Inlägg

Inlägg som Typhonos har skrivit i forumet
Av Typhonos

Inget nytt direkt men kylningen lär väl vara bra antar jag.

Av Typhonos

Tyvärr gynnas inte dessa applikationer av FX små svaga kärnor så vill du ha mest prestanda är det i5 som gäller.

Av Typhonos
Skrivet av Davos04:

Är du helt säker på det? borde ju bli bättre kontakt mellan ytorna om det inte är brytet. Men det handlar ju om nån procent

Den som "berättat" detta för dig förtjänar ett rejält kok stryk för galenskaperna.

Jag har haft tunga kylare monterade i alla mina datorer och det har aldrig varit något problem med hållbarheten på anordningen. Inte ens med de kylare som påstås ha sämst montering, exempelvis gamla Scythe-kylare, finns det något att oroa sig för.

Av Typhonos

fan det här blir ju bara värre och värre...
Kommer det bara finnas två aktörer i framtiden så är det ju gräsligt.

Av Typhonos

Begagnat är nyckelordet om han vill ha stor skillnad, man kan hitta HD57XX kort rätt billigt och även gamla HD6850 som är rätt mycket bättre. Tradera är en annan möjlighet men det gäller att man har lite tur då budgivningen kan höja slutpriset avsevärt.

Av Typhonos

Synd att New Vegas fuckar upp kontinuiteten i serien, hade gärna velat se ett Van buren med uppfräschad grafik men det kommer inte vara möjligt nu. Van Buren hade blivit ett sjukt bra Fallout.

För er som inte förstår vad Van Buren är så:
http://en.wikipedia.org/wiki/Van_Buren_(Fallout_3)

Av Typhonos

Förvirrande modellnamn, 4670K och 4770K har samma förhållande som dagens i5 3570 och i7 3770 men betydligt mer lika nummer. Står i och för sig i5 framför men kunde vara ännu tydligare.

Av Typhonos

Golden Axe, Moonstone, James Pond 2, Snake Rattle roll och självklart Zelda.

Av Typhonos

Min Barracuda LP började precis så, klicka en gång kanske var 20e minut, sedan oftare med följd att disken blev skitseg i ett par sekunder och hela systemet stannade upp så det kan definitivt vara en dålig disk.

Av Typhonos
Skrivet av Konama:

Nu börjar jag få lite beslutsångest!

Det är en bra disk, är ljudnivå viktigare ta Green Power. Det kommer inte göra någon jätteskillnad i R4 men som referens kan man säga att WD Blue är lika tysta som Seagates low-power serier trots att de är betydligt snabbare.

Av Typhonos
Skrivet av Konama:

Aha! Tack så jättemycket för tipsen.

Coil-whine låter inte alls bekvämt! Vilket nätagg har du? Jag lutar mer åt 750W för framtida kylningsmöjligheter.

Jag håller inte med om att Blue är en dålig disk, de är snabba nog och mycket tystare än Black samt duger utmärkt som systemdisk om man inte har råd med SSD och en WD Green Power för lagring. Förövrigt mycket pålitliga vilket är en fördel som inte alltid kan appliceras på WD GP.

Av Typhonos

Fattas en del för att jag skulle tycka det vore ett drömchassi, tillräcklig hårddiskdämpning är en grej som måste fixas och jag vet inte hur det är med plats för kablarna.

Av Typhonos
Skrivet av Justbecause:

Jag säger bara att jag låter det vara osagt tills det är släppt, jag kritiserar/berömmer inte saker förrän de finns

Skickades från m.sweclockers.com

När du fått lite mer erfarenhet lär du dig bedöma vad som är rimligt, klaga inte över att andra bedömer specifikationer som orimliga.

Av Typhonos
Skrivet av tolle:

Jag tycker alla chassin verkar så nedrans smala. Jag har en Thermalright Archon som CPU-kylare och alla chassin är rätt exakt en centimeter för smala för att jag, iaf enligt specifikationerna, ska kunna få plats med den. Nu är inte mitt chassibehov direkt akut så jag har inte lagt ner någon enorm tid på att leta. Men alla som spontant verkar passande i övrigt har den här, enligt mig, bristen.

Håller med, anser att 220 borde vara minimum för budgetchassin, 240 för mainstream och 260 eller 270 för riktiga entusiastlådor.

Av Typhonos
Skrivet av Justbecause:

Så på ett chassi som inte finns i butik än och lanseras om en månad kan du avgöra dess storlek på en bild? Intressant vilket ögonmått du har

Skickades från m.sweclockers.com

Det är faktiskt lätt att bedöma med ögonen ungefär hur brett chassit är, man ser hur mycket bredd det verkar ha och hur mycket bredd chassin i liknande segment och storlek har. Dessutom har jag flera års erfarenhet av att modda och bygga lådor så det är inte alls särskilt svårt.

Du måste ändå kunna vara kritisk nog till uppgiften att det chassit skulle vara 6 cm bredare än ett annat chassi som ser likadant ut och betydligt bredare än lådor som P280 och Fractal Design Arc som är designade just för att vara breda miditowers?

Av Typhonos

3185 Stationär
3186 Stationär

Av Typhonos
Skrivet av Justbecause:

Vad har du fått den uppgiften ifrån? På Corsair's hemsida står det 490x270x560
Däremot är 300R 450x211x485

Skickades från m.sweclockers.com

Det är garanterat felskrivet på Corsairs hemsida, de har blivit jävligt slarviga sedan de blivit mainstream. Man kan se med ögonmått att chassit inte är 270 mm brett, det är större än många fulltowers som är mycket mer påkostade än denna låda. Dessutom är 270 mm extremt brett, i jämförelse är den trälåda jag gjort 300 och det är helt gigantiskt för att vara ett chassi med enbart en moderkortsplåt, 200R är liten på bild och kommer vara det i verkligheten också.

Av Typhonos

"Carbide 200R är ett chassi i miditowerstorlek som mäter 490 x 270 x 560 mm och väger in på 6 kg." Fel, chassit är inte 270 mm på bredden, det är 210 mm.

Av Typhonos

Bra prestanda i flertrådade apps men strömförbrukningen är ju bara sorglig. Steamroller behövs verkligen.

Av Typhonos
Skrivet av Kalium:

Återigen, när en ljudvåg träffar ett föremål så finns det en begränsad mängd saker som kan hända. Har materialet en hård yta så reflekteras ljudet och då är vågformat bra eftersom det då har en diffuserande effekt vilket KAN bryta högfrekventa stående vågor. Har material en "transparent" yta så fortsätter ljudet igenom det och frekvenser med en kvartsvåglängd mindre än materialets tjocklek absorberas av materialet i fråga medan lägre frekvenser fortsätter igenom opverkade.
Buller är relativt lågfrekvent och det är inget man dämpar med bara några cm "massiv isolering" för våglängden är för stor för att materialet ska dämpa vågen effektivt. Ta t.ex 1KHz, för att du ska dämpa så lågt i frekvens behöver du minst 8.5cm absorberande material. Säg att buller ligger nere vid kanske 200Hz, då behöver du minst 42.5cm tjockt absorberande material och du ser att det blir ganska opraktiskt, eller hur? Och då spelar det ingen roll om material är vågformat eller inte för våglängden är för stor för att materialet ska kunna påverka ljudvågen. Alltså tog du ett ofantligt dåligt exempel. Däremot en gammal tv som tjuter kan man relativt enkelt dämpa för om jag inte missminner mig så är det runt 16kHz så då krävs det bara lite drygt 5mm tjock material.

Nej mitt exempel är ett strålande exempel på hur tjock hård isolerering på över 10 cm är helt värdelöst för att minska såväl buller som högfrekvent tjut när ljudnivån är hög nog över ett brett spektrum. Tittar du på det nedan så kan du se att det är de höga frekvenserna som dominerar:
http://www.silentpcreview.com/article1079-page5.html
Läser du min källa istället så kan du se att de vågformade och icke släta materialen har din normala absorptions koefficient vid högre frekvens än de släta vilket man tydligt kan avläsa i figurerna.

Citat:

Jag säger inte att bitumen är värdelöst och att det inte minskar resonans eller potential att vibrera. Läs om, läs rätt. Jag skrev att bitumen gör INGET för att ABSORBERA ljud eftersom det är väldigt tunnt och alldeles för hårt. Däremot så brukar man ju, som du förmodligen vet, fästa bitumen på tunna paneler och det som händer då är att panelen med bitumenskiva på får en större massa. En panel med högre massa är svårare att få att resonera men eftersom massan ökar så sjunker även resonansfrekvensen. Säg att panelen innan hade en självresonans vid 200Hz. Tynger man då ner den med lite bitumen så kanske självresonansen hamnar vid 140Hz. Det kan vara effektivt i vissa fall men i hifi-sammanhang är det idiotiskt för det finns mycket mer energi i lägre frekvenser än högre frekvenser. I sådana fall är det bättre att öka självresonansfrekvensen genom att använda ett lätt men styvt material t.ex björkplywood (som för övrigt är bland det bästa att bygga högtalare i).

Jag har inte påstått att bitumen absorberar ljud men du påstod att bitumen var ineffektivt för att minska vibrationer och det var ett påstående jag vill opponera mig emot. Nu handlar det inte om att balansera och kompensera för frekvenserna ett element kan ge i en dator utan att få de befintliga till mindre hörbara frekvenser. Har man problem med hög grundnivå av ljud så är det effektivare att byta ut de fläktar och komponenter som låter.

Citat:

Ja, mellan två parallella skivor kan det uppstå stående vågor om dessa skivor reflekterar ljud. Går ljudet igenom skivorna (t.ex om man har ett poröst dämpningsmaterial) så har dom ingen verkan alls på det.
Ja, jag är selektiv vilka material jag bygger mina lådor av (baltisk björkplywood av högsta kvalitet). Vilket material konen är gjort i spelar ingen roll i sammanhanget, idén är fortfarande densamma. I högtalarlådor så använder man dämpningsmaterial för att ljud inte ska studsa runt i lådan och sedan fara igenom konen igen (ja, ljudet åker faktiskt igenom konen igen eftersom konen är tunn och släpper igenom nästan allt ljud). Kommer ljudet ut genom konen igen så kan det interferera destruktivt eller konstruktivt med orginalljudvågen och på så sätt skapa toppar och dalar i frekvensåtergivningen. Varför man dämpar baslådor är för att lådan upplevs då som större av elementet eftersom lufthastigheten i lådan minskar. Då spelar det ingen roll alls hur dämpningsmaterialet ser ut och därför är det vanligt att man använder speciell fårull framtagen för ändamålet eller liknande material. Visst går det att använda vågformat material om man vill men det finns inga fördelar alls med det när det gäller sådana applikationer.

Självklart spelar det roll då olika material svänger olika lätt.
Formen kanske spelar mindre roll i högtalarlådor om du ska reflektera <100 Hz våglängder men när ljuden är högfrekventa spelar det roll och de flesta datorkomponenter som inte är valda med omsorg är högfrekventa. Eftersom ändamålen är så olika kan man inte använda samma tillvägagångssätt.

Citat:

Jag kan nog läsa patent, jag har inte provat. Kom inte och be mig googla något för du vet att jag orkar inte göra det så vill du komma med något så saxa något direkt från din källa och bifoga en länk till källan. Resårband nöts rätt långsamt, skulle jag vilja säga. Så pass långsamt att det räcker med att byta gummiband när du byter hårddisk. Jag hade min hårddisk upphängd i över ett år och när jag sålde chassiet så var gummibanden i samma skick som när dom var nya.

Jag gav dig all information du behöver, jag refererade till den artikel enligt konstens alla regler så som man bör när man refererar till vetenskaplig litteratur och kan du inte använda dig av google så råder jag dig använda dig av en fysik eller teknik-databas istället.
När diskarna blir varma vilket ofta är fallet med hög-RPM diskar så som Caviar Black så torkar gummit och spricker snabbare vilket resulterar i att elastisk förmåga minskar med tid varför SPCR rekommenderar att man byter hyfsat regelbundet. Jag har personligen torkat ut ett fåtal resårband med min 7200 RPM diskar men det har likväl ändå hänt.