Inlägg

Inlägg som vegawarrior har skrivit i forumet
Av vegawarrior

CRT is the name of the game :} Kör på en Iiyama Vision Master Pro 514 och kan bara hoppas att denna kommer att hålla ett tag till, då bilden e N1 i gemförelse med alla "modernare" och mycket mer ergonomiska bladtunna skärmar. Nuförtiden handlar det mer om utformning (design) än bildkvalité…tyvärr

Av vegawarrior

Utan tvekan ett stilrent chassi som gör vad den är utformat till – kylning. Har själv en antec 900 och kan bara säga att det är det bästa jag haft – chassit är, vid beröring, bokstavligen kallt. Är du en seriös gamer och är mån om dina komponenters välmående – då är det 900 som gäller.

Av vegawarrior

8800 GTS (G92) still going strong :} detta skall behållas ett tag till

Av vegawarrior

Hej på Er,
Är det någon som har erfarenheter av denna skärm :
Fujitsu Siemens ScaleoView D22W-1
Specifikationerna ser bra ut, samt som priset är relativt lågt.
Är tacksam för svar.

Mvh
Victor

Av vegawarrior

Filter

Antec 900=beauty :} Jag tycker om dina modifikationer. Vad gäller filter har jag hört att man kan använda sig av vanliga strumpbyxor :} Det jag befarar är att filter av olika slag skulle dämpa/minimera luft genomströmningen. För min del är det kylning som prioriteras :}
Keep up the good work :}

Mvh
Victor

Av vegawarrior

Hej På ER,

Jag har följande system:

Gigabyte GA-X38-DQ6
Core 2 Quad Q6600 2,4GHz Box
Thermalright Ultra-120 Extreme
XMS2 Xtreme TwinX DDR2 PC8500/1066MHz CL5 2x1GB
Gigabyte GeForce 8800GTS Dual-DVI 512MB
Corsair CMPSU-620HXEU 620W
Corsair CMPSU-620HXEU 620W
Western Digital Raptor X WD1500AHFD Gamer 16MB 150GB

Jag har inte lyckats överklocka mitt system och modekortet återgår till de ursprungliga inställningarna i BIOS. Kan tillägga att jag har senaste bios version. Har avstängt CPU Eist och C1E funktionerna. Vad jag förstår skall man kunna klocka CPU:n till 3.0Ghz genom att enbart ändra FSB:n , i mitt fall från 299x9 till 333x9 utan att behöva ändra vcore. Skulle uppskatta om ni kom med råd och tips. Ni får gärna berätta vilka inställningar (i BIOS) fungerar för er.

Mvh
Victor

Av vegawarrior

Hej på ER !

Har en fråga angående monteringen av en Thermalright Ultra-120 Extreme. Mitt modekort är av märket Gigabyte med beteckningen GA-X38-DQ6 och det har Crazycool-kylning som sitter på undersidan. Därmed är Crazycool-kylning i vägen för bottenplattan till Thermalright 120 Extreme. Plattan till Crazycool-kylningen används för att kyla området under processorn men dessutom hålla chipset-flänsen på plats på moderkortet och sitter med skruvar. Hur kan man lösa denna ”inkompatibilitet”? Och slutligen – skall man använda plastbiten som finns på botten plattan (Thermal)eller skall den plockas bort? Fyller plasten någon funktion?

Mvh
Victor

Av vegawarrior

Inställningar i samband med överklockning

Hej på ER,

Många här verkar kunna väldigt mycket om överklockning. Själv kan jag ingenting och därför skulle uppskatta feedback i frågan. Har ett system som består av följande komponenter:

Intel Core 2 Quad Q6600 2,4GHz Box (SLACR)
Thermalright Ultra-120 Extreme (utan fläkt)
Gigabyte GA-X38-DQ6
XMS2 Xtreme TwinX DDR2 PC8500/1066MHz CL5 2x1GB (Corsair)
Corsair CMPSU-620HXEU 620W
GeForce 8800GTS Dual-DVI 512MB (Gigabyte)
Antec Nine Hundred

Har lyckats uppdatera modekortets bios, så jag har den senaste versionen.
Min fråga är vilka inställningarna i bios borde vara om CPU:n ska klockas från 2,4 till 3,0 resp 3,4GHz utan att det sker i bekostnad på stabilitet.

Skulle verkligen uppskatta om ni hjälpte mig med detta, då jag är rädd för att ändra i några bios inställningar på egen hand. Jag hoppas att all feedback kommer att hjälpa även många andra som är i samma sits.

Tack på förhand!

Mvh
Victor