Inlägg

Inlägg som Precacher har skrivit i forumet
Av Precacher
Skrivet av Fränkie:

Har faktiskt ingen aning om vad det heter. Men det har inte med din skärm eller din FPS/hertz på den. Utan bara vad som ser naturligast ut för ögat.

Motion blur.

Det beror helt på vad det är för sorts spel om det ska fungera med lägre FPS. Ett spel med långsamma panoreringar och som använder sig av motion blur-simulering klarar sig utmärkt med låg FPS. Däremot det motsatta, ett spel med snabba panoreringar och ingen motion blur-teknik, då är det garanterat 60fps+ som behövs för att få en trevlig spelupplevelse.

Av Precacher
Skrivet av LoCK:

Tycker alla borde läsa den här länken också: Real world analysis of google’s webp versus jpg | English Hard
JPEG och weppy har sina styrkor och svagheter absolut. Men jag tycker att JPEG:s artefakter är mycket mer störande än de som blir av weppy. Lite blur istället för att färger blir fel, och att det blir en massa fula kanter i bilderna.

Det där testet var ju rätt värdelöst och ger inte alls en rättvis bild av JPEG som många också påpekar i kommentarerna. Till första bilden har ju visserligen en uppdaterad JPEG-bild skickats in men inte till de övriga.

Förövrigt när man kollar in det andra testet på "Diary Of An x264 Developer", så tycker jag inte VP8-kodningen ens är i närheten av varken JPEG eller x264. Det blir väldigt utsmetat och kodningen förlorar mycket detaljer jämfört med både JPEG och mot x264.

Av Precacher
Skrivet av Pimpim666:

Det kommer inte drabba pirater. Det är riktat mot lilla Frida 13 år som ska lägga ut Backstreet Boys videos på youtube.

+1

Det verkar dock vara svårt att förstå för en del

Av Precacher

Känns som om den här nyheten är något missvisande? MPEG 7-standarden finns redan och kom för länge sen... Antar att det som menas är att NEC's algoritm kan användas tillsammans med MPEG-7. En snabbkoll på wiki så får man även koll på att MPEG-7 inte är en videoencoding-standard utan mer verkar vara ett tilläggsformat för att kunna använda metadata tillsammans med video.

Btw, väldigt kul att folk dömer ut allt så snabbt utan att kolla upp nånting samt ha koll på vad en container är och vad ett videoformat är. Att påstå att MPEG är dött eller redan dött, då har man inte alla indianer i kanoten då nästan allt/väldigt mycket som encodas nu förtiden görs så i MPEG-4 AVC-standarden.

Av Precacher
Skrivet av b0bzor!:

Snacka om att skjuta sig själv i foten. Har alltid tyckt om NEC annars och har en och har haft 2 skärmar och rekommenderat till andra. Känns som det är över nu.

När man står där och ska välja skärm så lär man ju inte välja NEC som har detta inbyggt. Desustom har den en feltolerans på 4(!)%. Det är en ganska hög feltolerans när det handlar om att titta på videoklipp på nätet.

Finns ett ord: Idioti.

Huh? Vad pratar du om? Läs om läs rätt.

Av Precacher
Skrivet av Hardware guy:

Du gör det klassiska misstaget att tro att varje nerladdning resulterar i en missad biljett-/försäljnings-intäkt, men det är bara en bråkdel av alla nerladdningar som ger en missad intäkt. Finns dessutom undersökningar som visar att många konsumenter av nerladdad media i genomsnitt spenderar mer pengar på legal media än icke nerladdare.
Alltså - illegal nerladdning resulterar i ett större tillskott till mediaindustrin än vad upphörande av illegal nerladdning skulle öka biljett-/försäljnings-intäkter.

Givetvis lyssnar inte mediaindustrin på sådana undersökningar, för hur skulle man då kunna berättiga miljonstämningar mot privatpersoner och sajter?

Om du vore en artist, vad skulle du föredra, 50.000 skivköpande fans eller 60.000 skivköpande fans och 100.000 gratislyssnande fans?

Man ska ju dock ta undersökningar både från medieindustrin och dess motståndare med en nypa salt. Sanningen ligger nog troligtvis någonstans däremellan. Visar t.ex. undersökningen att konsumenterna av nedladdat material skulle spendera mindre pengar om de inte kunde ladda ner? Eller skulle de kanske rentav spendera mer.

Jag säger inte att det ena eller det andra är rätt, men man ska nog akta sig för att dra sådana stora slutsatser att illegal nerladdning alltid gynnar medieindustrin genom att bara läsa undersökningar från "ena" parten.

Av Precacher
Skrivet av flamur:

Undrar vad bilindustrin ska jaga för att det går så dåligt? lite märkligt att just media industrin ska ha en dans på rosor med vinst på allt dom gör. Är ju rätt absurt att gnälla på fildelning angående alla problem. Det kunden vill ha, kommer ju alltid säljas. Men när vi inte längre vill ha bio, lr gamla cd skivor som rymmer fåtal låtar... vart står vi då?

Det känns väll ganska dumt att göra en liknelse med bilindustrin här, sist jag kollade är bilar svåra att kopiera utan en större arbetsinsats. Annars hade nog bilindustrin gärna kopierat fram sina egna bilar för att få ner deras kostnader.

Jag håller med dig om att det kunden vill ha troligtvis kommer att fortsätta säljas eftersom ett företag (oftast) lever för att maximera sin vinst. Skulle det visa sig att t.ex. ett filmbolag eller liknande skulle tjäna mer pengar på att distribuera sina filmer på ett annat sätt så skulle de göra det. Det här börjar kännas ganska off topic..

Bildigenkänning är ju annars ett rätt kul problem, och det NEC gjort känns ju inte som nåt revolutionerande. Deras algoritm kan säkert användas till annat också och inte bara att verifiera upphovsrättsskyddat material.

Av Precacher
Skrivet av Hemlighet:

Ok, du ville ha ett RIKTIGT exempel.
Duger Pirates of the Caribbiean - At World End?
(Ändrar från Dollar till svenska kronor).
Filmens Buget: 2 285 250 000 kr ~ Ca 2.3 Miljarder kr.
Vad filmen drog in på BIO endast!: 7 320 390 777 kr ~ Ca 7.3 Miljarder kr.
Vad filmen drog in på försäljning (DVD, BR m.m.): 2.255 241 430 kr ~ Ca 2.25 Miljarder kr.
Total Vinst Minus kostanden på filmen: Ca 7.25 Miljarder Kronor i VINST.

Dom gjorde en vinst på över 300%. VEM tjänar inte tillräkligt...?

Skönt att du tar en rejäl kassako till film som exempel, kunde ju lika gärna tagit Avatar... Självklart kommer ju de på toppen alltid att tjäna bra, det är ju så det funkar oavsett bransch, men du tror inte det görs lite fler filmer än de fåtal per år som lyckas dra in sånna här belopp? Du tror inte heller att pengarna, minus kostnaden för filmen, läggs på nya filmprojekt som kanske inte alls går bra?

Av Precacher

Rätt komiskt att många skriver att 3D aldrig kommer att slå igenom. Aldrig är en väldigt lång tid :p... Självklart kommer det att slå igenom någon gång, kanske inte med shutter-glasögon men den som lever får se...

Av Precacher

MartenKL, jag tror Pimpim666 reagerade på att du skrev "raytracing istället för polygoner" när det egentligen kanske hade varit lämpligare att skriva "raytracing istället för rastrering" eftersom raytracing lika gärna kan använda sig av trianglar.

Av Precacher

Jag har exakt samma problem (ett "Chieftec Dragon"-chassi) med hyffsade vibrationer från hårddiskarna som fortplantar sig i chassit... Dragon-chassits 3.5"-vaggor gör ju inte saken bättre =/.

Märkte först efter att jag gått från 1 hdd till 3st hdd:s att chassit vibrera och lät en hel del.

Är också intresserad av nån lösning som endast tar upp 3.5"-platserna och ej 5.25", har inte riktigt tiden att knåpa ihop nåt själv =).

Av Precacher

Hade samma problem jag med, men när jag kryssa i "Aktivera Dolby(r) Surround-kodning" i nForce Kontrollpanelen så försvann problemet.