Inlägg

Inlägg som ollenisse11 har skrivit i forumet
Av ollenisse11
Skrivet av pv2b:

Jättesvårt att säga, särskilt med tanke på att modellen är ny.

Jag brukar själv titta på garantitiderna. Det säger en del om hur länge tillverkaren själva vågar lova. Corsair CV550 550W som jag länkade innan garanterar Corsair i 3 år.

Personligen hade jag lagt de extra hundralapparna på ett agg med 80+ Gold-rating och 10 års garanti. Hade nog gått upp till 650W eller 750W också, bara för att man aldrig vet vad man kommer använda nätagget till i framtiden. 550W räcker till det mesta, men marginalerna kan bli lite knappa i vissa scenarion.

Jag förstår. Tack så mycket för hjälpen!!

Av ollenisse11
Skrivet av pv2b:

Aha, du har alltså en tidigare tråd om detta. Känns dumt att vi diskuterar samma sak igen

#18459202
TL;DR du har alltså slängt kablarna och fått bra tips om hur du bör/inte bör göra med tanke på att dina PCIe-kablar saknas.

Kvarstår då är att köpa ett nytt nätagg.

Runt 500 kr får du inget nätagg i toppklass dock. Ska du ha kvar nätagget under längre tid eller tänkte du dig bara billigast möjliga som funkar tills det rasar?

Detta finns i lager i Inets butiker i Göteborg, kostar ungefär som vad du är ute efter, och levererar tillräckligt med effekt:

https://www.inet.se/produkt/6903961/corsair-cv550-550w

Inte modulärt dock, men du slipper iaf supa bort de modulära kablarna.

Jepp, gjorde en annan tråd, men kändes som du skulle komma med ny info, därför jag fortsatte att skriva med dig!
Haha, hade sparat alla kablar föralltid till mitt nästa nätagg, oroa dig inte ;).
Hmm, ja det kanske kan vara något, absolut rimligt pris. Jag vill liksom helst inte köpa nytt om två år. Hur lång livslängd kan man förvänta sig?

Av ollenisse11
Skrivet av pv2b:

Hmm.

Alltså, den nätdelen kom ju med 2 st PCIe-kablar när den var ny. Om man ska tro Prisjakts specar alltså.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=112022

Du har alltså inte dessa kvar?

Är PCIe-kablar alltid 8pin? Möjligt att det kom med två 6pin. Hittar dock inte dem nu, ganska säker jag slängde dem för några år sedan...
I vilket fall behöver jag 8pin om jag inte ska använda mig av en omkopplare.

Av ollenisse11
Skrivet av Shiftypants:

Om du kan så är det definitivt att rekommendera.

Har du någon ide om ett som skulle passa bra till min setup?

MSI B85-G43 GAMING
Intel I7 4770K
GTX 1070TI

Det får gärna kosta runt 500kr och finnas att köpa i Göteborg

Av ollenisse11
Skrivet av pv2b:

Vad har du för nätagg som du är oroad över?

Hur som helst kommer du inte kunna överklocka CPU med ditt B85-moderkort, då detta inte stödjer överklockningsfunktioner. Det blir bara din GPU som kan överklockas.

Din setup behöver hur som helst inte mer än typ 500W även om du överklockar din GPU.

https://i.imgur.com/ZFHr5EK.png
Eller räkna själv på https://www.bequiet.com/en/psucalculator

Okej, då blir det ingen klockning :D. Det är ett Corsair HX620 som jag köpte 2007. Har bara molexkablar med en adapter till 8pin som jag trodde skulle funka. Men vill absolut inte bränna kablar eller liknande. Tänker därför att det är lika bra att köpa nytt?

Av ollenisse11

@Donnerstal: Det kostar lite för mycket, tänkte mig snarare 500kr-700kr.

Av ollenisse11

Nytt nätagg

Hej allesammans!

Har precis byggt en ny dator med lite olika delar från tradera. Trodde jag kunde använda mitt gamla nätagg, men verkar som det blir lite risky så tänker att jag köper ett nytt istället. Min setup är:

MSI B85-G43 GAMING
Intel I7 4770K
GTX 1070TI

Vilket nätagg skulle passa till detta? Kan tänka mig att klocka i framtiden, men lär inte behöva ett monster nätagg. Ett rimligt pris skulle också gillas!

Allt gott

Anders

Av ollenisse11

@SAFA: hmm okej, jag förstår! Känns lite risky, kanske lika bra att köpa ett nytt nätagg?

Av ollenisse11

Okej! Jag kan koppla det från två olika sladdar eftersom jag har flera uttag på nätaggregatet. Jag tror dock jag slängt de sladdar som går från nätagget som är 6 pin. Har alltså endast molex-koppplingar, så din lösning med att köpa 6 pin till 8 pin funkar inte riktigt.

Av ollenisse11

2 molex till 8pin. Ström från Corsair HX620 till GTX 1070ti

Hej allesammans!

Har köpt nya delar till en dator men jag har ett gammalt nätaggregat. Modellen är Corsair HX620W. Har hört att denna modell är stabil även många år efter inköp. Jag köpte min 2007 tror jag och det har funkat klockrent under de år jag använt det. Datorn har stått på vinden i typ 4 år också. Nu har jag köpt ett geforce GTX 1070ti och behöver en 8pin till det. Min tanke var att koppla 2x molex till 8pin genom en adapter jag köpt. Vad tycker ni om detta? Är det en dålig ide?

Har googlat en jävla massa, blir inte riktigt klok på det. En del menar på att det är en dålig idé medans andra menar att nätagget är stabilt och borde klara det (dock inte i exakt denna kombinationen jag har).

Allt gott

Anders

Av ollenisse11

2100 plus frakt

Av ollenisse11

1900 plus frakt

Av ollenisse11

så auktionen slutar inte 13.00? utan 13.00 och 59 sekunder?

Av ollenisse11

1900 plus frakt

Av ollenisse11

1800

Av ollenisse11

Kan man köra call of duty warzone på dessa delar?

Av ollenisse11
Skrivet av Samlooh:

Nja, Ryzen är prisvärd ja - men just i spel så kommer Intel prestera bättre oavsett prisklass. Just i denna prisklass så kommer i3:an prestera betydligt bättre i spel än motsvarande Ryzen. Om du tänkt använda datorn till redigering/programmering är däremot Ryzen antagligen ett bättre val (1500X eller bättre).

Ja, för priset på just detta kort är jäkligt bra. Det presterar ungefär som ett GTX 1060 - men kostar just nu betydligt lägre. Det är också mycket bättre än 1050Ti, ungefär 50-60% bättre. RX 580 4GB presterar i många spel som 8GB-versionen. Titta på grafen nedan:

https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/13500?key=178288a8d4c12770b5ab9d6bb93c07ef

Det är en av de bättre budgetchassina. Visst kan det leda till lite högre temperaturer då det är lite mindre men inte nödvändigtvis!

Nätaggregatet är inte dyrt .. det är billigt. Helst hade jag velat lägga mer pengar på nätaggregatet men går ej med din budget. Du får tänka på att det är denna komponent som förser hela systemet med ström. Skulle ett nätaggregat fela och ge dålig ström kan alla resterade komponenter gå sönder - och det är förstås större risk att detta händer ju "sämre" nätaggregat man väljer. De bättre nätaggregaten är också oftast tystare och som detta jag valt modulära vilket gör det lättare när man bygger.

Nice, gillar vad du skriver!
Är Ryzen 5 och Intel i3 motsvarande modell? Borde inte det vara så att Ryzen 3 är motsvarig i3an?
Du tror alltså inte att det är någon större skillnad på RX 580 4GB och RX 580 8GB? Tänker om det finns en liknande graf som visar det.
Tror du det är värt att vänta till mellandagsrean med att köpa datorn eller ska man bara dra igång köpet nu direkt?
Är det bäst att köpa egen kylpasta eller ska man behålla den som redan är applicerad?
Sorry för sent svar och tack för all hjälp so far!

Av ollenisse11
Skrivet av Samlooh:

Ett så gammalt nätaggregat hade jag verkligen inte velat sätta i .. särskilt om man inte riktigt vet vad det är för nätaggregat heller. Om det ger dålig ström kan ju övriga komponenterna gå sönder.

Här är ett bygge:
https://komponentkoll.se/bild/VDfkd.png

Bättre i allt förutom kanske just nätaggregatet samt att det inte ingår chassi. Särskilt grafikkortet är bättre och fördelen är också att du kan använda dig av "Freesync" om du köper en skärm som stödjer detta. Du kan absolut sätta in SSD i ditt nuvarande chassi - men kan vara så att du behöver köpa en adapter.

Alternativt kan du köpa med chassi (detta bygger endast 36cm på höjden):
https://komponentkoll.se/bild/YdwvE.png

Att få ned kostnaden till 5000kr är möjligt med t.ex Ryzen 2200G/2400G - men den där extra tusenlappen (eller 1500kr) upp till omkring 6000kr kommer ge dig en ordentligt knuff i prestanda.

Har läst en del om att AMD Ryzen är en mer prisvärd processor, stämmer detta? Med tanke på det du sa att man borde kanske lägga 1500kr på en processor för att få en boost i prestandan, vad tycker du om en Ryzen 5? De kan man väl få för runt den prislappen som i3an du gav förslag på?

Har även använt geforce grafikkort innan som jag varit nöjd med, ser du en anledning med att byta till radeon? Är graffekortet du föreslog bättre än förslaget föregående inlägg hade?

Är luftflödet tillräckligt i det lilla chassit? Gillar idén om att det inte är så stort, så länge det funkar som det ska!

Varför är nätagget så dyrt?

Av ollenisse11

Ny gamingdator 5-6k

Hej allesammans!

Tänkte köpa en ny dator och har en hyfsat tight budget. Kommer främst användas till spel, antagligen de populära online spelen, t.ex. Realm Royale. Men vill också kunna spela hyffsat nya krävande spel. Dessa behöver dock inte spelas på högsta upplösning.

Min budget ligger på 5000kr, kan sträcka mig lite högre om det skulle behövas. Har tänkt på en färdigbyggd dator från komplett som ligger runt 7500kr, men känns lite dyrt. Man borde väl få mer dator för pengarna om man bygger den själv tänker jag?

Jag byggde en dator för tio år sedan så jag har ett chassi (Antec p182). Problemet är att jag inte vet om man kan sätta ssd diskar i den? Hade helst föredragit ett mindre chassi dessutom, är lite klumpigt.

Har även ett nätagg som man borde kunna använda, detta är också inköpt för 10 år sedan, vet dock inte vilket det är (Har inte datorn framför mig när jag skriver detta) Tror det kan vara ett Antec eller Corsair 600W. Ser kopplingarna på nätaggen likadana ut nu som för tio år sedan? 600W känns även lite overkill. Man sparar ju dock lite pengar på att slippa köpa både nätagg och chassi.

Min skärm är typ 10år gammal den med, men den får duga för tillfället. Just nu får jag lägga fokus på burken.

Jag kommer med största sannolikhet inte klocka den eller använda mig av vattenkylning. Behöver inte överdrivet mycket lagring heller, tror mest jag kommer ha spel på den.

Tänker att något i denna stilen kan funka?
https://www.komplett.se/product/744292/datorutrustning/datork...

Dela gärna med er av era idéer och specs!

Sjukt tacksam för hjälp! (Mitt sug efter gaming är enormt!)

Av ollenisse11

är det bra även på låg ljudnivå? Synd att det inte kunde vara i svart istället för träfärgen