Inlägg

Inlägg som cheetah1 har skrivit i forumet
Av cheetah1

Folk verkar gilla Lenovo. Är Lenovo bättre än Dell rent generellt på att bygga datorer?

Av cheetah1
Skrivet av -=Mr_B=-:

Fast spisar är ju tekniskt sett egentligen inte fasta installationer längre. De sitter ju "alltid" med kontakt. Faller de fortfarande under fast installation?

Precis det jag menar. Sålänge inte spisen sitter fast ansluten till en anslutningsdosa så är det inte fast installation. Vidare är den inte fast installerad även om den varit ansluten till en dosa, när den väl blivit urkopplad ur dosan.

Rekommendationen i det här läget är att bygla den enligt etiketten som borde sitta på en liten avtagbar plåtbit, för 230 volt, en fas, och därefter koppla in en jordad enfaskabel (finns att köpa nästan överallt) till plinten enligt samma instruktion. Värt att ha i åtanke är att det mest troligt krävs ett uttag avsäkrat till 16A för att köra även bara ugnsdelen. Skulle kunna tänka mig att det kan gå att köra den på 10A i kanske 20-30 minuter innan säkringen går, om den drar 16A. Ytterligare värt att tänka på är att absolut inte dra ur kontakten ur uttaget med ugnen på, för det är inte nyttigt för uttaget, det bränns tillslut sönder av ljusbågen som blir, vilket leder till minskad kontaktyta i uttaget, vilket i sin tur till slut kan leda till brand.

Av cheetah1

Vad tror ni om den nya versionen av Dell XPS15? Verkar rätt bra utan att vara allt för dyr, och det finns en matchande docka som tar 3 x Full-HD-skärmar eller 2 x 4K, och som även har USB 3, ljudutgång och Ethernet.

Av cheetah1
Skrivet av Itchy Trojan:

Lenovo p50!!! Væntar sjælv på den, P70 slæpptes før några dagar sedan. Finns docka och annat kul till dessa också

Var hittar du P50 nånstans? Hittar ingen modell som heter så på Lenovos hemsida, men jag kanske tittar fel?

Av cheetah1
Skrivet av -=Mr_B=-:

Problemet är att klippa kabeln till plattorna måste du vara certifierad för att få göra.

Fel. Sålänge inte spisen är fast installerad utrustning får man göra precis vad man vill. Modifierar man en CE-märkt apparat så förfaller däremot CE-märkningen och man tar själv över ansvaret för apparatens säkerhet.
Sen är det ju bra om man vet vad man inte gör, så man inte tar livet av sig själv eller någon annan och/eller eldar ner huset.

Fast installerad utrusting, såsom fast kabel, uttag, fast anslutna spisar och tvättmaskiner, ingrepp i elcentral etc kräver däremot behörighet, eller att man arbetar med ett yrkesmannakontrakt under en behörig installatör, som då har ansvaret. Undantag finns i form av att man får byta ut uttag och strömbrytare till nytt av samma typ samt montera och demontera fasta belysningsarmaturer (tänk taklampa kopplad med sockerbit), båda om man säkert vet hur man gör.

Kuriosa i sammanhanget är att man rent formellt faktiskt inte får spika fast en lampsladd längs med fönsterlisten tillexempel, eftersom det då blir fast installation (som förutom att bryta mot behörighetsreglerna dessutom bryter mot reglerna för hur en fast installation ska utföras vad gäller kabeltyp och avslut, och inte helt osannolikt klamringsavstånd), men just den rent byråkratiska regeln kan man ju kanske ta med en liten nypa salt..

Källa: Jag är ellärare.

Av cheetah1

Såg att Alienwares sån grafiklåda tar vilket normalstort grafikkort som helst, så det hade ju kunnat fungera också. Massa USB-portar på också, så plugga in skärmar, tangentbord och mus i den, så är det bara kabeln till datorn och ström som behöver kopplas. Men en Dell med en docka vore ju fint. Ska titta på det.

Av cheetah1

Professionell laptop med docka och möjlighet till flera skärmar

Tja!
Har fått nytt jobb, och letar nu efter en vettig setup (som chefen betalar). Behöver en bärbar dator för att kunna ta med på kundmöten och lektioner (lärarjobb), men vill när jag jobbar hemifrån kunna jobba med minst 3 externa bildskärmar med datorn i en docka. En del av arbetet kommer vara att ta fram videolektioner, så den bör även ha hyfsad prestanda för videoredigering. Bra lagring vore bra, men om det inte går att kombinera bör den ha USB3, Firewire eller Thunderbolt för en snabb extern lagring.

Just kravet på 3 bildskärmar verkar vara svårt att uppnå. Alienwares lösning med en extern burk med grafikkort i kändes vettig, men den har bara två portar. MacBook Pro stödjer bara 2 externa skärmar. Fler bra förslag?

Edit: Det räcker bra om den kan hantera 3 skärmar på 1920x1080 eller 1920x1200, även om 2560x1440 vore najs.

Av cheetah1

Åfan. Men dåså. Tack! Men varför står det på postskärmen att dom går i 1333 MHz då?

Av cheetah1

Gigabyte P67-kort vägrar köra minnen på rätt frekvens

Hej på er!
Kör ett nu ganska gammalt P67-kort från Gigabyte, och då jag nyligen bytte CPU-kylare lyckades jag skada två av minnesmodulerna jag hade i när jag pillade av kylflänsarna på dom för att inte ta i kylaren, så det blev helt enkelt dags för en uppgradering. Gick in och tittade i specen på mitt kort, och det ska fixa upp till 2133 MHz. Hittade ett paket med Corsair Vengance, 4x8 gig, med lågprofilskylare på, som ska köras på 1866 MHz. Dock vägrar kortet köra på denna frekvens av någon anledning, så fort jag ställer in den, kollar att den går på rätt timingtabeller och rätt spänning, och sen startar om, så vägrar den boota, utan bootar själv om och sätter upp en ruta att nåt har gått fel på grund av överklockning och att minnena nu går på 1333 MHz... För att göra saken värre ändå indikerar HWinfo att minnena tillochmed går på 933 MHz.

Vad gör jag för fel/är något trasigt? Det ska här medges att jag inte kör det senaste BIOSet på kortet, så jag vet inte om det kanske kan hjälpa, jag har bara inte orkat pilla ihop en bootbar USB-sticka för att flasha om det.

Övrig setup är:
Intel Core i7 2600K @ 3,4 GHz
Noctuakylare som håller idletemp på 35 grader med fläktarna avstängda - coolt..
Samsung 500 GB SSD
2 x Gigabyte GTX460 - sista flaskhalsen på det här gamla systemet.
1000W Corsair nätagg

Emotser intelligenta svar!

Av cheetah1
Skrivet av NisseG91:

Stör det dig så mycket ås kan man väl göra olika profiler? så laddar man olika beroende på vad du vill göra.

Inte vad jag kan hitta..?

Av cheetah1

Nvidias förbannade drivrutiner

Hej!
Jag har precis fått i ordning och kört igång min rigg med 2x GTX460 1GB i SLI med tre skärmar kopplade till. Mycket trevligt.

Jag sitter dock och svär högt och ljudligt varje gång jag ska ändra nåt i setupen kring skärmarna. Jag spelar tillexempel lite Flight Simulator, och då använder jag Nvidias Surroundhistoria, vilket gör alla tre skärmarna till en och samma. När jag däremot spelar en FPS (Portal 2 är det just nu) så nöjer jag mig med att ha en skärm igång med SLI inkopplat. Vid vanlig surfning vill jag ha alla tre skärmarna igång, men som varsitt skrivbord, och i det läget stöds tydligen inte SLI.

Nåväl, till problemet. Varje gång jag gör en ändring i Nvidia Control Panel angående kortens och skärmarnas konfigurering så tvingar programvaran mig att stänga Windows Live Messenger och programvaran till mitt Logitech G19. Som om inte det vore nog, varenda gång man gör en ändring så glömmer den omedelbart bort hur man hade det konfigurerat sist, så jag får dra runt skärmarna för att dom ska hamna i rätt ordning. Jaja, tänker ni, det är väl bara att byta plats på kontakterna så stämmer det sen. Nähäru! För när man kopplar ihop dom som samma skärm (Nvidia Surround) och när man har dom som varsitt skrivbord så har skärmarna olika nummer, så dom hamnar i olika ordning!

Är det nån mer än jag som irriteras över det här? Är det nån som har en förklaring? Är det nån som har en lösning? Jag har inte haft burken igång mer än några få dagar och jag börjar redan bli så trött på det att jag snart nöjer mig med att ha en skärm igång hela tiden istället.

Tack på förhand!

Av cheetah1
Av cheetah1

Det måste väl finnas nån ventilationsfirma nära dig?

Av cheetah1

Men vad i jösse namn har hänt här..? Du är helt säker på att bara 1TB-disken sitter inkopplad i datorn? Inte för att dumförklara, men nånting riktigt konstigt måste ha hänt annars...

Av cheetah1

Ah, det var vad jag hittade också. I vilket fall som helst så kvittar det hur jag kopplar, och alla diskar och sånt sitter bara på 12V2, så där kan jag inte ändra nåt.
Misstänker att det är nåt fel på 12V-matningen på 12V2-railen, för nu kan den inte identifiera eller spinna igång nån disk längre, även om jag bara har en ensam disk inkopplad så snurrar den inte igång. Ger jag disken ström från en annan burk så funkar det klockrent.

Det märkliga är att jag inte får några problem med grafiken. Men dom kanske använder mest 5V?
Edit: ...sa jag, och 5 minuter senare slocknade grafiken. Ja, det är bara att byta och se glad ut, så funkar det nog sen.
Edit2: Det var visst inte bara grafiken som slocknade. Nätaggregatet vägrar starta helt och hållet nu, så det lär definitivt vara det det är fel på.

Av cheetah1
Skrivet av MultiMan:

HX1000 går att koppla fel så att i princip allting går på ena sidans nätdel (500W), då riskerar det överbelastning med TS rigg. HX1000 är 2st 500W-agg i samma skal. Börja med att undersöka hur du har kopplat.

Okej, får undersöka detta. Jag är inte säker på var jag har manualen, och det står inget på höljet, vet du (eller nån annan) vilken rail dom fast monterade PCI-E-kablarna sitter på? Man borde ju kunna gissa sig till att dom sitter på 12V1, men vem vet..

Av cheetah1

Hm, ett test på Antec fick det till 747 watt..

Av cheetah1

Uppdatering: Defenitivt nätdelsfel. Kör disken i en annan burk (gamla datorn) och där funkar den klanderfritt. Sätter över den i nya och den börjar krångla strax efter uppstarten. Testar flera gånger, och den vägrar fungera. Ställer datorerna tätt intill varandra och kopplar ström i disken från gamla datorn. Vips så funkar det igen.

Ikväll har jag även testat att koppla ur allt utom ett grafikkort, och då funkar det. Kopplade in en sak i taget, andra grafikkortet, SLI, BD-brännare, en till disk osv och får högre och högre frekvens av fel.

Jag köpte en nätdelstestare, men tyvärr testar den inte belastningstest utan enbart spänningsmätning med nätdelen på tomgång, och då ser jag inga fel. håller alla spänningar inom 0,1 V och PG-tid på 280-290 ms.

Så, fel forumdel, men jag vill byta till annan typ av nätdel för att vara på säkra sidan. Vad rekommenderar ni att jag byter ut mitt Corsair HX1000 mot? Edit: Det måste finnas i dustins sortiment, eftersom det blir fråga om ett returärende.

i7 2600K (1155)
2x GTX 460
4x HDD
1x BD-brännare
gärna möjlighet till fler diskar i framtiden och gärna ordentlig mariginal.

Tack på förhand!

Av cheetah1
Skrivet av Vashy:

Fick två svarta vinklade med mitt gigabyte p67-ud5 men jag behöver iaf 2-4st till.

Ah. Jag har själv ett UD3. Du kan ju alltid höra med dom om det går att köpa löst (såvitt jag har förstått är det ett svenskt företag?)

OT: Vad tycker du om ditt moderkort?

Av cheetah1

Min gamla systemdisk hade jag ungefär 220 gig på efter ett år, och det är med 4,5 TB lagring utöver det, alltså bara programvara och lite dokument och "Downloads" från webläsaren, och jag vill ha mariginal för det. En SSD i den storleksklassen, och det ska ju helst vara SATA/600 också om det ska vara lönt, ligger på runt 4000 och uppåt. en SATA/300 300GB Velociraptor kostade mig 1400, nu är den ännu billigare. Men, jag överväger helt klart att byta den mot en SSD om det ska fortsätta krångla såhär med gamla hederliga diskar. Väntar på svar från WD:s support atm, så vi får se vad dom säger innan jag skickar in den igen.