Inlägg

Inlägg som Heinkel92 har skrivit i forumet
Av Heinkel92
Skrivet av simonw:

Vad jag kan tyda så verkar det inte bättre än att det är AG-coating även på dessa Dock inte hittat något konkret info om detta.

http://www.lg.com/se/datorprodukter/bildskarmar/LG-IPS237L.js...

Ytskydd: Antireflex

"Gör löpsnara av slipsen"

Verkar inte bli något köp....

Av Heinkel92

Är det glossy? då är det insta-buy! Spyr galla på AG-coating.

Angående att det är låg upplösning så håller jag till viss del med, den har lägre upplösning än min nuvarande 24", men det finns fördelar. Personligen så använder jag min dator primärt till spel eller bara slösurf på till ex YT. Det jag gör kräver inte högre upplösning och sitter man på ett normal avstånd är det knappast så att du kan se pixlarna... Vidare krävs det betydligt mer tusenlappar i hårdvara att driva säg BF3 i 2560x1600 gentemot 1920x1080. Sålänge färgåtergivningen är hyffsad, vilket den lär vara då det är IPS. Så tror jag denna skräm blir perfekt för oss som primärt använder datorn för spel.

Mina 0.02$

Av Heinkel92

Jo, efter mitt batteriproblem som jag hade tidigare i tråden så fick jag min dator utbytt. Idag hämtade jag den nya datorn, när jag packar upp den och börjar känna lite på datorn så märker jag att trackpaden låter som att den sitter löst. Startar upp datorn och märker att den ibland ej registrerar klick......

Precis såhär ser det ut.

http://www.youtube.com/watch?v=ELvcKz3HGe4

Någon annan som har liknande problem? För jag antar att jag måste skicka tillbaks denna med..... ärligt talat så vill jag inte ha ett till exemplar, jag måste ha haft extremt otur för detta är bara löjligt. Har snart gått en månad sen jag köpte datorn och kan fortfarande inte använda den. Nä aldrig mer Lenovo.....

Av Heinkel92
Skrivet av vipah:

Precis, finns det inga problem att lösa får man skapa dem
-Är det inte lite varmt här ändå.
-Låter inte denna fläkten lite för mycket?

BF3 har jag inte spelat, men från vad jag läst här i forumet är det ett väldigt cpu-intensivt spel.

Jo, det verkar helt klart vara beroende av en bra CPU, mycket mer än andra FPS spel.

Någon som vet om jag kommer få ut mer prestanda av en Q9400? har en som frågade om jag vill ha hans gamla Q9400. Det enda som inte talar för den är ju att den har 6mb chache istället för 8 på Q6600, annars är den ju på papperet snabbare. Med tanke på att den är 45nm så borde man kunna klocka den högre, kanske 3,6-3,8? Försöker hålla mitt 775 system i liv så länge jag kan

Av Heinkel92
Skrivet av vipah:

Q6600@3.2GHz / GTX580 oklockat här.

Nu är det längesen jag försökte klocka längre på min Q6600, men minns att jag mötte på samma gräns som du, 3.2 är stabilt och inte för varmt så jag valde att köra den där trots vattenkylning, för det jag spelar märks skillnaden inte ändå.

Jag har uppgraderat till ett GTX580 och tänkte precis som du att detta lär flaska mins tackars Q6600, men jag har inte märkt av det alls på 3.2GHz. Nu spelar jag mest singleplayerspel, och inte de senaste alltid så jag kanske bara inte stött på gränsen.

Ang mikrolagget är det nog inte CPUn som orsakar det, såna har jag med men alltid antagit det är så Windows funkar. Bootar jag om i OSX är det helt borta trots dåligt GPUstöd och kör jag Linux utan compiz är det 10ggr värre mikrolagg i fönsterhanteringen. Det är i slutändan bara fönster så det har inte bekymrat mig, spelen flyter. Prova klocka ner den till sina default 2.4 om du vill säkra.

Hmm trodde den skulle flaska en 580 rätt ordentligt på allt utom typ 3,6, där ser man. Precis som du säger så är microlagget förmodligen pga windows, man lägger märke till allt nu när man pressar processorn, lite som datorrelaterad hypokondri... Märker inte av nåt i spel så är fömodligen inget att bry sig om.

Av Heinkel92
Skrivet av Racka:

Hur många % av grafikkortet får du ut? Quads i +3GHz brukar inte flaska något större.

I BF3 ligger grafikkortet på omkring 85-95%, om inte processorn flaskar borde den väl ligga på 100% konstant? Kör på medium i 1920x1200 och ligger mellan 75-45 fps beroende på vad som händer på skärmen.

Av Heinkel92

Problem vid överklockning av Q6600

Hallå kamrater!

Jo det är så att jag har kört min Q6600 i 3,2ghz i ett ungefär ett år nu. Känner dock att den fortfarande flaskar mitt 470 och tänkte därför försöka få upp den i 3,6ghz. Har i nuläget kommit upp till 3,420 ghz och efter 8 timmars prime utan errors antar jag att den är relativt stabil, max tempen jag fått är 63 grader under prime vilket jag inte anser är särskilt oroväckande. Problemet är dock att kärna 3,4 på processorn hann med betydligt mindre test än vad kärna 1,2 gjorde, beror detta på att systemet är instabilt? En annan sak jag märkt (som visserligen kanske inte har nåt med det här att göra) är att om jag drar runt fönster i windows så laggar det till nån millisekund ibland. Har aldrig märkt av detta tidigare så det kanske också är ett illavarslande tecken?

Finns det någon här som fortfarande sitter på en Q6600 och kan bistå mig med lite expertis? Skulle uppskattas

http://s9.postimage.org/cckmrf797/Capture.jpg

Av Heinkel92
Skrivet av niclasjacobsson:

Segt kompis! Hoppas det löste sig.

Var i kontakt med Dustin och de sade att de skulle skicka mig en ny så fort jag skickat tillbaks den gamla. Det enda jag är rädd för är att de kommer skicka mig den E530 modellen som de säljer nu, vilket ju inte alls är samma dator... Hoppas de är kompetenta nog att inte göra det.

Av Heinkel92

Problemet kvarstår trots att jag installera om Windows med batteriet i. Lika bra att reklamera skiten....

Av Heinkel92

Jo jag kan lika gärna testa att dra en recovery, hur gör man för att använda den recovery partitionen som ligger på mSSD disken?? Måste man använda Lenovos egna program? För windows kan inte visa några filer på den disken.

Edit, Kom precis att tänka på att jag ej hade batteriet i när jag installerade windows, kan detta spela någon roll tro? med drivrutiner och liknande.

Av Heinkel92
Skrivet av FouR:

Det kan bero på att batteriet är fullt kanske?

"Battery charging does not start until the Power Manager Battery Gauge shows that less than 96% of the
total power remains; under this condition the battery pack can charge to 100% of its capacity. This protects
the battery pack from being overcharged or from having a shortened life."

Fast det står att det är 0% laddat, samt att om jag drar ur strömsladden dör datorn direkt. Så batteriet är tomt, och det laddas inte :/

Av Heinkel92

Skulle behöva lite hjälp, det är så att jag installerade om Windows 7 och allt fungerar bra bortsett från att mitt batteri ej laddas. Windows känner av batteriet men kan ej laddas, står "plugged in, not charging" vet inte om detta beror på att batteriet är sönder eller om det är något mjukvarufel. Då jag installerade om windows med en gång vet jag inte om batteriet fungerade innan ominstallationen. Någon som har nån aning om vad det är? elller måste man skicka tillbaks batteriet/datorn?

Av Heinkel92

Har 3 wins på EU West ;), men har över 500 wins på NA servern. Märkte dock att de drygt 200 i ping man har när man spelar på NA påverkar en negativt. Har alltså bytt till West nu. har spelat i ca 1 år och skulle väl säga att jag är en "average joe" när det gäller skill-level. Lägg gärna till mig, nickar Nerovar. Är 19 år om det är relevant.

Av Heinkel92
Skrivet av anon36896:

Varför inte klona disken för säkerhets skull?
Det är alltid bra med hängslen och livrem och om något inte blir som du har tänkt dig blir du inte glad om du inte kan återställa datorn på ett enkelt sätt ...

Mja, mjo det är kanske lika bra, YOLO attityden fungerar kanske bättre i icke datorrelaterade sammanhang

Av Heinkel92
Skrivet av anon36896:

Det är ju bara att klona hårddisken så kan du återställa allt när du vill! Den funktionen finns ju inbyggd i Windows 7.
Det var mycket jobbigare innan Sjuan då man fick använda sig av olika program, t.ex. Acronis True Image, för att kunna göra detta ...

Det finns ju program för att ta fram serienumret på den medföljande licensversionen och Windows-imagefiler har funnits att hämta på Microsofts webbplats. Du kan nog däremot inte installera om din licens på en annan dator eftersom de förinstallerade licenserna är OEM-licenser som brukar låsas till moderkortet.

Om du köper en större SSD-enhet och vill använda den som startskiva kan du bara klona hårddisken till din nya SSD. Det enda du behöver göra är nog att stänga av cachningsfunktionen och ändra startordning för hårddiskarna.

Tack så mycket för hjälpen, ska försöka få fram produktnyckeln och sedan dra ner en windows ISO från M$ hemsida! Går ju att ladda ner lenovos program från deras hemsida så bryr mig inte om att spara nån data från disken.

Av Heinkel92

Funderar också på det, och att installera om windows på SSD disken istället. Hoppas bara inte man tappar några viktiga program om man installerar om windows, men jag har svårt att tro det. Hade dock vart trevligt att på något sätt kunna bevara windows-licensen, hur svårt är det att skicka med en windows-skiva?

Av Heinkel92
Skrivet av anon36896:

Man får inte vara för kräsen när man köper en dator för 6 500 kr.

Jag behöver en ny arbetsdator och har kollat på allt från 15-tummare för 8 000 kr (en i7:a har varit ett krav) till Samsungs tunna 17-tummare i 7-serien (som verkar vara ett gediget kvalitetsbygge med ljusstark och bra skärm) för 14 500 kr. Det som slutligen avgjorde var prissäkningen på Lenovon och möjligheten att använda två hårddiskar: en mSATA-SSD som systemdisk och en vanlig hårddisk för datalagring.
Vilken dator jag än hade köpt hade jag dessutom tänkt köpa en SSD, lite mer minne samt uppgradera till Windows 7 Ultimate. Då hade Samsungen sprungit iväg upp till närmare 20 000 kronor. Nu landar jag på strax över 10 000 kr och kan byta dator om ett par år igen i stället.

Sedan får jag väl också erkänna att det mesta arbetandet kommer att göras hemma med datorn ansluten till min 27-tums Dell-skärm. Jag behöver bara laptopens inbyggda skärm om jag jobbar någon annanstans än hemma, t.ex. hos flickvännen. Men, visst hoppas jag att skärmen är hyfsad.

Jag hoppas att du blir nöjd med datorn!

Klart att jag inte förväntar mig någon dunderskärm, bara den har "ok" betraktningsvinklar, det är nog vad jag stör mig mest på hos skärmar. Men visst kopplar man upp den till en extern skärm hemma, tror nog den duger när man är på språng.

Hoppas även du blir nöjd!

Av Heinkel92

Impulsköpte precis en E530, har länge letat efter en dator inför höstens studier och denna verkar perfekt. Är bara lite oroad ang skärmens kvalité, är rätt kräsen, men att det är 1600x900 är ett stort plus över 1366x768 som det är på de allra flesta 15" bärbara. Kommer lägga upp bilder och skriva mina åsikter så fort jag får hem den. Dock osäker på hur länge Dustins rea pågår, men tror de kommer gå åt rätt fort.

Av Heinkel92
Skrivet av Tullen:

Var ser du att det går att uppgradera ram och hdd på VD modellen?

http://forum.notebookreview.com/8617814-post464.html

Av Heinkel92

VD modellen har uppgraderingsbart ram och HDD, helt klart mest framtidssäker.