Inlägg

Inlägg som flawmore har skrivit i forumet
Av flawmore

LG

Jag köpte den här i vintras: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2738165
Det är en LG 55" smart-TV med 3D-stöd, och kostar ungefär 11,000:-

Kollar du på TV är det väl högst osannolikt att du behöver en 4k. Jag har inte slagit på tv-boxen på ett par månader, på riktigt.
Faktum är att du förmodligen får BÄTTRE bild med en annan tv då. När jag köpte den fanns typ bara House of Cards i 4k på Netflix, men redan nu
finns det bra mycket mer, så de verkar skicka ut en del sådant material. Har du Netflix kan du ju slå till, annars är det nog lite skit samma i dagsläget.

Av flawmore

Jag hade varit väldigt glad om det var så enkelt, men min TV har alltid haft ett HDMI-alternativ. För säkerhets skull idiotsäkrade jag ändå mig själv och testade ditt förslag. Det dyker inte upp någon HDMI när Blue-Rayen är påslagen med skiva i heller.

Av flawmore

Har min TV tappat sin firmware?

Hej.
Tänkte kolla om det finns något universalgeni där ute som har koll på TV-apparater.

Igår fick vi strömavbrott (ej åska) och när strömmen kom tillbaka startade min TV av sig självt, trots att den var på standby innan.
Det första den gjorde var att automatiskt söka om alla kanaler (som om den glömt dem).
När jag senare skulle byta input så såg jag att menyn där man växlar TV/AV1/AV2/HDMI mm såg annorlunda ut.
Dels har allt utom TV bytt namn och det finns nu TV, AV, Component 1, Component 2 och en "RGB PC" ???
Component 1 och 2 verkar inte vara AV1/AV2 eftersom tv-boxen som tidigare var AV1 nu är "AV".
Vad värre är, är att HDMI-valet inte finns alls, som om TV'n inte skulle ha en HDMI-port över huvud taget. Jag kan med andra ord inte sätta på Blue-Ray spelaren för att alternativet inte finns.
TV'n är en LG 50PG 100R. Jag har testat att fabriksåterställa den utan resultat.

Edit: Inget av de nya alternativen är alltså ens en omdöpt HDMI med samma funktion. Jag har testat dem.

Din bästa gissning?

Mvh Magnus

Av flawmore

Tusen tack killar. Något sommarjobb är det inte tal om, jag arbetar och står i året runt, haha. Men inte med sådant här. Det vore snällt om ni kunde peka mig mot ett ljudkort som erbjuder lite högre standard. Jag är ingen ljudnörd, men uppskattar bra ljud i lurar och mikrofon så inget allt för taffligt. Problemet jag beskrev kom över en natt, så det har inte alltid varit så illa som nu. Maximalt pris är upp mot tusen spänn, men gärna mindre. Ska leta själv också, men jag kan sätta ett par kronor på att ni kan det där bättre än mig.

Av flawmore

Hjälp med mystisk mikrofon

Hej.

Min mikrofon låter konstant som en humla (om man klickar ur "ljud av" så att man själv hör allt, dvs vad andra hör) Ljudet blir mycket starkare om man kommer nära mikrofonen med handen, och starkast om man för den mot kroppen. Den reagerar alltså på närvaro.
För jag den ner mot tangentbordet låter slutar humleljudet och går över i något som låter exakt som ett bi. Olika delar på tangentbordet låter olika i lurarna. Tangenterna låter som ett bi medan snabbknapparna låter ännu ljusare och annan elektronik mest låter som "ljudet av el".

Jag har det inbyggda ljudkortet från mitt ASUS P5KC iP35, men jag antar att det är micken det är fel på? Bara att skrota den eller KAN det vara ljudkortet?
Är det någon som vet varför ljudet förstärks när man kommer i närheten?

Med förhoppningar om svar.

Magnus.

Av flawmore

Intressant Ghosty. Gäller det alla system eller kan man begränsa det till dina komponenter? Vad har du testat med, så man vet?

Av flawmore

Ett stort misstag

Jag har nog aldrig varit så besviken på våra folkvalda som jag är nu. Går lagen igenom ska jag skapa ett enfrågeparti som enbart vill avskaffa denna form av "försvar".

Av flawmore

Kostar lite mycket bara

Av flawmore

Kanske ett dumt förslag, kanske inte. Du sa att du kollat kablarna, men jag måste ändå bara påminna om den lilla 4-pins strömkontakten. Den kan vara lätt att missa. Grafikkortet har ju egen el, men moderkortet måste också ha det via sina båda 2 elkontakter. 4-pinskontakten verkar sköta grafikdelen på moderkortet. När detta inträffar står det "no signal". Bara en tanke. 4-pinskontakten sitter gissningsvis uppe i vänstra hörnet på moderkortet.

För att vara extra pedagogisk så illustrerar jag lite ^^
(okej jag har för lite att göra)
http://data.fuskbugg.se/skalman01/giga.PNG

Av flawmore

Jag kör trillian. Det är ett allit-i-ett-program man själv lägger till vad man ska ha för "plugins". Tycker det är smidigt att ha MSN, ICQ, IRC osv i samma fönster och bara tabba mellan flikar. Inte för att jag använder just ICQ, men ni är med på resonemanget.

Av flawmore

OH, tackar!

Av flawmore

Efterlyses: Wattskola!

Jag hittade SnooP och vill inte längre ha kvar denna tråd. Dock står det att jag inte är inloggad när jag ska ta bort tråden (vilket jag bestämt tror att jag är!?) och jag kan inte heller ändra topic (varför?). Med andra ord, vänligen radera denna tråd.

Av flawmore

Du har valt en ganska dyr dator, som visserligen är bra, men kanske i saftigaste laget? Personligen har jag en E6850. Alltså en Dualcore på 3GHz med gamla 65nm chippet. Sedan ett GeForce 8800GT 512 och 3,2GB 800MHz minne.

Med denna datorn får jag 12090p oklockat i 3DMARK06, och det är inte dåligt alls. Som jämförelse om inte poängen säger dig något så spelar jag laggfritt i alla spel på marknaden idag, utom maxgrafik i världens 3-5 MEST krävande spel. Notera att detta bara gäller om jag kör MAXGRAFIK. Spelar man med " enbart bra" grafik så klarar jag mig galant! Den kostade 11900 i februari och nu kan du nog få en motsvarande, något bättre, med 45nm chippet (E8400/E8500) för 9000. VILL du verkligen lägga ut 20000? Är det inte bättre att ta en dator för 10000 och en vecka i paris eller london, nya lättmetallfälgar till bilen, 300 lådor päronsplitt á 30:-/ask (4500 splittar!) eller en äkta persisk matta?

Av flawmore

Hej, tack för en informativ tråd. Men du... 14 svar på ett par månader nu. Är det inte dags att byta rubrik trots allt? Lite tankar om saken:

Bara för att eleverna svänger sig med slang behöver inte läraren "sänka" sig till samma nivå för att väcka intresse. Eftersom en majoritet tonåringar nyttjar uttrycket "äger" så får i alla fall jag känslan av att du som skribent är en sådan. Och det vore inget konstigt med det, men personligen drar jag parallellen tonåring -> csnörd och inte tonåring -> CPUkunnig. (allt detta sker på ett djupt rotat, något fördomsfullt plan, på 0.3ms redan innan jag klickar på länken)

Sedan när jag väl kollade länken blev jag glatt överraskad, men många tar nog inte det steget. Ärligt talat så väntade jag mig att du hade frågor, och inte att du satt med svaren.

Resumé

Snabb sortering i listan över trådar sållar bort din mycket informativa tråd i högen med trådspammers som undrar samma sak dag efter dag.
Detta på grund av rubriken som inte förtydligar att du vet något, utan framställer dig som frågande. Förslag på ny rubrik kan vara
"Dualcore vs Quadcore, vilken passar dig?"

Av flawmore

Många, många tack för din värdefulla information Typhonos.
Valet föll på ett Gainward BLISS 9600GT GS för att det vann testet mellan de tre som testades här på sweclockers. Det var snabbast, svalast och tystast. Just att det är tyst är ganska viktigt i och med hans situation med datorn i vardagsrummet, sambo & ung son. Just därför är 8800GT bortvalt.
Eller har du tips på andra tysta kort som presterar som 8800GT eller 9600GT så vore ju det fenomenalt, men om inte annat så har vi nu i alla fall en del mer kött på benen. Tack igen.

Av flawmore

Jag lånar tråden lite då jag har ett liknande fel (samma fel)?
Datorn funkar som den ska, men om jag drar igång ett spel, som Wc3 t.ex. som inte bör vara så krävande så blir skärmen svart efter ett tag. Den är på, men är helsvart. Jag testade att belasta med 3Dmark06 och kom till testet då en zeppelinare åker genom en vattenfylld dal. Efter det så "dog" skärmen och allt är stendött (till synes) Man kan fortsätta snacka på vent t.ex, så det är bara det visuella som är borta.

Snabbt som attan har jag då startat om för att kontrollera temp i datorn och CPU ligger på ~28, minnena på ~38 och GPU på ~55
Vad jag har i datorn står i min signatur.

EDIT: Nu har jag testat att dra hem de senaste drivrutinerna från www.nvidia.com och kört 3DMark06 igen. Nu fick jag köra klart helt, men om problemet är fixat eller om det var en enskild händelse återstår att se. Det var en polare som sa att nvidias drivrutiner bara kan mer eller mindre "muppa ur helt" ibland, även om de funkat bra innan. Fick 12090p btw

Edit:
Kan tillägga att samma problem aldrig uppstått igen sedan nya drivarna installerades för 16 dagar sedan och jag har spelat varje dag sedan dess.

Av flawmore

Korta svar från kunniga ang. bygge önskas.

Hej!

Jag har själv nyligen inhandlat ett Antec Sonata III och det var _precis_ så att mitt GF 8800GT fick plats med den extra fläkten isatt. Nu är det så att en god vän tillika kusin önskar bygga nytt han med och vi har lite funderingar.

Kommer ett "Gainward BLISS GeForce 9600GT GS 512MB" http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=GWP96GT-5...
få plats i datorn om han också tar ett Antec Sonata III? Hur stor är kortet jämfört med ett 8800GT, jag finner inte mått någonstans.

Om ni inte rekommenderar honom chassit, så vad föreslår ni? Det ska gärna inte överstiga 1500:- inkl nätaggregat. Jag förmodar att ett 500W klarar av ett 9600?

Tacksam för svar som inte är gissningar.

Av flawmore

Tack för svar.
Ja det har du helt rätt i. Själv t.ex så körde jag både ljudkort och nätverkskort, men efter senaste uppgraderingen (Feb 08) så kör jag bara det som är integrerat i moderkortet. Men bra att veta att GW 9600 har en tjockiskylning.

Av flawmore

Jag har en fråga som jag hoppas någon kan svara på, jag kan inte precis allt om datorer, you see

I texten angående slutsatsen på testvinnaren GW Bliss 9600 GT CS så står det att kylningen blockar en expansionsplats. Vad är en expansionsplats?
http://www.sweclockers.com/articles_show.php?id=6037&page=10
Tack på förhand.

Av flawmore

Jag har ett P5K och är supernöjd, men jag har inte klockat själv så jag kan inte svara för att det är bra att klocka med. Kortet i sig flyter gott