Inlägg

Inlägg som wozfe har skrivit i forumet
Av wozfe

Jag bjuder 250 kr.

Av wozfe

Jag har radioväckning kl 07:00 varje vardag. Därefter ligger jag kvar i sängen och lyssnar på radio i 30-40 minuter och går sedan upp. Då kan jag ligga och vakna till i sinnet lite lagom fort, och jag slipper oroa mig för att somna om.

Av wozfe

IKEA Lack TV-bänk

IKEA LACK TV-bänk bortskänkes mot avhämtning.
Fint skick. Mått (cm): 150x55x35 (BxDxH).

Läs hela annonsen här

Av wozfe

TV-bänk + diverse

IKEA LACK TV-bänk. Mått (cm): 150x55x35 (BxDxH). Fint skick. - 100 kr
Moderkort, MSI 945gcm5 v2, socket 775. Vet ej om det fungerar. - 50 kr
Trådlös router, Stöd för b/g/n (ej ac). 100 kr
Displayportkabel 7,5m - 50 kr
4G-antenn. Tror den fungerar, men jag märkte ingen tydlig skillnad i hastighet jämfört med endast mitt USB-modem. - 25 kr

Förtur och eventuell mängdrabatt kan fås om ni köper flera grejer.

Läs hela annonsen här

Av wozfe

Annonsen är avslutad

Av wozfe

Kinnarps 6000/8000 kontorsstol

Jag säljer en blå Kinnarps 6000 kontorsstol. Från början är det en stol med låg rygg som jag har satt ett extra tyg (som är till för höga ryggar) över. Inställningarna fungerar, men att höja stolen är lite småsegt. Plastdetaljen på utsidan av ena armstödet är sprucken, men det påverkar inte normal användning och går säkert att limma ihop bättre än vad jag har lyckats göra.

Jag har även en grön Kinnarps 8000 som jag hade tänkt behålla, men beroende på bud skulle jag eventuellt kunna tänka mig att sälja denna istället, men då jag föredrar denna och den är i bättre skick släpper jag den nog inte för under 1500.

Läs hela annonsen här

Av wozfe

Efter att ha kollat på lite andra bilder så har jag kommit på vad som är fel. På min bild nr 1 kan man se en metallplatta med två tydliga hål i sig. Deta finns ytterligare tre likadana plattor på samma axel. Sedan finns det två metallpinnar till vänster i bild. Dessa ska egentligen gå igenom metallplattorna; deras vänstra ände ska egentligen vara ungefär där deras högra ände är på bilden, och deras högra ände ska gå ända ut till stolens högra ytterkant. Förhoppningsvis kan jag flytta tillbaka dem, men det är lite bökigt.

Av wozfe

Testade att spänna muttern lite utan framgång.

Grejen är att med rygglåset upplåst så följer axeln som muttern sitter på med ryggstödet när det fälls bakåt. Med rygglåset låst åker ryggstödet bak medan axeln med muttern är stilla. Ska inte rygglåset göra så att ryggstödet är låst till denna axel på något sätt?

Av wozfe

Jag väcker tråden till liv igen då jag också har en 6000-stol vars rygg jag inte riktigt kan låsa. Jag har tagit bort sitsen och ryggen för att komma åt att se ordentligt, men jag kan inte förstå hur det ska fungera. Jag vill minnas att det tidigare gick att låsa ryggen när jag fick stolen.

https://i.postimg.cc/ZR6mqHD9/20211109-194633.jpg

https://i.postimg.cc/Fzm4kS2T/20211109-194708.jpg

Den första bilden är tagen bakifrån sitsen och den andra ovanifrån.
Kan någon som vet förklara?
Ser det ut som det ska?
Beroende på om jag har rygglåset i eller inte kan jag antingen justera bara ryggen eller både ryggen och sitsen.

Av wozfe

Annonsören har avslutat denna annons.

Av wozfe

Höj- och sänkbart skrivbord

Rektangulärt skrivbord, 120cm x 80cm. Löstagbar träskiva, 2cm tjock. Skrivbordet går att höja och sänka med hjälp av insexnyckel.

Läs hela annonsen här

Av wozfe

Ett problem med många kontorsstolar som jag ser det är att det är alldeles för långt mellan armstöden, även om man har skjutit in dem så långt det går. 480mm och uppåt är ganska vanligt. Jag förstår att sitsen behöver vara tillräckligt bred för att passa många olika personer, men man tycker att borde finns några modeller där man kan skjuta in armstöden ännu mer. Man skulle ju kunna låta armstöden gå att skjuta in en bit över sitsen utan att det innebär några större problem. Jag är själv ganska smal och skulle föredra ett avstånd på kanske 400 mm eller t.o.m ännu mindre, då jag inte vill sitta med armarna alltför långt utsträckta från kroppen.

Av wozfe

Det stora problemet med dessa telefoner som jag ser det är fortfarande formaten. Z Fold 3 är alldeles för avlång i ihopvikt läge och alldeles för kvadratlik i utvikt läge. Ca 16:9 anser jag vara optimalt i utvikt läge då jag tänker att det främst är bra för att titta på videor. Egentligen är det ungefär lagom i ihopvikt läge också, men där är jag mer villig att kompromissa. Jag tycker också att man tjänar för lite i ökad skärmstorlek på att vika ut enheten för att man ska vilja göra det regelbundet. Telefoner som kunde vikas på två ställen skulle vara betydligt mer intressanta både med tanke på format och storlek på skärmarna.

En Z Flip är nog det mer troliga att jag skulle skaffa mig i framtiden, om den vore mindre avlång i utvikt läge.

Av wozfe

Jag skulle gärna ha en skärm där själva bildpanelen satt längre bak i förhållande till stativet. På min nuvarande skärm sitter själva bildpanelen ca 15-20 cm framför skrivbordets bakre kant trots att skärmens stativ står ända intill denna kant. Jag skulle föredra att ha bildpanelen lite längre ifrån mig.

Jag jobbar också nästan 100% hemifrån just nu och vill gärna ha en skärm som fungerar både för jobb och fritid. Jag vill gärna kunna ha både privat och arbetsdator ikopplade samtidigt, så det ställer vissa krav på anslutningsmöjligheterna. Jag är dessutom konsult, så ibland kan man ha flera jobbdatorer samtidigt. Jag skulle inte köpa en skärm idag om den inte hade minst en hdmi, en displayport och en usb-c (med laddning).

Det vore också bra om det fanns några skärmmodeller med bra högtalare. Det känns som om många har halvtaskiga högtalare och då tycker jag det är bättre att skippa dem helt (fast 3,5mm-utgång uppskattar jag fortfarande). Det kan vara en funktion man bara inkluderar på vissa modeller då det är helt meningslöst för en del användare, men är det tillräckligt bra ljud skulle jag kunna tänka mig att rationalisera bort mina datorhögtalare.

Av wozfe

Kinnarps 6000 & 8000 knarrar

Jag har en Kinnarps 6000 och en Kinnarps 8000 hemma och tyvärr knarrar båda. Jag har spelat in hur det låter, vilket kan höras här:
https://ufile.io/f/fl7po

Jag har läst flera trådar på Sweclockers och sökt en del på Internet, men hittar inget sätt att komma till rätta med detta på. Jag har tagit bort sitsen och sprayat med silikonspray (https://www.biltema.se/bilvard/smorjmedel/fetter/silikonspray...) lite överallt, men till ingen nytta.

6000-stolen är från 1997 enligt etiketten på undersidan, så det är förståeligt om den inte är i bästa skick, men det kanske går att göra någonting åt eländet?

På min 8000-stol har jag justerat den berömda muttern under sitsen, och knarret blir värre när jag drar åt den. Släpper jag på den fungerar dock inte ryggstödslutningen som den ska. Det finns tyvärr inget gyllene mellanläge där allt är bra, utan snarare ett mellanläge där det både knarrar och ryggstödet inte fungerar.

Jag har ingen större lust att betala för professionell service, särskilt för en så gammal stol som min 6000.

Är det någon här som har upplevt liknande ljud från sin stol och lyckats åtgärda det?

Av wozfe
Skrivet av Samsung:

Uppfattat! Hur vill du lösa den främre kameran utan hål? Pop up-varianten verkar ju dyka upp emellanåt men har kanske haft lite begränsad livslängd i tidigare varianter.

Det finns flera sätt man kan tänka sig att lösa det på. Pop-up-varianten är ett alternativ. Annars kanske man kan klämma in en liten kamera på den lilla delen ovanför skärmen som ändå oundvikligen finns där på alla telefoner även om de blir mindre och mindre. Man kan också tänka sig att man i.o.m. att en del telefoner har rundade hörn på skärmarna skulle kunna få in en liten kameramodul precis i ena hörnet och att höljets kanter således inte följer själva skärmen exakt. Jag skulle t.o.m. kunna överväga obefintlig eller löstagbar frontkameramodul med tanke på hur sällan jag använder den, men jag har förståelse för att många andra kanske inte skulle tilltalas av det. Att jag skriver "liten" kamera flera gånger är medvetet eftersom jag inte har särskilt höga krav på kvaliteten på just den främre kameran.

Det bästa vore dock kanske en kamera bakom skärmen som det ryktas allt mer om. I övrigt har jag ingen tydlig uppfattning om att det måste vara på ett specifikt sätt. Det jag har en tydlig uppfattning om är att ett hål eller jack i skärmen är fult.

Av wozfe

Jag instämmer med alla som efterfrågar mindre telefoner. I synnerhet saknar jag telefoner som är mindre på höjden. i samband med att man lyckades minska ramarna kring skärmen (i.o.m. Galaxy S8 och LG G6) hade jag hoppats att vi skulle få mindre telefoner med samma skärmstorlek, men istället fick man lika stora telefoner med större skärmar från ALLA tillverkare som hoppade på trenden. En av de stora fördelarna med Android är ju att olika tillverkare kan använda olika hårdvara, men vad hjälper det om ingen vågar gå sin egen väg utan bara följer trenderna?

Jag skulle också mycket gärna slippa hålet i skärmen för framkameran, och jag skulle gärna se 3,5mm-uttaget igen.

Som en mer generell önskan kan jag säga att alla bra funktioner måste inte finnas med varje generation. De flesta uppgraderar inte telefonen varje år, utan mer sällan. Om man någon gång då och då, kanske var 4:e generation, fick ett 3,5mm-uttag, eller en mindre telefonmodell, skulle det kännas lättare att acceptera den generella trenden och jag skulle inte ha några problem att anpassa mitt uppgraderingsmönster efter det.

Av wozfe

1250 kr + upphämtning. Kan ses i princip vilken dag och tid som helst.

Av wozfe

200 kr och avhämtning för Corsair Cx500w. Jag har dock endast möjlighet att hämta upp det imorgon (fredag) eller lördag.

Av wozfe

"8. Enklare wifi kort pci-e"
Har du något modellnamn? Har det inbyggt stöd för bluetooth 4+?