Hjälp med mystisk mikrofon

Permalänk
Medlem

Hjälp med mystisk mikrofon

Hej.

Min mikrofon låter konstant som en humla (om man klickar ur "ljud av" så att man själv hör allt, dvs vad andra hör) Ljudet blir mycket starkare om man kommer nära mikrofonen med handen, och starkast om man för den mot kroppen. Den reagerar alltså på närvaro.
För jag den ner mot tangentbordet låter slutar humleljudet och går över i något som låter exakt som ett bi. Olika delar på tangentbordet låter olika i lurarna. Tangenterna låter som ett bi medan snabbknapparna låter ännu ljusare och annan elektronik mest låter som "ljudet av el".

Jag har det inbyggda ljudkortet från mitt ASUS P5KC iP35, men jag antar att det är micken det är fel på? Bara att skrota den eller KAN det vara ljudkortet?
Är det någon som vet varför ljudet förstärks när man kommer i närheten?

Med förhoppningar om svar.

Magnus.

Visa signatur

Antec Sonata III; Asus P5KC iP35; E6850@3,0GHz; 3,2GB Corsair 800MHz; Asus VW222U 22" Wide; XFX GeForce 8800GT-670MHz-512MB.

Permalänk
Hedersmedlem

Det du hör är jordbrum, eller nån allmän elektromagnetisk störning.

Det är med 99% sannolikhet ljudkortet. Inbyggda ljudkort är ofta ganska taffligt isolerade / jordade, och det är mer regel än undantag att man får in brum i dem.

Dags att hiva i på sommarjobbet, alltså.

Permalänk

Det är med största sannolikhet som Teetow sa. Tänkte bara att du kan testa flytta sladden från micken bort från datorns andra sladdar så gott du kan. Sladdar som ligger intill varann kan bilda små magnetfält och bidra till störningarna.

Permalänk
Medlem

Tusen tack killar. Något sommarjobb är det inte tal om, jag arbetar och står i året runt, haha. Men inte med sådant här. Det vore snällt om ni kunde peka mig mot ett ljudkort som erbjuder lite högre standard. Jag är ingen ljudnörd, men uppskattar bra ljud i lurar och mikrofon så inget allt för taffligt. Problemet jag beskrev kom över en natt, så det har inte alltid varit så illa som nu. Maximalt pris är upp mot tusen spänn, men gärna mindre. Ska leta själv också, men jag kan sätta ett par kronor på att ni kan det där bättre än mig.

Visa signatur

Antec Sonata III; Asus P5KC iP35; E6850@3,0GHz; 3,2GB Corsair 800MHz; Asus VW222U 22" Wide; XFX GeForce 8800GT-670MHz-512MB.

Permalänk
Hedersmedlem

Då är du nog mitt i siktet för något av Creativekorten. Jag har inte orkat hålla koll på alla 4711 modeller, men det är heller ingen större skillnad mellan dem.