Inlägg

Inlägg som Ponkass83 har skrivit i forumet
Av Ponkass83

Märkligt MKV-fenomen på PS3

För att förhindra att den här storyn blir svårförståelig kommer jag beskriva händelseförloppet i kronologisk ordning från början till slut.

1. Jag köpte ett PS3 i vintras utan att veta nånting om vilka format den stödjer eller inte vad gäller videouppspelning.

2. Jag tankar ner flertalet MKV-filmer och alla spelar utan problem på PS3an, både genom att streama dom från datorn och genom att kopiera dom till PS3ans hårddisk och sedan spela dom.

3. Plötsligt en dag hittar inte PS3an exakt samma filmer på min dator längre, eller rättare sagt säger "det finns inga spår" i mappen där dom ligger på datorn.

4. Jag kan dock FORTFARANDE spela EXAKT samma MKV-filmer som jag tidigare kopierade över till PS3ans hårddisk, men alltså inte längre spela några MKV-filmer från datorn, eller heller då kopiera dom till PS3an så klart.

5. Jag googlar problemet och får till min förvåning se att MKV aldrig har haft stöd på PS3an, och att det bara är att konvertera om filmerna till VOB eller nått annat. Men som ni ser ovan har jag alltså bevisligen spelat MKV-filmer på min PS3! Jag har fortfarande kvar de som ligger på PS3s hårddisk, så vill ni ha videobevis på att den fungerar kan jag fixa det

Nu undrar jag hur detta kan vara möjligt? Fanns det någon tidigare version av systemet på Ps3an som kunde spela MKV som jag haft, men som sedan förlorat möjligheten efter en uppdatering? Någon annan förklaring än det kan jag inte tänka mig, men iom att jag inte hittar något om detta på nätet känns det hela väldigt märkligt.

Någon som kan förklara?

Filmens spec:
filnamn.mkv
H.264, 1920 x 1080, Miljontals
AC3, 5.1 (L R C LFE Ls Rs), 48,000 kHz
SSA Text Subtitle (Perian), 1920 x 1080, Miljontals+

Av Ponkass83

ok. tack för tippset. Det är en vanlig 7200RPM disk jag har i..

men de tblir knanske så att jag byter mot ett tystare chassi istället.. verkar inte finnas något 2-disk chssi utan fläkt tyvärr..

Av Ponkass83

Alltså, detta gäller för ett externt HD-chassi, inte för ett dator-chassi! Borde postat en länk direkt, sry.

http://www.megastore.se/template/next,Product.vm?itemid=18748...

Av Ponkass83

ok. Det blir verkligen knäpptyst om jag sätter handen för hålen dock, det låter inte mer..

Av Ponkass83

Täppa till fläkt-hål på chassit?

Har precis köpt ett RAID-chassi och en 750GB HD. När jag satte på det för första gången blev jag lite less på hur sjukt högt fläckten låter. Det finns ju fläktlösa chassin, så jag fattar inte riktigt varför så måste vara fallet. Så jag tänkte att jag rent av skulle öppna den och klippa strömsladden till fläkten, men så kom jag på att det räcker ju med att täcka för lufthålen vid fläkten bara, så blir det rätt tyst.

Tänkte bara höra med er erfarna hårdvarufantaster om det utgör någon risk att täcka för hålen? Kan det bli nått dumt tryck eller så som kan pajja disken? Är detta en bra/dum idé.

tack för hjälpen!

Av Ponkass83
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MultiMan
Spinner den inte upp är väl troligast att lagret kärvat pga långvarig inaktivitet.
Innan du börjar byta ut en massa saker hade jag nog försiktigt värmt upp disken, tex med en hårtork (försök ha disken i en esd-påse pga risken för statisk elektricitet) och se om den kanske spinner upp då. Har du en någorlunda bra ugn kan du ju lägga in den där på MAX 50C.

Värme brukar göra underverk i lagom doser på allt mekaniskt som kärvat.

Jag tycker det verkar betydligt mindre troligt att elektroniken gått sönder av att bara ligga oanvänd, men kan givetvis inte uteslutas.

Du har rätt, det låter faktiskt som att den försöker spinna upp men inte lyckas. "click click.. click click.. click click" tre gånger, sedan med några sekunders intervall "click click".

tack så mycket för tipset , skall testa detta. Vad innebär en "bra" ugn? Jag har en hyffsat ny varmluftsugn. En ESD-påse; är det en sådan lite grövre plastpåse typ RAM-minnen brukar komma i? Skall jag använda den i ugnen också, eller bara vid användning av hårtork? Sry, e rookie på det här

Jag har hört att lägga disken i frysen också kan vara ett alternativ, nån som har erfarenhet av det?

UPPDATERING: Framsteg! Jag testade att kör lite hårtork på den, och nu spinner den upp! Men inte så mycket mer händer inget dyker upp i datorn, inte heller i diskreparationsprogram.

Det är en extern tredjeparts-firewire låda jag kör med. Har en frisk disk jag brukar ha i den, och då lyser lampan alltid grönt. Nu när jag startar med den trasiga disken är lampan röd ett tag, kanske 5-10 sek, sedan surrar det konstant lågt i ca 3-4sek, som om läshuvudet rör på sig, och lampan blir grön. Det åter ju verkligen som att den är typ frisk. Men som sagt, ingen respons i datorn.

Om jag får gissa tyder detta ytterligare på att PCBn kanske är trasig. Eller?

UPPDATERING #2: BINGO! Disken kom upp efter att jag testat lite olika jumper-settings. på MASTER så dök den upp! Hoppas detta hjälper andra som har samma problem.

Av Ponkass83

Maxtor disk DÖD - spinner inte upp!

Har en Maxtor disk som suttit i en extern låda för att redigera DV-film på. Efter att jag gjort klart ett projekt för nått år sedan har disken legat oanvänd i min bokhylla. För några veckor sedan tog jag fram disken för att titta på materialet. Jag pluggar in den, men den är nästan helt död! Den säger "knepp, knepp", så den borde ju få ström, men sedan inget mer. Den spinner inte änns upp.

Jag blir less och går till skolan och ger den till datorteknikerna som tar ur den ur det externa chassit och testar den i en utav deras rack. Samma sak, inget händer. De sa till mig att diskar kan pajja om de stor oanvända för länge.

Disken kan ju knappast ha gått sönder fysiskt ståendes i min bokhylla så det ända jag kan komma fram till är att kretskortet på disken har lagt ner. Så vad göra? Skall man ge sig på att försöka byta kretskortet själv? Jag har hittat ett som verkar passa.

Här är disken: (Bilden på krestkortet är inte från min disk, men ser 99.9% likadant ut)

http://www.dcoremedia.com/crap/maxtor.jpg

http://img474.imageshack.us/img474/4166/pic3550editqx5edit2uu0.j...

Här är krestkortet jag hittat:
http://www.softcom.com.my/maxtor_f8fya.htm

Nästan alla siffror stämmer överänns med min disk .
Min disk har längst ner (på ovansidan) vid sträckkoden 6Y160P0042211. Deras har 6Y080L0422011. Jag har hört från Maxtor att de två näst sista siffrorna (på min disk 22, på deras 20) måste matcha. Tror ni det är absolut kört om jag har en tvåa istället för en nolla?

Min disk har (på kretskortet) på den största svarta kretsen på tredje raden nr 0326S (OBS, inte min den på bilden ovanför), deras har 0417T. Vad är skillnaden på "S" och "T"?

Vad tror ni? Tips, kommentarer, varningar, etc välkomna!