Inlägg

Inlägg som Bondue har skrivit i forumet
Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mhallman
Var köper du dina grejer ifrån, du pratar i dollar. Nåt schysst ställe att tipsa om?

Alla priser i sverige beror på hur mycket dollarn kostar, ju lägre destu billigare. I somras var den nere i rekordlåga 6kr och den har gått upp i pris igen --> datorer går upp i pris.

Annars i sverige så brukar jag beställa saker från antingen datorbutiken, misco eller komplett. Även inet.se är en mkt bra sida!

Ifall du åker till USA så finns ju alltid Compusa.com men det tillkommer skatter och liknande från deras hemsida som inte står ditskrivna och blir liknande priser här då.

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wogworgr
Just nu lägger jag min röst på nvidia. Nog för jag har ett 4870 512mb nu, och det passar mycket bra för det jag spelar, så skulle jag nog väntat lite längre och köpt ett gtx260. De verkar ha lite mer extra kräm att ge tack vara bättre drivrutiner och mer minne. Mitt förra kort som var nvidia (8800gts 640) var helt felfritt och tyst. Det kan jag inte säga om mitt nuvarande som har strulat lite, men aldrig något allvarligt.

Mitt favoritkort nånsin? ATI 9800Pro

Har haft lika många ati som nvidia kort i mina datorer genom åren, och varit lika gla åt båda. Det ska väl vara för att AMD har Ruby, så dom får +1 score då.

Vad skulle jag köpt idag, om jag haft 2500kr och var tvungen? gtx260

Håller helt med, men i mina fall har ATI vart lite billigare än Nvidias dock. Däremot så kommer jag troligen skaffa ett kort från Nvidia vid en framtida uppgradering. Hade ett gammalt FX5500 från nvidia innan. levererade mkt bra prestanda enligt mig och fungerar helt ok i en liten surf/wow dator idag

Bottom Line: Pris/prestanda = ATI annars om du har lite extra pengar så skaffa Nvidia

Av Bondue

Det skulle inte skadat med fler CPU tillverkare... VIA finns ju men de levererar inte den prestandan som intel ger... eller AMD för den delen

Minns dock när de visade att de kunde köra Crysis på en mini-itx bräda vilket var imponerande.

Av Bondue

Hmm. Ditt nätagg har ju en 120mm fläkt på ena sidan, som den är nu sitter den där under...blir det inte VÄLDIGT svårt för den att få luft som det är nu??

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av a7pm
Du vet att du har satt kylaren upp och ned va?, kolla manualen, tyckte att det var skumt när jag installerade min v8 att "v8" skulle stå upp och ned när daton står upp men så skulle det va:S

Jag sket i manualen... Och den sitter nu så att fläkten blåser UT luften genom baksidan och inte in i chassit...

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av stefanden
måste jämt fråga men är inte den 1066 på bussen ganska gammalt? är ju dock 45 nm så den lär väll inte vara gammal men just buss hastigheten låt lite låg? även Cacheminne låt lite snålt?

Mja, tycker att den är ok, dessutom så höjde jag den när jag klockade CPUn som du kanske ser?

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av svart_smurf
hålla i en kamera ha ett moderkort i knät gg:O

Det e e lugnt den kommer inte att gå sönde pga ESD, om den gör det så kommer jag att säga till
Ram minnena är en helt annan femma, morsans dator betedde sig underligt innan jag tog ut dom så har ingen susning om vad det är som kan ha fått dem att bli defekta, ena stickan vill inte fungera i hennes dator heller längre.

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olol

Tyckte det var för många byggen där dom plockade ihop komplett datorer, så tänkte lite försöka ändra på det, inte det absolut snyggaste/seriösaste, men det är ju hemmagjort ivf?

hehe, okej. Så länge den inte tar stryk så.
Och helt rätt, hemmabyggen är äg, ska försöka att motivera mig själv till att bygga ett eget chassi... någon gång.

Av Bondue

Vad tusan är det där för en jetmotor till kylare x)

Aja, 6/10 får du Skulle gärna vilja se lite mer skydd till chassit som det är nu så kan minsta lilla sak få din rigg att gå kaputt...

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fabola
bilder vore bra tack för mej

Håller med Fick paketet idag så har lagt upp bilder av det jag kunnat. Min PC är kvar i studentlägenheten så kommer att montera allt när jag är tillbaka där. Om jag beställt det till Kiruna så skulle paketet vart fast i Ånge minst en vecka vilket jag ogillar så jag beställde hem det under lovet. Så några dagar till får folket vänta på installationsbilderna

Av Bondue

Du har ett exakt likadant Skrivbord som mig, creepy o_O

Av Bondue

Så ska det se ut! En riktigt fin julgran måste jag säga

God jul och goda överklockningar till er alla!

Over and out
//Cruzad3r

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skomars
Hur mkt rum är det mellan v8 an å sidan?

Skulle gissa mellan 2-5mm den tar inte emot iaf

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nae0
CM V8 ser extremt cool ut asså porrr<3

haha, jo x)

Och den kyler sjukt bra med.

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TsunamiCoZ
Synd med den processorn till såna fina kort ^^

Shysst CPU-kylare

Heh, jo, skulle tagit en billigare Athlon X2 och väntat tills De nya AMD CPUerna kommer ut... När jag köpte den här så var Intel's E8400 som jag ville ha lite dyr så jag byggde grunden till en Spider-plattform istället.

Jo, Kylaren är lite biff x)

Av Bondue

Cooler Master V8!
Om den klarar av att hålla min 125w Phenom 9850 på 38grader celsius vid full load så lär den klara av allt annat utan problem, enda nackdelen är väl att den är stor, men inga problem med höga ram-minnen! Jag känner inte till några recensioner men jag är stolt ägare av en sådan, bara o maila om det är något så svarar jag gärna.

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lazzar
Ledsen men jag tycker fortfarande att det går utmärkt att skära ner så pass mycket på denna bygge utan att försämra prestanadan och köpa en platt 22 skärm på överskottet...CRT skärmar ser man ju bara på tippar numera...

DEt har jag även gjort, fick den i födelsedags present! En 22" LG Flatron W2234S.
CRT skärmen vägde för mycket för att kunna ta med sig i flyget x)

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SWE|OggE
Kan meddela att projektet är uppskjutet ett tag till i framtiden tyvärr.

Kanske kommer en uppdatering till jul, men förmodligen fortsätter jag till sommaren. Har inte skrotat detta projektet, har helt enkelt inte tid eller lust just nu. =/

Hursomhelst har jag kläckt lite nya idéer, kommer nog byta till ett nytt chassi. Istället för att rikta in mig på just NOD, dbyta till "C&C Case", dvs få med lite av varje från NOD, GDI, och SCRIN.

Att skapa detta chassit kommer kräva en bra grund, ska rota lite hemma och se vad jag hittar

Don't give up on me!

// MVH Oscar.

Gotcha!

Av Bondue

Songbird rekomenderar jag, det är en musikspelare baserad på Mozilla firefox och har givitvis en integrerad webläsare, rekomenderas då den är högt modifierbar och ser snygg ut!

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av teposen
Precis vad jag också tänkte. Statistiken blir nog inte så bra där

Agreed... Har för mig att exempelvis Assassins creed läckte ut innan releasen till PC o blev nedladdad så pass många gånger så att när det väl släpptes så såldes det inte alls så mycket som Ubi hade hoppats på...
Bara sånna saker får ju en att vilja köpa spelen för att ge statistiken lite bättre siffror x)