Inlägg

Inlägg som Niczo har skrivit i forumet
Av Niczo
Skrivet av Timonski:

Jag fick igår min Argo Holly och har samma bekymmer som du .Funderar på att besöka lokal glasmästeri och kolla och man kan beställa plexiglas skiva och att dom fixar den dimension som jag behöver med håll på 133 mm för slangen .

Jag köpte ett par 2mm plexiskivor på Bauhaus och sågade en av dem själv till rätt längd (liten såg med utbytbara blad) för fönstret, men bredden var fel så om jag gått den vägen hade jag behövt ha överlappande skivor för att täcka hela fönstret. Jag valde att öppna fönstret på glänt istället och täta med kartong och silvertejp, men kommer ev ta bort fönstret och använda skivorna ifall det inte håller.

Av Niczo

https://i.imgur.com/IREzYM6.jpg

Köpte en Electrolux EXP26U338CW för ca en månad sen när tillgången var lite bättre. 2.6kW kyleffekt (9000 btu) i ett sovrum på 11 kvadratmeter, så det går snabbt. Har inte kört den så mycket än men är nöjd hittils. Eftersom att rummet inte är anslutet till någon central ventilation slipper jag att luft sugs in från andra lägenheter osv. Ville inte bekosta något fönsterkit så jag gjorde en MacGyver-lösning med kartong och silvertejp. Håller väl tills nästa åskskur kanske? Bara det inte börjar samlas regnvatten i slangen...

Av Niczo

För att utesluta hårdvaran kan jag rekommendera att du installerar nån linux distro typ Ubuntu på ett usb-minne, boota från det och spela upp youtube/musik eller dylikt för att se om problemet kvarstår.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Niczo

Med största sannolikhet har du problem med DPC latency, det är den vanligaste orsaken till att man får poppande ljud. Det finna olika sätt att hantera problemet men i grunden är det en bieffekt av hur operativsystemet fungerar och inte en mjukvarubugg.

https://support.focusrite.com/hc/en-gb/articles/208360865-Tro...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Niczo
Skrivet av Deriveh:

@inet skötte reklamationen snabbt och snyggt, nytt kort installerat och klart där hemma och rullar på fint! Yey!

Skönt att det löste sig, en riktig rysare där ju!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Niczo

Jag har precis tecknat ett abonnemang med ComHem där jag fick betydligt bättre nedhastighet än mitt nuvarande Bahnhof-abonnemang för mindre pengar.

Försäljaren pratade i väldigt lösa termer om att uppkopplingen "är fiber" efter att jag frågade om ComHem verkligen levererar via ftp (fiber to premises) genom stadsnäten i Stockholm, som jag har tillgång till i min lägenhet. Jag antog då naivt att ComHem har hakat på stadsnäts-tåget och nu har övergivit sin egna infrastruktur.

Dagen efter blev jag uppringd av en stackars kundundersökare från deras HR-avdelning som jag utan hänsyn började ställa tekniska frågor till, hon kopplade mig vidare och då fick jag till slut svaret att bredbandet är via "koaxialfiber", och att jag måste använda deras modem för att använda tjänsterna. Vet nån vad termen "koaxialfiber" betyder? Är det bara en marknadsföringsterm som beskriver kabel-tv nätet kopplat till en nod i närheten som sedan skickar signal via fiber? Kommer jag att få problem med uppladdningshastighet som jag har hört så mycket om gällande ComHem? Är deras utrustning och kundtjänst så värdelösa som jag har hört?

Har jag blivit blåst?

Av Niczo
Skrivet av Roger W:

Jag bröt ut det ur sitt sammanhang, sorry.

Ni får det att låta som det tar flera minuter och en plågsam kämpainsats för en cyklist att komma upp i stadstrafiksvänlig marschfart igen

Du får det att låta som att alla cyklister är gnällspikar. Notera att föregående mening var lika mycket ett icke-argument som det du skrev.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Niczo
Skrivet av Roger W:

Men jag fastnade ändå på formuleringen, då den kändes som ett exempel på att cyklister verkar tro de har någon slags allmän rätt till momentum som andra alltid ska behöva ta höjd för, och där håller jag helt enkelt inte med.

Snacka om att övertolka det jag skrev.

En cyklist kan förlora momentum lika lätt som ett eldrivet eller bränsledrivet fordon - genom att bromsa.
Att vinna momentum är däremot betydligt svårare för en människa på cykel än för något modernt motordrivet fordon, våra ben är helt enkelt inte kapabla till det vridmoment som krävs för att hålla jämna steg med teknologin.

Av Niczo
Skrivet av mrqaffe:

Men även om bromsen i sig orkar bromsa hjulet så är jag skeptisk till att man kan bromsa effektivt ute i trafiken, du har ju ganska dåligt väggrepp och skulle du ha bra grepp borde det väl bli en kullerbytta ?
Och hur är det om man åker utför en längre backe, överhettar inte bromsarna då ?

Ja, det kan bli en kullerbytta om man bromsar för hårt, och om det är minsta grus på vägunderlaget kan man börja slira. Att man har dåligt grepp är ju dock inget unikt för elsparkcyklar, jag har själv varit nära på att landa på rumpan ett antal gånger när jag kört en vanlig racer med platta, smala däck.

Jag har bara behövt bromsa in från full gas ett par gånger på min xiaomi, det jag gjorde då var att böja knäna rejält och gå ner nästan i hukande position så min tyngdpunkt blev lägre. Annars hade mitt momentum kunnat kasta mig i en kullerbytta framåt. Man kan behöva tänka till lite extra jämfört med en cykel ibland, men det är också därför jag tycker de borde vara mopedklassade. Då skulle man också kunna höja maxhastigheten något och tillåta en högre motoreffekt inom samma "klass".

Skickades från m.sweclockers.com

Av Niczo
Skrivet av mrqaffe:

Elcyklar/pedelec måste per definition trampas för att motorn ska få vara aktiv och om inte det krävs är de i lagens mening inte längre en elcykel utan nån annan typ av fordon, oftast moped eller motorcykel.
S pedec klassas som moped klass 1 och följer det regelverket och om de går ännu fortare är de motorcyklar i lagen mening.

Sparkcyklar borde inte få användas i trafik då det är väldigt svårt att förse dem med en fungerande bromsanordning utan de bör betraktas som lekfordon men går det inte att förbjuda dem så borde det gå att införa krav på skyddsutrustning på föraren.

Skivbromsen på min M365 fungerar utmärkt, jag kan inte tänka mig att bromssträckan är längre än på en cykel. Hyrsparkcyklarna är kanske en annan historia, risk att de valt bort skivbromsar pga kostnaden och att de behövs kalibreras och rengöras ganska ofta.

Av Niczo

Jag har en Xiaomi M365 och jag kan tycka att det är rimligt att elsparkcyklar ska klassas som mopeder och inte cyklar. Elcyklar likaså, drivs de inte på pedalkraft kan man inte jämföra dem med cyklar eftersom accelerationskurvan är helt annan, likaså viktfördelningen. Förra året cyklade jag mycket i Stockholm, och som cyklist behöver man numera ögon i nacken för att inte krocka med nån Svensson på elcykel som ska vara så jäkla ball och köra förbi alla på cykelbanan och låtsas som
att det är en prestation. Likaså alla hipsters inne i stan som kör hyrscooter utan hjälm, parkerar mitt på cykelbanan för att kolla mobilen och skiter fullständigt i att cyklister bakom behöver behålla momentum och inte bara kan stanna utan vidare.

Elfordon ger mycket extra frihet och bekvämlighet, men som det är nu förstår många inte att denna frihet även kommer med ett ansvar mot medtrafikanter men också ens egen säkerhet. Jag älskar min M365 men har beslutat att enbart köra den i förorten där det är glesbefolkat på vägarna, det är inte schysst mot cyklisterna att de ska behöva trängas med sparkcyklar.

Av Niczo

Det verkar ju sjukt effektivt med evaporativ kylning direkt i burken, men jag undrar om det finns något sätt att göra en kompakt lösning utan peltier-element. De drar ju en hel del ström vad jag förstår. Om man kunde maximera kondensationsytan på insidan av det slutna systemet och effektivt avleda till en extern radiator med fläktar kanske det skulle räcka för lite mindre kraftfulla system? Ser verkligen fram emot hur det här utvecklas i framtiden förutsatt att vätskan blir billigare.

Av Niczo
Skrivet av Söderbäck:

Hmm. Pixeltäthet är lite lurigare för VR. Det handlar mindre om hur tätt pixlarna är packade för VRheadsets. DPIn splear mindre roll för det grafiska i VRheadsets. På vanliga skärmar är DPI mer relevant skulle jag säga. Eller ja, byggtekniskt funkar det såklart inte att ha för stora pixlar för då blir headsetet för stort och tungt eftersom skärmarna behöver vara så stora - alltså klumpiga. Men annars är det av mindre relevans.

Det som avgör är istället antal pixlar totalt i förhållande till hur brett synfält de ska täcka och vilken optik som används.
Index har samma upplösning som HTC vive pro (1400 x 1600 per öga).
Ett bättre mått att mäta detta i är bågsekunder. Alltså hur stor andel av vårt synfält en pixel tar upp. Det har emellertid sina svagheter också eftersom linser används så blir pixlarna inte lika mycket förstorade så olika områden på skärmen är olika mycket inzoomade. Ja det är lite tricky

Aja. Med samma antal pixlar totalt ska Index täcka ca 20% större field of view. Det innebär att varje pixel behöver ta upp lite större yta med Index så ur det perspektivet ligger den antagligen lite efter vive pro.
Men linserna kan vara bättre vilket kan ge en bättre bild. Möjligt att de har ett diffuser-pattern mellan pixlarna likt Samsung Odyssey + vilket markant minskar screen door. Och man får dessutom högre field of view wilket kan innebära en bättre upplevelse totalt.

En annan fördel för Index gentemot Vive Pro när det gäller displaypanelerna är layouten på subpixlarna. Jag förmodar att eftersom Index använder LCD-panel kommer den ha traditionella RGB stripes, medans Vive Pro använder OLED med s.k PenTile-matris vilken använder ett lägre antal subpixlar samt större avstånd mellan dessa för att åstadkomma samma upplösning som med traditionella "RGB stripes".

Vet inte hur stor inverkan det kommer att ha på Screen door-effect, men på Oculus Go hade det helt klart en positiv effekt jämfört med Oculus Rift, iaf för mina ögon.

Av Niczo

USB-C/Thunderbolt-hubb med lite längre sladd?

Inför sommaren ska jag inreda ett sovrum, och ska i samband med det dra kablar från min dator på andra sidan väggen i vardagsrummet så att jag kan ha två skrivbord och två uppsättningar skärm/tangentbord/mus. Det skulle förstås se snyggast ut med en Thunderbolt-hubb då jag kan få ut alla anslutningar jag behöver via en enda kabel, men jag får kanske nöja mig med USB-C pga kostnaden trots att jag har ett kontrollerkort för TB.

Det finns gott om USB-C till USB-A hubbar, men är lite osäker på om någon av de jag kikat på uppfyller mina krav eftersom att alla verkar ha kort sladd designat för användning med laptops. Vet någon om det finns modeller med lite längre sladd, typ 1-1.5 meter?

Jag skulle förstås kunna köra med en vanlig USB-A hubb med extern strömförsörjning, men har för många strömadaptrar i mitt liv som det är redan.

Av Niczo
Skrivet av Mebbot:

Gissar mest får jag erkänna, men små nog komponenter finns, men 5Ghz har mycket lägre räckvidd, och det störs säkert också ut utav sådan EMI till viss del?
På korta avstånd stör väl hög effekt ut det mesta?

Jo det finns ju, men som Ferrat skrev är räckvidden kortare vid en given sändareffekt. 5Ghz har svårare med fysiska hinder, även en mänsklig kropp kan utgöra ett problem eller saker som gips och trä.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Niczo

Elmotorer är riktiga EMI-bovar på korta avstånd har jag lärt mig, men i stadsmiljö kan det vara precis vad som helst.

Skulle vara najs ifall det fanns en Bluetooth-standard på 5Ghz men jag antar att de inte har fått det att funka med så pass små radiokomponenter ännu.

Av Niczo

Mikrofoner över hela mitt hem.

Artikel 13.

Känner mig så trygg och varm inombords, pappa staten vet mitt bästa

Av Niczo
Skrivet av Trunk:

Med jämna mellanrum får jag ett sug att snickra ihop vattenkylning till CPU+GPU och det brukar sluta med att jag lite snabbt slänger ihop en varukorg på ekwb. Sen ser jag slutsumman och går gråtandes till sängs med frågan varför i helvete jag jobbar inom vården.

Det här är bokstavligen mitt liv, eller iaf att jag jobbar inom vården och inte har råd till det jag vill köpa...

Köpte EKs 360 RGB-kit för ungefär en månad sen, och pga jobb, tjej och annat har jag inte hunnit bygga ihop allt. Är ny på custom vattenkylning så det hjälper ju inte heller.

Av Niczo

@AnAx:

Intressant, har svårt att förstå hur byte till LM kan ha så dramatisk effekt men så är det uppenbarligen.

Kanske tillverkarna väljer att använda kylpasta med dålig eller medelmåttig värmeledningsförmåga eftersom dessa har fördelen att de inte torkar ut och blir stela/sköra med tiden i samma grad som bättre ledande preparat. Intel arbetar utifrån samma princip vad jag förstår när det gäller kylpastan mellan IHS och CPUn.

Jag hade tänkt testa att leka med spänningar för att se om jag kunde få något mer ur den här besten, men sen blev det ett antal brutala pass på jobbet och vips så gick de ambitionerna upp i rök.

Av Niczo
Skrivet av martin_opell:

nej man trycker ctrl+F direkt man kommer in så tjusterar man kurvan själv då kan man dra ner volten på när högsta core skall gå in. går bara på 10xx korten vad jag vet i laptop.

Har en omen 15 med 16gb ram, 7300hq och gtx 1060 6gb max-q

på cpun använder du throttle stop, man kan inte öka mer än att sätta alla core på samma turbo som singlecore och man kan även dra ner volten, man brukar börja med -0,100 och sen efter det testa sig fram det fungerade även på en äldre maskin med en 5200u.

Väldigt tur att jag har datorn kvar i ett par dagar till, ska testa imorgon.

Kisellotteriet är nog en stor faktor här men bra att det finns lite extra potential iaf.
Skickades från m.sweclockers.com