Inlägg

Inlägg som Druttmeister har skrivit i forumet
Av Druttmeister
Skrivet av Forsgren:

Nu råkade jag ta det. Men om han inte har skickat det och du verkligen vill ha det så får han gärna skicka det till dig och det andra till mig.

Det är trots allt din annons.

Inte hela världen, kan ta det andra istället.

Av Druttmeister
Skrivet av galenmyra:

Har dessa 2:

Asus ROG Strix Z270H Gaming/K1
https://rog.asus.com/se/motherboards/rog-strix/rog-strix-z270...

MSI Z270 Gaming Pro Carbon
https://www.msi.com/Motherboard/z270-gaming-pro-carbon

MSI kortet är helt nytt/oanvänt. I/O shield finns till båda korten. Garanterar 100% felfri funktion på båda korten. Inga böjda prins i socketen. 1200kr / st

Hej, är intresserad av MSI, vad sägs om 1050kr?

Av Druttmeister

Köpes Z270

Söker ett moderkort med Intel Z270 krets. Alla märken är av intresse och måste vara fungerande! Inga defekter. Hör av er om ni har liggande så kan vi diskutera pris!

Läs hela annonsen här

Av Druttmeister

Hjälp mig, kan inte boota någon hårddisk!

Hej! Vet egentligen inte om detta är rätt forumdel, ni får hänvisa mig rätt annars.

Har ett konstigt problem. Köpte en ny dator till min pappa med följande spec:

Gigabyte B460M GAMING HD
Kioxia Exceria SATA SSD 240GB
HyperX 8GB (2x4GB) DDR4 2666MHz CL16 Fury
Intel Core i3 10100F 3.6 GHz 6MB,
ASUS GeForce GT 1030 2GB LP
Cooler Master MWE White 400W V2

Jag plockar ihop datorn, installerar windows 10 och allt ser bra ut. Jag stängde av datorn, skulle slå igång igen men den fastnar när bilden för moderkortstillverkaren dyker upp. Alltså strax efter att man kan gå in i Bios. Sen händer inget mer. Jag fixar och trixar och googlar och till slut lyckas jag ta mig förbi så man ser att den börjar ladda Windows. Bara för att mötas av en bluescreen som säger "No bootable device" trots att den klart och tydligt dyker upp i Bios.

Aja tänkte jag, han har ju 2 andra gamla hårddiskar kvar så jag testar dom. En med Windows XP och en med Windows 7. På båda hårddiskarna kommer det så långt att det börjar ladda Windows, för att sedan ge mig en blåskärm. Dessa går så fort så jag hinner inte läsa dock.

Någon som har en blekaste vad felet skulle kunna vara? Orkar inte hålla på att returnera, men måste jag så måste jag.

Av Druttmeister
Skrivet av Schluug:

Jag tänkte gå in och klargöra vad vi gjort med klanen nu i morse. För att få upp aktiviteten i klanen så behövde först och främt bli av med medlemmar som slutat spela alternativ spelar väldigt sällan.

Då det för tillfället inte finns något enkelt sätt att se när en spelare senast var online så satte vi att klanens medlemmar skulle ha paragon level 70 den 1:e juni eller meddela oss officerare. De som inte uppnått detta mål fick vänligen men bestämt lämna klanen. Detta var inte på något vis ett sätt att göra klanen mer elitisk utan endast ett sätt att bli av med medlemmar som inte spelar. Nya medlemmar behöver inte nått paragon lvl 70, men gärna char-level 70.

Då denna aktion visade sig vara väldigt omständig så tog jag i morse det drastiska beslutet att tömma klanen i princip helt på medlemmar utan de fåtal som var online vid tällfället.

Så det som ni som fortfarande vill vara med i klanen är helt enkelt att söka medlemskap igen så invitar vi er.

Hoppas detta inte ställer till det alltför mycket.

Farma lungt, Slug

Dags för ny upprensning Ser även att du inte spelar nu för tiden, vore isf bra att överlämna kontrollen temporärt tills du känner för att spela igen! Synd att en så pass populär klan ska stå utan ledare!

Av Druttmeister

Det löste sig! Det visade sig att routern inte gillade att hårddisken var partionerad så fick formatera om FAT32 och slå ihop partionerna till en enda NTFS så hittade den all utrymme

Av Druttmeister

Asus RT-N66U + LaCie P9230

Hej! Har ett problem här. Skaffade inte för så länge sedan routern och fick igår hem hårddisken och tänkte köra den via routerns USB och ha som FTP/nätverksdisk. Kör in hårddisken i bärbara först för att formatera och per default så skapas 2 partitioner. En på 36Gb FAT32 och resterande 3,6Tb NTFS. Problemet nu är att när jag sätter i hårddisken i routern så hittas enbart 36Gb partitionen, mao den delen jag inte kunde bry mig mindre om! Någon som vet om annan firmware hjälper? En annan som inte har grejjat med datorer på ett tag har inte ens en aning hur jag - om jag nu måste - gör så att det bara blir 1 partition istället för 2!

Av Druttmeister

Många som klagar på storlek och vikt här! Det är väl ganska uppenbart till vilka dessa datorer riktas åt? Precis, till folk som vill ha portabla spelmaskiner utan att måsta släpa runt på ett chassi + skärm med tillhörande kablar Detta är maskiner designade för att spelas på, och ska de då vara så pass portabel som dessa maskiner så får man räkna med en lite högre vikt! Att spela på 15,6" är bara löjligt, speciellt på hög upplösning...

Har själv ägt 2st 15,6" som jag har använt som spelmaskiner och kommer aldrig mer gå tillbaka! Har kört på min MSI 17,3" i lite över ett år och är helnöjd Sålde av min stationära då den inte fyllde någon funktion längre!

Av Druttmeister
Skrivet av Gunsnroses:

Jag har testat betan och kan säga att det var lätt att spela igenom med alla gubbar. Saken är att detta är första akten i spelet, och med tanke på att de själva säger att spelet är anpassat för både veteraner och nybörjare så är det inget att hänga upp sig på. Det blir svårare på Nightmare, tufft på Hell och nästan omöjligt på Inferno.

Vad man får spela i betan är enbart en tredjedel av första akten.

Längtar som tusan efter spelet gammal D2 nörd som man är

Av Druttmeister

Överklockningskort som heter duga som man själv får pimpa lite hur man vill... Väldigt udda men rolig produkt

Av Druttmeister

Usch vilket dåligt resultat måste jag säga :/ Detta kommer nog kosta AMD en hel del i besvikna kunder. Vem väljer att medvetet köpa en sämre produkt till samma pris av en bättre? Supportrar alternativt okunniga är det enda jag kommer på...

Av Druttmeister

http://www.youtube.com/watch?v=EyXLu1Ms-q4

Att vrida kylaren när du har tryck på är även ett bra knep att sprida pastan tunnare och mer över hela processorn. Ett riskorn ska räcka, men som du ser i videon så beror det helt på vart man lägger sin kylpasta samt vilken pasta man använder. Nästan ingen idag använder silikonbaserad pasta, så ha det i åtanke när du kollar på videon. Ett exempel kan vara att lägga bara lite mer än ett halvt riskorn bara en liten bit ifrån mitten av CPUn samt ett lika stort på motsvarande sida. Att få en bra applicering kan vara lite knepigt ibland.

Av Druttmeister

Sitter själv på en MSI GT780, alltså den med i5-2410M och 6Gb Ram. Är toknöjd, det enda som störde mig från början lite var tangentbordlayouten, men jag har nu vänjt mig vid den så det är inte längre ett irritationsmoment. Kör med väldigt ljus lila som färg på tangentbordet vilket är väldigt snyggt och lyser upp behagligt svagt Har inget att klaga på, allt lull lull kan man ignorera om man vill, det enda jag i stort sett använder är överklockning samt ibland sätta fläkten på max så datorn inte ska bli alldeles för varm vid längre spelsessioner av riktigt tunga spel. Men sen å andra sidan så stör jag mig inte lika mycket nu för tiden på höga ljudnivåer som jag gjorde förr.

Av Druttmeister

Bara jag som brukar montera datorer naken och svävande? Trodde det var vad gemene man gjorde nu för tiden...

Av Druttmeister

Finns inget som heter mjölka inom hårdvarubranschen, enbart strategisk marknadsföring för maximal vinst.

Av Druttmeister
Skrivet av Chillfisk:

http://www.notebookcheck.net/Review-MSI-GT780R-Notebook.56040...

locktail har nog för övrigt garanterat sett recensionen, den har ju legat på första sidan i typ 2 veckor...

Är själv intresserad av GT 780(R) men stör mig på den matta skärmen (hur tänkte dom?) och RAID 0 setupen, se mitt inlägg i Masterace:s recensionstråd för ett mer ingående inlägg.

Sitter nu själv med en GT780 och tycker verkligen inte att den matta skärmen är något negativt alls jämfört med glossy som jag hade tidigare. Väldigt bra färgåtergivning även vid filmtittande. RAID går att stänga av, så där förstår jag inte vad du klagar i riktigt... Och angående belysningen på tangentbordet så går den att stänga av.

Av Druttmeister

Någon som vet om det är Sata2 eller Sata 3 internt?

Av Druttmeister

Är det Sata2 eller Sata3 internt?

Av Druttmeister

Överseriös film, dock så uppfyller den sin funktion att få folk att komma ihåg och snacka om den.

Jag gillar designen att den är inkapslad. Detta måste ju skapa ett bättre luftflöde genom kylflänsarna och därmed ta ner temperaturen och hålla den på låga nivåer även vid hög belastning, eller är jag ute och cyklar? Färgtemat var dock inte det vackraste ^^

Av Druttmeister

Får ingen/viss kontakt med internet, inte ens router

Tja! Sitter här med farsans dator. Problemet är att den tydligen mitt under vanligt surfande gav upp kopplingen till internet totalt och meddelanden om att nätverkskabeln inte satt i dök upp.

Jag försökte först med att överföra nyare drivrutiner från min bärbara till stationära för att installera, men installationen hakar upp sig av någon anledning. Jag fick viss kontakt med internet under en kort tid, dock så laddades bara halva sidan för att sedan helt dö igen. Kan inte komma in i routern öht. Fläkten på NB har dött, så den är utan aktiv eller passiv kylning just nu, vilket jag givetvis vet inte är bra. Håller just nu på och scannar efter eventuella virus och trojaner. Hårddisken ter sig onormalt seg, och den är proppfull med skit, samt att den hänger sig vid omstart/avstängning så man får tvinga av den.

Några tips på hur jag kan gå till väga för att identifiera problemet? Har för närvarande inga komponenter för att köra uteslutningsmetoden tyvärr. Tror ni att det går att eventuellt köra med trådlös sticka?