar000:

Långtidsprojekt var det ja...

Nu är det "bara lite målning och lister" kvar så med andra ord är det fritt fram att köpa högtalare.

Just nu lutar det starkt mot Elac Uni-Fi Reference tillsammans med centern från Elac Debut Reference-serie pga utrymmesskäl. Lite kompromiss men de ska matcha varandra bra.
https://www.referenceaudio.se/produkt/elac-uni-fi-reference-b...

https://www.referenceaudio.se/produkt/elac-debut-20-c62

Förstärkare får vänta ett tag till men förmodligen blir det en nyare Marantz när det råkar bli rea.

Något som fortfarande står på önskelistan är en ny sub. Den vi har i vardagsrummet är inte i direkt toppklass och har dessutom problem med att inte vilja starta automatiskt... Förslag på vad som är lämpligt att titta på? Den kommer att stå ganska öppet bakom soffan, rummet är drygt 24 kvadratmeter med öppen planlösning sen mot hall och trappor. Så tyvärr dåligt med väggar att ställa den mot.

När det gäller sub så finns ju alltid REL som alternativ.

Av pt96hni

Matgeek har ju testat både pizzaugnar och mjöl så kolla lite där kanske innan inköp?
https://www.youtube.com/playlist?list=PLNP4gW25urzxIQgJnFOBac...

Av pt96hni
Skrivet av Spiderpigbegins:

Vad är fördelen med att använda en sådan? Högtalarna har ju blåtand och så kan jag streama musik via Spotify i TVn?

Kör man med bluetooth så går ljudet via mobilen till högtalarna medans kör man spotify connect så går det direkt från spotify:s server till högtalarna man väljer bara i app:en spela upp på högtalarna.

Av pt96hni

Komplettera med https://www.hembiobutiken.se/produkter/blu-ray-mediaspelare/n... så kan du köra Spotify Connect.

Av pt96hni
Skrivet av Buddaz112:

Ofta när jag varit och lyssnat så brukar det vara Focal eller Audiovector.. Har så svårt för diskanten I Audiovector. Som den ligger så högt upp. Ljusa toner låter som skrik i mina öron.
Lite mer van vid KEF/Yamaha säkert därför. Någon dag jag hittar det jag vill ha så blir det byte utav högtalare. Tänkt lite på Genelec. Samtidigt kan man nästan istället spara till nya passiva stativare. Genelec one/3 är ju ca 13k/par känns lite för mycket.

Kör själv
Marantz NA6006/ Primare A34.2 / KEF R100

De Naim demo jag har varit på senaste åren har varit med Neat högtalare (https://neatacoustics.com)

Av pt96hni
Skrivet av Kibbo:

Min spontana tanke är densamma. Av någon anledning sitter de på en hög med kylare de inte har någon riktig användning för nu, så de smäller på dem på ett kort som egentligen inte behöver den kylkapaciteten bara för att bli av med lagret.

Tror snarare det är till för dom som villa ett komplett Stix system, 3050 fanns för övrigt oxå i ett Strix utförande så detta är ingen nyhet alls egentligen.
https://www.inet.se/produkt/5412714/asus-geforce-rtx-3050-8gb...

Av pt96hni

Lär väl hamna på likande pris som Radeon 7600 Strix https://www.proshop.se/Grafikkort/ASUS-Radeon-RX-7600-ROG-STR...

Av pt96hni
Skrivet av Buddaz112:

Kör du det typiska Naim/Focal eller Naim/Audiovector kombination eller något annat kul. Kan förstå dig ifall du vill köra all in Naim. Blir det inte tråkigt i längden.

Naim försteg, slutsteg och streamer, Chord kablar och Audiovector högtalare sedan en Pioneer biostärkare på förstegets AV ingång och en REL sub.

Av pt96hni

Uppgraderade slutsteget till ett Naim 250 och planen är att uppgradera försteget till ett Naim 332 snart så jag kan sälja de gamla sakerna i ett paket.

Av pt96hni
Skrivet av Tanax:

Vet inte vad du försöker säga, men vi konsumenter ska inte behöva ta skiten och svälja den. Gnälla samt ej köpa produkterna är dom enda sätten vi kan visa vårt missnöje. Det kommer säkerligen fortsätta till 5-tusen serien också, med all rätt. Ända tills Nvidia och AMD inser att priserna inte kan ligga på samma nivå som vid krypto-boomen.

Det börjar bli lite tröttsamt med allt gnällande i forumet men gnäll ni på bara, jag slutar läsa alla grafikkortstrådar för jag vet var de innehåller utan att öppna dem.

Av pt96hni
Skrivet av Pepsin:

Exakt, varför gnälla? Det är mycket snabbare än GTX 590! Teknisk utveckling? Nej, den ska stå still!

Det är bara att acceptera att det kommer vara permanent gnällande på för lite VRAM, fel modelnamn och för högt pris i alla grafikkortstrådar de närmaste 2 åren till 50XX släpps...

Av pt96hni

AudioQuest som nämdes i början säljs endast på Hifiklubben i Sverige numera för övrigt.

Av pt96hni

Finns priser på Komplett och Asus 4060 Ti Dual OC kostar 5190 kr medans TUF kostar 6279 kr