Inlägg

Inlägg som Bondue har skrivit i forumet
Av Bondue

najs, men tycker fortfarande priserna e lite udda, ett tag var det ju många som sålde ett 4850 för 1400kr, finns fortfarande en del... när det här kortet kostar 1200-1500 så känns inte det liksom...värt?

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Momme
Är det "fanspeedRPMtarget", eller "fanspeedpercenttarget".

Man skriver väl bara 30, inte "%"

percentage och du skriver enbart siffror

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Momme
Men hur menar du att man ska "redigera" den. Det står på en internetsida där jag inte kan radera och ersätta...

Hur gör jag?

högerklicka, öppna med notepad eller textredigeraren

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Momme
Är jag den enda som har ett 2900xt längre?:P
Har tidigare haft enorma problem med att få CCC att funka. Men med den senaste Drivisen så funkade det... Men som tidigare sagt så har jag ett "för gammalt" grafik kort för att fläktkontrollen ska funka. Och det är så jävla irriterade för att mitt GPU går i högvarv varje gång jag spelar, den låtar skitmycket.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHH!!!

Har du testat att konfigurera fläkten manuellt i profil-filen? Jag beskrev hur på typ sida 2 eller 3.

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sneth
Det står om du skrollar upp lite!

Den fläkten låter ju mindre än vad 4870's fläkt gör x) Polarn har ett från MSI, referenskylning... Nej, ska ta o testa det där med profilerna igen på morsans dator med ett x850 från ATI o ser om det fungerar. Samma sak med polarens 4850 och mitt 4870 sen nån gång (2 veckor tills jag är tillbaka i Kiruna där min dator står, speldator) tills dess så tror jag på dig!

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sneth
Är det så enkelt? Jag trodde jag testade det, men tydligen inte då... Jag kör 8.9 igen nu bara för att jag inte kunde ändra fläkten till under 20%!

Okej... Udda.... vilket grafikkort har du om jag får fråga...? Jag har ett 4870 och jag kan inte höra grafikkortsfläkten på 25%, då överröstar CPU-kylaren den med råge...en annan lösning är att du skaffar dig en sån där fyndig passiv kylning typ en Accellero S1 eller S2 beroende på vilket kort du har
Aja. tyckte själv inte att det var nån direkt ökning i prestandan av att välja 8.10 själv... Gillar dock fortfarande fläktkontrollen

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aalleexx
Jag delar vissa skribenters 'problem' :
Jag har i ett par månader konfigurerat en profil vars jag redigerat manuellt att fläkten ska ligga på 5%. Det blir knäpptyst och värmen är runt 50-60 i mitt chassi - perfa! Sen när jag gamear så hade jag en profil som justera sig automatiskt - också perfa.

Nu när jag installerat 8.10 så läser den inte min profilinställning på 5% och i overdrive går det inte sänka under 20%! sicket ljud!

hur göra för att ändra manuellt below 20%?

avaktivera kontrollen av fläkten i overdrive sen så gör du som du gjorde innan, inte mer tjorv än så!

Av Bondue

Oh, den där vill jag ha, fatta respekt att ha två st M tangetenter x)
Nej, men det vore coolt, även om datorn tolkar det som en "B" -tangent!
Har två stycken mac's, vet om att det inte är prestanda/pris men dom är sjukt snygga! bara o hålla med, öven om det finns modeller med Tv st "M" tangenter.

Av Bondue

Arrrrrrrghhhhh, I'm a Pirate...yarr harr^^ från o med nu så ska jag prata sådär hela den 19:e september nästa år o frammåt^^

Och som Kilroy sa, En väldigt fin kompromiss^^

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Waxinator
Jag hade problem med alla efterföljande versioner till 8.6 med systemlåsningar och bild korruption. Efter att ha testat kortet på en annan dator insåg jag att felet låg på moderkortet. Jag flyttade 4870 bort från första till tredje PCIe-16 slottet. Härmed sjönk temperaturen på MCP från 80+ till 59 grader och nu har jag inga problem med 8.9 . Fläkthastigheten sköts bäst med automatiken. Från 11% i tomgång till 27% i Crysis. Jag väntar till 8.11 tror jag.
(Mätprogram: Everest Ultimate & Gpu-z)

P.S.
Har ni märkt att genom att använda DreamScene (satt i paus) så minskar HD4870's strömförbrukning till hälften !?! Från 21A till 12A = 17W.

ExpertTool ATI finns för er som vill reglera fläkten i 8.9 utan skript.
http://dl11.techpowerup.com//Tweaking/Expertool_ATI_v4.exe

Oh, sweet!

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stefanken
2 st Frågor:

1 : Vad är Net Framework 2.0 ? får man det genom att använda windows uppdate?

2: Vad är det för skillnad på den vanliga drivrutinen och så kallade hotfixen?

Hofix, no idea. inte läst om den.

Net Framework däremot är något som Windows använder sig av i grundkoderna, tror att det är som en typ av Kernel i linux om du är mer van vid det. Catalyst kräver den senaste för att den är programmerad för att fungera i den nya o inte den gamla...
det skadar inte att installera iaf.

Av Bondue

Har inte haft några problem med dessa drivisarna, har ett 4870 i min nya burk och det fungerar utmärkt! Nu så slipper jag gå in i appData mappen o redigera den nedrans filen för att ändra hastigheten på fläkten!
Däremot så har mitt gamla ATI x850 inte den möjligheten...
Så för er andra användare! Skapa en profil i catalyst! döp den till nåt unikt som är lätt att söka efter (enbart i XP) Sen när ni hittat filen så redigera den! När ni gör det ändrar ni texten i "Fan Algorithm" eller vad den hette till manual och sen fan speed % till önskad hastighet. Ca 30-35 e lagom för icke överklockare. Glöm inte bort att aktivera "Visa dolda filer" först.
För er vista användare så slå på att vista ska visa Dolda filer. Sen så går du till hem-mappen och in i appData/ATI/ACE/Profiles/din profil och redigera den, gör samma sak som för XP.

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av volvo_trimmarn
Okej...

Jag har ett Nvidia 5600FX 128Mb grafikkort i nu.. Och de klarar Cs1.6 på MAX.

och Css på mellan "High/MID" "No AA" 1024x768 ..
- - - - - - - - -

Tror ni att Celleron processorn kommer flaska.. ?? hmm med ett ATI x1650PRO?

"Celleron 2.93Ghz" samma Buss speed som en P4 2.6Ghz..

400Mhz ram / ska köpa 2x512Mb 400Mhz ram

jo, men det är en lite gammal single-core... Jag har faktiskt haft en Celeron på den frekvensen och ett FX5500, tyckte att det var sjukt bra, men sen köpte jag en iMac och sålde den gamla PCn till en polare och han tycker även han idag att den är bra. Sen när det gäller ditt ram-minne så är minimum 512Mb att rekomendera när du kör Source! minns att jag kunde köra Half Life 2 på min gamla burk med hyfsat höga inställningar i upplösningen 1280x1024. Anledningen till att det låg i så låg FPS då var mest för att ram-minnet knappt räckte till... så om du väntar med grafikkortet tills du köpt nytt ram-minne så kanske det flyter på tillräckligt bra ändå?

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av al0be
Mitt bästa tips för den dator vore nog x1950pro.. men det absolut bästa idag för agp är hd 3850=) dock skulle din cpu flaska rätt rejält

Håller med, men det kostar en smula mycket. Är det CSS du kör så finns det ju alltid ATI Radeon HD 2600 kort också, de är billigare än 3850 och de borde klara CSS utan lagg på high i din upplösning (som för övrigt är löjligt låg)

Är det CS 1.6 så klarar du dig med ett Nvidia FX 5500, det kostar ca 300 spänn.

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av luddha
Skulle du kunna skicka/länka till en bild med heatpipsen? Intressant hur de sitter. Har inga synliga heatpipes in min stock-intel-kylare iallafall.

Har tyvärr den inte här i Kiruna, den ligger kvar o dammar i skåneland...
Intel har inte heatpipes på sina vanliga CPU'er men om du köper en quad eller dual core extreme så sitter det några heatpipes på dem med.

AMD har valt att slänga på heatpipes på sina CPU'er med en TDP på högre än 95w så vitt jag har förstått det... Det finns en bottenplatta i koppar och mellan den o flänsarna så sitter det 4 st heat-pipes som sedan går in i kylflänsarna igen. Flänsarna är förövrigt tunnare och fler än en vanlig AMD stock-kylare ex.v den till 5400+.

Hoppas att det var till någon hjälp.

Av Bondue

dude, e ens bakgrundsbilden tillåten i forumet xD

för övrigt så e det grymt gjort, 8 poäng lätt.

Av Bondue

Fläkten kan ju sättas så den drar ut varmluft från CPU kylaren, det ändrar inte prestanda alltförmycket om du har bra luftflöde

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pixman
Jo men om man nu får 10 graders säkning betyder det ju att man bör kunna "våga" kräma på med lite Vcore för att klocka yttligare, vilket man kanske inte vågat förut då tempen redan varit för hög.
Elller tänkte jag helt fel nu?

helt korrekt, om du nu fick en sönkning gav det dig precis lite mer svängrum

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DAoG
hmm gick upp 15 grader. från 12 grader till 27

Citat:

Ursprungligen inskrivet av POMAH
Undrar samma sak här, real temp vissade 10 grader lägre temp än vad Coretemp gör, så vilken litar man på?

Jag skulle lita på den som är högre, för säkerhetens skull så att man inte gör nåt korkat som att överklockar för mycket så att kretsarna bränns...såvida man inte vill grilla marshmallows..?

Av Bondue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Nej, jag har inte fel. De har bara missat på Vista 32-verran, Vista 64-paketet är helt ok. Fortfarande klantigt ...

Perhaps, men fortfarande bättre än Nvidia och intel tbh, inte sett några nya drivrutiner från nvidia på ett tag..och intel..ja, aldrig?