Inlägg

Inlägg som St3amer har skrivit i forumet

Hej, jag har dessvärre fått lite förhinder, körde hem igår minus tre hjulbultar och nästan minus vänster bakhjul.
Får se om jag har en uppsättning med bultar, då kanske jag kan komma imorrn.

Ha det gôtt

Hej, jag kanske kan komma och hämta den imorrn. Måste bara mäta så att den går in på höjden i baksätet.

Ha det gôtt

Mest spel för $$$ helt klart. Köpte det på disc när det kom ut, men fylleköpte hela serien på nån Steam-rea med typ 85% rabatt nån sommar.
Finns som sagt mdodar, en av de bästa jag spelat är Call of Chernobyl, där man har lagt ihop alla maps från alla tre spelen till en stor värld. Det är som att ta och glad-kröka lite med en god vän. Ska nog bunkra lite billig vodka, korv och svartbröd och spela mig genom pandemin.

Skrivet av 91Henke91:

Att varbergs kommun drar ner på maten i skolan. Framöver så är det max en macka per person och dag. Detta för att spara 200000 per år.
Alltså barn till folk som jobbar och betalar skatt ska inte få äta sig mätta i skolan.
Detta samtidigt som folk som aldrig jobbat i Sverige men ”flytt” hit kan ta ut pension här.
Invandringen kostar ca 90 miljarder per år (närmare 2% av BNP). Ej inräknat kostnader för sjukvård, polis etc..
Samtidigt som vålds-, sexual och vapenbrott skjutit i höjden i takt med invandringen.
Personligen så ser jag hellre att skattepengarna går till våra barn istället för vuxna lyckosökande män som bara ställer till med problem och har 0 vilja att anpassa sig, studera eller jobba.

Vill bara tillägga, utan att redigera mitt tidigare inlägg, att om man sätter kostnaderna för asylinvandring och integration och den påverkan den har på resten av ekonomin, även tittar på t ex UNHCRs siffror vilka av de som kallas flyktingar verkligen har riktiga asylskäl (verkligen flytt från krig och bott länge i flyktingläger) så brukar siffran ligga mellan 7-8% internationellt. Vad den är i Sverige vet jag inte men jag gissar att den är bra mycket lägre.

I mitt projekt så är siffran bra mycket högre, i alla fall bland kvinnorna, där ligger den en bra bit över 75%. Finns så klart undantag. Jag har blivit bra polare med ett par av tolkarna, en talar t ex nio språk, bla dari, farsi, arabiska, kurdiska men även engelska, franska, ryska. Man får höra mycket när tolkarna översätter, bla så en ung kvinna som kommer från ett land som Rambo härjat i, men som är uppvuxen i ett land som hade en shah en gång. Hon uppger sig så klart vara yngre (varit 19 rätt länge) och även spelar lite bakom flötet. Jag har fått reda på att hon har man och två små pojkar som går på koranskola i hemlandet. Hon är typexempel på anchor baby, bara att hon inte är baby any more.

Mitt gnäll är oftast relaterat till onödiga kostnader...

Skrivet av 91Henke91:

Att varbergs kommun drar ner på maten i skolan. Framöver så är det max en macka per person och dag. Detta för att spara 200000 per år.
Alltså barn till folk som jobbar och betalar skatt ska inte få äta sig mätta i skolan.
Detta samtidigt som folk som aldrig jobbat i Sverige men ”flytt” hit kan ta ut pension här.
Invandringen kostar ca 90 miljarder per år (närmare 2% av BNP). Ej inräknat kostnader för sjukvård, polis etc..
Samtidigt som vålds-, sexual och vapenbrott skjutit i höjden i takt med invandringen.
Personligen så ser jag hellre att skattepengarna går till våra barn istället för vuxna lyckosökande män som bara ställer till med problem och har 0 vilja att anpassa sig, studera eller jobba.

Jag kan gnäll-skriva under på det angående pensionen. Nu har vi dom reglerna, oklart varför, där nån som kom hit som 64-åring som flykting och plocka ut pension efter ett år. Inga krav.
Men det största gnället relaterat till sånt rån är väl de som kommit hit och som har uppgivit att de har döda föräldrar i hemlandet och kan få efterlevandepension. Utan några som helst krav på t ex dödsintyg osv. Helt sjukt. Gnäll-index stiger.

Och det med 64-åringar och pension, jag har egen erfarenhet då jag sedan förra året jobbat i ett EU-projekt i en mindre kommun i Sverige, där vi är nån typ av resurs åt personer som går SFI, lära dom att utveckla språket, lära sig lite historia och kultur osv. På sommaren har vi mest att göra, då är många av de (ofta unga män i vapenför ålder) som går på gymnasiet där för att är de inte med i en aktivitet X antal timmar per dag så förlorar dom ersättning. Här återfinns även kvinnor i alla åldrar, ner till 18 år.
På sommaren ingår även att om man är kvinna/tjej (i vissa fall även män) att lära sig cykla. En syn för gudarna. (Oroa er inte, all utbildning sker med gammal damtralla, hjälm och gräsmatta.)
Hur som helst, jag kom av mig. Gnäll-toppen infinner sig när ett par av de socionomer som jobbar där (inget ont om socinomer men det verkar som att något händer med logiskt tänkande när man är socionom och jobbar med flyktingar...) gullar och klappar 64-åriga tanten och säger (till tolken) "men åååhh snart är det mindre än ett år tills du får pension".

Då inser man att öppna gränser är ett big mistake

Hej, jag har ett Corsair Obsidian 650D som jag inte använder, sen har jag två Fractal Design R*, minns inte om det är R5 eller R6.
Kan kolla imorrn.
Bor i och för sig en bit bort men det kanske funkar ändå.

Ha det gôtt

Och glöm inte Vietnam addon, för få banor men det enda spelet där man kan springa omkring i pyjamas och rishatt med AK-47. Inga jäkla 3x sights eller fliegerfaust där inte

Skrivet av Mizzarrogh:

En nära släkting har stugan granne med just en sådan äldre person som uppenbart har något allvarligt fel i skallen, antar att han är frustrerad över att han inte längre har makt över andra på jobbet längre och känner något slags behov av att ta ut behovet av att härska över andra på de som råkar befinna sig närmast honom, sedan verkar det brinna totalt i skallen på honom så att han försöker att ta minsta skitsak upp till högsta nivå han kan, gärna med myndigheter inblandade om det går, om folk inte lyder alla hans påbud, som bara han själv är undantagen från, då han enligt honom själv inte verkar behöva följa hans egna påbud, de gäller tydligen bara alla andra, inte honom...

Man undrar ju varför han flyttade dit om han nu hatar allt och alla där redan från första dagen, nu vill bokstavligen ingen ha någonting med honom att göra där över huvud taget längre.

Haha, finns lite original lite här och var i Sverige, som ska "bestämma" och ha åsikter om ditten och datten. Jag bor permanent på en liten halvö ut i en stor sjö i Sverige, typ 13 fastigheter, vi och ett par till bor året om, resten är sommarbostäder. En gammal tanta i en stuga har en "vän" (han var mister lover man tills maken dog, nu är han väl fortfarande mister lover man) som är från Tyskland från början och där har ni gubben som har åsikter om ALLT. Han hade nog fyllt den här tråden med ultragnäll.
Nå, han skriver väl typ näst flest insändare i Sverige, hörde förra året att han personligen hade kontaktat försvarsmakten och be dom att ge fan i att flyga så mycket. F7 Såtenäs ligger knappt sju mil söderut och dom över rätt ofta över min sjö. Personligen tycker jag att det känns betryggande att i alla fall lite skattepengar går åt till att upprätthålla en viss beredaskap.

Skrivet av Xinpei:

Idioter som skriker att ens hund ska fan inte pissa på deras tomt när man står mitt ute på en äng typ 15 meter från närmsta hus. Eller när ens hund luktar på en brevlåda och en kärring kommer ut i enbart morgonrock och skriker att ens hund ska fan inte pissa på hennes brevlåda. För tydligen är det fel att ens vara ute med ens hund enligt vissa.

Iof sant men samtidigt finns det ju folk som skriker att man ska ta upp efter hunden så fort de ser en vandra förbi. Bor en massa äldre par i villaområdet där föräldrarna har sin kåk och de är riktigt hemska när det kommer till detta. Bland annat så ringer de polisen stup i kvarten och lämnar arga meddelanden i föräldrarnas brevlåda med tid och datum där de allt sett hunden skita på deras gård. Problemet? Många gånger har dessa datum infallit när föräldrarna varit borta och man haft hand om hunden hemma hos en själv typ två mil därifrån. Så det är fullständigt omöjligt att hunden skitit på deras gård.

Ibland är det bättre att intala sig att alla är idioter så slipper man bli förvånad.

Såg en busschaufför i centrum hålla på att åka in i busstationen med den buss han rattade.. Detta för att han hade för hög fart i en rondell när det var glashalt ute. Så jag skulle inte lite på busschaufförer alls.

Kan ju ha och göra med att "brottslingar" har en betydligt större chans att bli misshandlade än offer? Sedan är myten att man bryr sig mer om förövaren än offret sedan länge förlegad. Angående utvisningar så är snarare problemen att de inte kan verkställas eller att personen, trots namn och etnicitet, faktiskt är född i detta land och därför inte kan, pga. solklara orsaker, utvisas till länder som de inte har någon specifik koppling till. Sedan har vi ju denna fixering att strängare straff i sig har någon effekt på brottsligheten.. när det finns bokstavligen hundratals studier som visar att det bara kostar staten pengar.

Nja, här i Sverige så kan man enligt lag inte utvisas om man är svensk medborgare, det där som du skrev "Angående utvisningar så är snarare problemen att de inte kan verkställas eller att personen, trots namn och etnicitet, faktiskt är född i detta land och därför inte kan, pga. solklara orsaker, utvisas till länder som de inte har någon specifik koppling till." Det stämmer knappast, för när det gäller utvisning om man är dömd för ett brott, och skall utvisas efter avtjänat straff, så gäller det brottslingar som antingen är:

1. Här på besök (se han balten som sexmördade hon nere vid Kinnekulle för ett par år sen)
2. Har tillfälligt uppehålltstillstånd
3. Har permantent uppehållstillstånd och brottet är så pass grovt, att uppehållstillståndet återkallas.

No offense, men ditt resonemang där om utvisning var lite Kawesa-varning, hon ifrågasatte ju för en tid sedan utvisningars vikt då hon påpekade "att svenskar som begår brott inte utvisas".

Kan direkt säga att Victoria Kawesa är nån som jag gärna gnäller om, vilken verklighetsfrånvänd fjant.

Nå, vurmandet för brottslingar, <gnäll>Jag skiter fullständigt i gärningsmannens problem han eventuellt kommer att få i kurran, men å andra sidan (som det påpekats i tråden tidigare) så är straffen löjligt låga. Och det där med studier hit och dit, att straff inte hjälper osv, där får man nog börja skilja på typ skattebrott eller när ett gäng går in på en sunkbar på Hisingen och blastar till höger och vänster.
Det som alldeles för få i det här landet fattar, är att när våldsbrottslingar sitter inne, ja då skjuter dom inte på gatorna.

Fan helvete reeeeeeeeeeeeeeeeeee

Katter som tror att dom äger mitt hus.

Skrivet av SprengdPanda:

Folk som lägger sig i röven på motorväg.

Jag brukar köra för fort, säg 120-125 på 110 väg. Börjar köra om lastbil, får direkt en mercedes, BMW eller turk-seat från -99 logotyp rakt upp i backspegeln där de har max 4 meter avstånd. De verkar även samla pluspoäng i en excelfil om vem som kan blinka mest med helljus i onödan.

Då brukar jag helt plötsligt inte ha så bråttom förbi lastbilen, 100 km/h brukar vara mer rimlig hastighet.

Dels för att de är assholes, och man vet att det gör dom ännu mer surare.

Och dels för att om jag nu ska vara i en trafikolycka med en douche så är jag hellre det i 100km/h än 125 km/h.

Jag är också "normal" och ogillar starkt folk som ligger nära, inte bara själva irritationsmomentet utan även så klart säkerheten. En del människor verkar tycka att det är en ära att dö i trafiken.

Själv kör jag nästan 20 år gammal Volvo S80 T6, den har lite klös rakt fram så jag kan ofta markera att nån ligger nära med att dra upp i typ 250 tillfälligt. Men varför ska jag ödsla tid och energi (och soppa) på idioter? Let me present you the spolarvätska. Finns få saker som är så tillfredställande när nån BMW/Audi-lirare (tidigare omnämnda i tråden...) suger sig fast i röven på en, en fin sommardag på motorvägen, jag i min klunker och de i sin nytvättade bil. Bara spruta ut ett par liter på vindrutan som sen studsar över bilen på den bakomvarande, nytvättade och fina bilen.
Man märker direkt hur ilskna dom blir när de inser sitt misstag.

Skrivet av sadin:

Jag tycker det är den sämsta BF spelet att man kan tycka så olika om BF ehehe. Allt i spelet är gjort för att göra spelet mer tillgängligt för dåliga spelare. De gjorde samma sak i Moder Warfare. Det ska vara långsamt, banorna ska vara avlånga, gärna med massa platser att gömma sig på. Jag gillar närkamp och vill komma nära noobies som man har kunnat göra i t.ex BF3, en del i BF4. BF1 hade några bra banor där man kan kramas, men man såg redan där var DICE var påväg. Kolla bara på SUEZ och de öppna platserna, finns ingen chans att ta sig till vissa platser utan att blir skjuten av en finnig 13 åring i ett fönster någonstans i spawnplace. Hoppas verkligen på en stor remake när nästa BF dyker upp annars lär jag inte spela det så länge.

Vill du köra BF1 någon dag, skicka friend invite så kan vi köra tillsammans.

Jag tycker att BF5 är mer än OK, min vana trogen sen typ BF2 är att man får börja spela när spelet från DICE varit ute ett tag. Det var ju inte direkt S.T.A.L.K.E.R.-nivå på buggarna från start men DICE osv.
Jag kör spelet på en gammal traktor (i7 2600k, 16 GB DDR3, och två ångmaskiner (2 x GTX660 OC) och ligger väl och pendlar 25 och 50 fps, helt klart spelbart men inte optimalt så klart.

Det jag hänger upp mig mest på är de två solkara sakerna som det är helt obegripligt att DICE inte fixat:

Den totala avsaknaden av en effektiv Anti-cheat.

Team balance.

Istället för att lägga till hittepåvapen (eh, "prototyper" som Type 2A och Fliegerfaust) kanske man skulle se till att städa upp och göra det svårare för fuskare att tömma servrar (se bifogade bilder). Kör man ett par, fyra rundor per kväll så kan man ge sig fan på att minst en server har en lirare med låg lvl som antingen är xxx - 0 sniper god eller xxx - 0 Röde Baronen som gör att folk droppar som flugor från servern. Och även om fuskaren är borta nästa runda så är det tunt med folk på servern ---> byta.

Hade en igår som snipade på Pacific Storm, jag började screenshotta när han var 81 - 0 och folk började klaga på att han sköt genom rök, murar, stenar osv. Själv blev jag väl klippt en fem sex gånger. Han blev förvisso anmäld av flertalet, även mig och det var första gången för mig att använda Origins anmälningsfunktion. Vilket jäkla skämt, inte ens screen shots kan man bifoga, man kan ju bara skriva en vals och hoppas på det bästa. Sen att det kanske är så att folk bannas om tillräckligt många anmäler men var finns bevisen? Det är ju nästan som att skriva något om migrationspolitik eller liknande på Facebook och lite #jagärhär-fåntrattar blir proxykränkta och massanmäler. Är ju så där effektivt att få bort fuskare. Och ironin är inte helt lost på mig att jag har råkat ut för lirare som nästan bryter 300 - 0vallen, har bara inga screen shots.

tl;dr fixa fusket och team balance istället för att ödsla tid på att utveckla nya chapter awards i form av frillor, wife beaters eller smink.

https://forumbilder.com/images/2020/02/25/BattlefieldV-2.24.2020...

https://forumbilder.com/images/2020/02/25/BattlefieldV-10.11.201...

https://forumbilder.com/images/2020/02/25/BattlefieldV-2.14.2020...

@Zixxel:

Hej igen, du jag kollade lådan jag hade men det var nog lite önsketänk från min sida. Det var lite äldre diskar, blandat IBM,Maxtor, Compaq osv från 18 GB upp till 36 GB. Antagligen inte i nivå med vad du eftersöker, snarare nåt jag borde skänka bort för ett sixpack Corona eller så.

Däremot så har jag ett gäng HP servrar som jag inte använder, finns en del större diskar där. Får ta det imorrn (min vana trogen att inte orka gå ut till verkstan två gånger per dag...), återkommer som sagt.

Ha det gôtt

@Zixxel:

Jag kollar imorrn, återkommer då.

Ha det gôtt

Jag har en jäkla massa diskar som bara ligger oanvända om det är intressant.

Ha det gôtt

@Mangee75:

Sök på typ "bf5 crash to desktop", finns länk till nån EA-sida där det beskrivs hur man åtgärdar det. I alla fall tillfälligt, handlar om att rensa lite cacheprylar i några Origin folders.
Jag hade det problemet ofta fram till för ett par månader sen, dom kanske patchade det istället för team balance...

@Returburk:
Hej, jag har inte varit hemma men jag kom på att jag hade en bild på ena kylaren:

https://forumbilder.com/images/2020/02/16/gjjfIMG_20170722_17014...

Den andra är en sån här, en Zalman CNPS9700:

https://forumbilder.com/images/2020/02/16/zalman_cnps9700__55464...

@Returburk:

Sorry, jag hade fullt upp hela dagen och halva kvällen. Får fixa det imorrn.

Ha det gôtt

@Returburk:

Fixar det imorrn, ligger ute i verkstan.

Ha det gôtt

Skrivet av Bulan75:

Vanligaste felet enligt (min erfarenhet)är dåligt jord då det brukar vara olika jordpunkter på vänster och höger sida, näst vanligast ärgad kontaktstycke i armaturen eller skarv i kabelstam. Dessa fel är ganska enkla att felsöka med en vanlig multimeter
På nyare bilar så är det PWM signal till belysningen så det behöver inte vara 12v men du kan alltid mäta och jämföra båda sidorna 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Gissar också på att det är nån kontakt som ärgat och gör att det lyser svagare. Hade samma problem på min ena bil, min daily driver/shitbox. Peugeot 206 Gti och höger baklykta både lyste svagt samt glappade så varje gång jag skulle åka fick jag banka till på det så det tändes.
Efter en liten koll så såg jag att det hade ärgat nåt jäkligt, fixade det och nu är det som det ska vara.

Off topic sidenote, ovanligt att det är så på en någorlunda ny bil och sen i mitt fall; franska bilar... När jag tog loss ena baklyktan på OK för att köpa ny, flyttade bilen, drog ur nyckeln och släppte upp kopplingen = bilen tog ett skutt framåt. Tydligen så kopplar dom tändningen via baklyktorna eller nåt så när lampan var ur så var motorn igång trots nyckel i handen.
Man lär sig nåt nytt varje dag.