Inlägg

Inlägg som Fulis har skrivit i forumet
Av Fulis

Min sambos Macbook ifrån 2007 rullar fortfarande och kan utföra de uppgifter du nämner. En ny dator gör det snabbare. Är inte tid pengar och du vill spara minuter varje dag så är det absolut inte konstigt med en MBP ifrån 2015. Se till att stoppa i ordentligt med minne bara så det håller i några år. Det finns gott om hemsidor och filmer där ute som gämför 2015 och 2016 med varandra.

Av Fulis

Ok. Då vet jag. Jag behöver få lite plats här hemma så först till kvarn är det. Upphämtning har förtur och jag kan gå ner till 600:- om det inte är en massa krångel

Av Fulis

400:- är lite lite. Bor i Mölnlycke utanför Göteborg. Hämtning är uppskattat då jag har lite mycket att stå i nu och ingen passande kartong. Återkom Emrik hur du vill göra så får vi lösa något.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fulis

Deskmount III Dual Arm Svart

Säljer mina skärmar och detta fäste pga uppgradering till en stor istället.
Använt sen sommaren. Inga repor Nypris lite drygt 1200:-
Kan inte skickas då jag inte har kvar kartongen.

Läs hela annonsen här

Av Fulis

Gamingskärm Acer Predator GN246HL

Drygt ett år gammal skärm i fint skick. Säljes pga uppgradering.
Finns i Mölnlycke. Upphämtning uppskattas. Betalning sker med swish.
Inkl nätkabel, vga-kabel, dvi-kabel, manual, skiva, originalkartong.

https://www.inet.se/produkt/2205197/acer-24-predator-gn246hl#...

Läs hela annonsen här

Av Fulis

Mac Mini Late 2012 quad i7

Pga av studier så har jag varit tvungen att skaffa en laptop så jag måste tyvärr göra mig av med den förmodligen bästa dator jag någonsin haft. Inköpt 2014 i samma veva som den nya (besvikelsen) släpptes.

Quad i7 2.3
16 GB ram
256 GB SSD

Väldigt fint skick. Avreggad och formaterad. Kommer med Mavericks installerat men det ska bara vara att uppgradera direkt om man föredrar det. Finns i Mölnlycke utanför Göteborg. Hämtning uppskattas men kan även skickas. Frakt brukar gå på 100:- med Schenker. Skickar bara mot förskottsbetalning. All betalning sker med Swish. Första kontakten sker alltid via mail.

Läs hela annonsen här

Av Fulis

USB-c dockningstation för MBP 2016

Jag är på jakt efter en bra dockningsstation för min MBP.

Krav
Majoriteten av anslutningarna på baksidan
Ansluts med USB-c som också laddar.
Skärmanslutning som hanterar 4k (helst 60hz)
Ett gäng usb som kan hantera mycket parallellt. Bla 60ch ljudkort och en 8ch midi interface.
Ethernet

Det börjar dyka upp ett gäng på marknaden men informationen är dålig. Någon som hunnit skaffa någon och isf vad är omdömet?

Några jag kikar på.
http://www.belkin.com/us/p/P-F4U095/ Framgår inte vilken hz skärmarna körs i
http://www.dell.com/support/article/us/en/19/SLN301105 Dåliga omdömen. Bara 30 hz.
https://www.owcdigital.com/products/thunderbolt/thunderbolt-3... Ser trevlig ut. Dock inte släppt.

Av Fulis
Skrivet av Bakgrund:

Instegsmodellen för 17000 har ju dock ingen touchbar, och bara en sketen dubbelkärnig i5 som den jag länkade också har. Visst är det 6360u som sitter i instegsmodellen? Var har du hittat information om att den är dubbelt så snabb som 6200u? Enda skillnaden jag ser är att 6360u har 1MB mer cache, lite högre klockad och en annan grafikkrets.

My bad. Jag har inte ens tittat åt den datorn. Jag var inloggad som student och kikade på modellen över då man ser priser med rabatt. Jag jämförde med 6267U. Nu använder väl iof testerna mycket av grafikdelen av processorn men det är ju en markant skillnad i prestation.

http://imgur.com/a/mi2PD

Av Fulis
Skrivet av Bakgrund:

13 tummaren för 17 lax känns som en riktigt dålig deal när man kan få en nästintill identisk dator för 8000 med den skillnaden att det står Xiaomi på den. http://www.banggood.com/Xiaomi-Mi-Notebook-Air-Windows-10-13_...

Visserligen inte från svensk återförsäljare, men det visar iallafall att man betalar extra bara för märket...

Identisk? Den saknar både retinaskärm, thunderbolt 3, touchbar (om det nu är bra återstå att se), äppelskruttens processor är runt dubbel så snabb, den har OSX och gott om support över hela välden. Men ja. Det är mycket pengar. Jag hade tänkt köpa en 15" i7 men nu får det bli en 13" i5 istället. Det var bättre förr. Dvs 2014 när man fick en 13" för 13k:-.

Av Fulis
Skrivet av lord_vasagos:

Men har den 3.5 tums ljudplugg så iphone 7 hörlurar inte passar eller behöver köparna fixa en adapter för sina 3.5 tums headset

Va köper man 9cm tjocka pluggar? Låter fancy. Vill ha

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fulis
Skrivet av Yoshman:

Den modell jag är mest intresserad av, 15" utan dGPU, känns faktiskt väldigt bra prissatt jämfört med andra modeller. Att den modellen saknar "Touch Bar" är inte hela världen, trodde jag inte använde den raden alls men insåg sen att även ESC sitter där!

Den billigaste 13" modellen med "Touch Bar" blir faktiskt dyrare än 15" utan "Touch Bar" när man klämt in 16 GB RAM (som är standard på 15"). Då har 15" ändå 4-kärning CPU och, betydligt viktigare, något högre enkeltrådprestanda (3,1 GHz mot 3,4 GHz, men blir nog en uppgradering ett snäpp för 3,7 GHz max turbo nästa steg är inte direkt prisvärt...).

15" Utan touch bar? Är inte det förra modellen?

Av Fulis

Skum prissättning. Det skiljer 1k mellan 13" och 15" med i7, 512Gb ssd, och 16Gb ram. Jag är tacksam för studentrabatten iaf men ska nog ändå sova på saken innan beställning.

Av Fulis

Hoppas på en mbp13 med quad i7. Annars får man nog köra på en 15.
Jag kör på en quad i7 mini från 1212 som rullar på grymt bra men är i behov av en laptop nu tyvärr.

För övrigt tror äppelskrutten sköt sig lite i foten när man inte kunde byta gpu efter behov i sin Mac Pro. Ska bli kul att se vad de lyckats få fram.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fulis

Jag upplevde grafikkortet varmare i nano är i define s. En av anledningarna varför jag kör vattenblock där med nu, för att få ner ljudvolymen. Jag har skaffat en fläktkontroller som jag har tänkt ha på skrivbordet sen. Letar efter en bra multikabel att skarva på bara så man slipper 50 färgglada kabler Kan skicka bild när det är klart. Köpt plexi att bygga in den i. Överlag är jag nöjd med predator. Dock vill jag få ner varven på pumpen då den hörs mer än fläktarna när burken jobbar. När jag har kontroller kanske jag vänder tillbaka luftflödet med så att luften sugs in fram och ut bak samt skippar fläkten i botten. I nuläget kan jag inte balansera flödet innan kontrollern är inkopplad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fulis

@Edge1:

Tack. Här är en bild på när det var klart. När jag uppgraderar till 1080 så kanske jag slänger in en radiator till längst bak. Får se om det finns några slimmade på marknaden då. Skickar med en bild på lite temps med. Nu kör jag datorn väldigt tyst men det finns en det utrymme för överklockning. Få se om jag orkar. Kör med en i5 4690K samt ett GTX970 nu så jag antar att de nyare prylarna blir lite varmare. Det är inte den svalaste eller tystaste burken jag byggt men det duger gott och väl. Det blev bra mycket tystare än luftkylning.
Ursäkta dålig mobilbild på temperaturerna.

http://i.imgur.com/6pTn5Ns.jpg

http://i.imgur.com/M6ZJ9yg.jpg

Av Fulis

Såhär blev det iaf.

http://i.imgur.com/dSqqrh5.jpg

Kortade ner slangarna och flyttade snabbkopplingarna till radiatorn då den är bökigast att få in. Väntar fortfarande på de sista delarna innan jag kan testa men som det ser ut så får man in ett 266mm lång GPU med 4,3 mm marginal. Ska bli kul att se hur den levererar

Av Fulis

@Edge1:

Tack för dina svar. Jag kommer nog skaffa detta och modds lite. Om inte 1080 får plats kommer jag kapa lite i fronten för pumpen på mitt nano om det inte skulle fungera. Får väl göra en post här sen då nätet lyser med sin frånvaro om kombon.

Av Fulis

Kollade mest måtten. Tänkte ha slangarna i överkant och kanske korta dem. Även flytta anslutningarna på grafikkortet till ovansidan. Tänkte köra insug i botten och bak och utblås genom radiatorn fram. Vill inte heller ha det öppet upptill. Frågan är hur mkt varmluft ifrån psu som fläkten drar in. Håller på med research fortfarande. Mitt grafikkort är 244 i nuläget men vill kunna få plats med 1080 sen som är 266 vilket får plats när jag mäter. Frågan är hur mkt bök det blir med slangarna. Hur upplever du pumpvolymen i förhållande till andra pumpar?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fulis

Jag har funderat på ett 240 predator i mitt Nano. Vad var det som gjorde att det inte fick plats?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Fulis

Hej. Allt är sålt. Jag hade glömt att ta bort annonsen. Sorry. @Järfällaboende: